Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 29 69 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 89 129  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
魚伕 04:49 PM 04-13-18
作者: shooter:
3件 轟炸機裝 耐火+9,易出乜野事?
根性遇火燒後欄...即貓車...

帶定屎彈推佢出溶岩區...
qwe 11:50 PM 04-13-18
原來個公會卡片list要逐張㩒入去手動update...
然後㩒㩒下發現呢張野⋯
點解女裝好似有棍⋯

大覺屋師真 12:00 AM 04-14-18
今晚瘋狂手殘,成日想盾反變普攻
又狂貪刀
STRIFE 07:38 AM 04-14-18
Resize 先啦大佬,成個版面出哂事
赤兵尉SETH 10:03 AM 04-14-18
作者: 大覺屋師真:
今晚瘋狂手殘,成日想盾反變普攻
又狂貪刀
招投技同即死應該要有擋強先反到
大覺屋師真 10:17 AM 04-14-18
作者: 赤兵尉SETH:
招投技同即死應該要有擋強先反到
投技反正可以閃光解我一向冇理
記憶中淨得投技要防強?

last果場(好似係?)開場我滿血中即死果下真係未中過咁大力嘅招, 佢又未嬲, 我又冇防御力down. 其實係邊招嚟??? 完全唔知咩事死左果下.
果下好突然我都仲吉緊佢

https://altema.jp/mhw/eviljoe#10
係咪顏面叩?
佐藤成樹 11:10 AM 04-14-18
作者: 魚伕:
火山區易打好多....至少唔會青瓜上枱....

不過套爆鱗根性裝係火山區....好易出事....

突冠同翼龍....個設定係追到你要殺死佢先會停止....
怪唔之得d翼龍追我9條街,過左區都紅圓r晒頭,真係咁大仇口?

作者: LR猫:
火山區恐暴專武係岩賊龍?
3兄弟無人權....
魚伕 11:28 AM 04-14-18
記憶中淨得投技要防強?

last果場(好似係?)開場我滿血中即死果下真係未中過咁大力嘅招, 佢又未嬲, 我又冇防御力down. 其實係邊招嚟??? 完全唔知咩事死左果下.
果下好突然我都仲吉緊佢

https://altema.jp/mhw/eviljoe#10
係咪顏面叩?
得一招可以滿血KO....就是牠的叩拜...
Suika 11:34 AM 04-14-18
記憶中淨得投技要防強?

果下好突然我都仲吉緊佢

係咪顏面叩?
投技要強先擋到,同埋範圍勁奇怪
我迴避性加距3跳到老連咁遠都會中投

150血加防up都試過幾次中鐵山靠/搖尾滿血死
大覺屋師真 11:46 AM 04-14-18
得一招可以滿血KO....就是牠的叩拜...
真係第一次試滿血死

作者: Suika:

有時最奇怪係會拋我拋到老連咁遠
其實喺古代樹打都有唯一嘅好處, 試過好多次比佢投完因為地形問題, 我自動企番起身冇down

當然恐暴都超醒:oh,依個位對我投技不利喎,換場!
即刻換區勁衰
鈴蘭 06:30 PM 04-14-18
作者: Suika:

所以點解我套裝有200血 佢ran中隻強個體比你既話150血都死
Eking 06:40 PM 04-14-18
到今時今日都唔識RESIZE?
赤兵尉SETH 06:44 PM 04-14-18
任務呢隻強度同size應該係固定
有龍耐10以上150血都可頂到兩三下
鈴蘭 07:11 PM 04-14-18
任務呢隻強度同size應該係固定
有龍耐10以上150血都可頂到兩三下
但我真係試過同樣150血既天天太刀裝 一樣係食怒狀態、無扣防下擺尾試過出現即死同得番毛兩個情況
qwe 07:44 PM 04-14-18
作者: Eking:
到今時今日都唔識RESIZE?
sorry, 電腦白痴, 真係唔識...
赤兵尉SETH 09:19 AM 04-15-18
用昇龍拳KO歷戰恐生! 可惜唔係對空
團戰中途斷線, 本來想食花生睇下爆生打唔打得贏恐生
爆生同恐生爭地盤兩次扣左過萬血

魚伕 08:29 PM 04-15-18

啱啱玩短片入面0個區....打到隻歷恐 KING KONG 爬山過區....
用閃佢會撻生魚咁上菜,任剔....
之後就會BUG左咁....不過重覆爬山撻生魚...
打到佢直到捉得...

大家可以玩下....

溫提:佢會扮嬲...但會即時轉色過場...唔好比佢呃到...
大覺屋師真 09:57 AM 04-16-18
搞錯
我次次打都遇吾到爆鱗....

原來爆鱗會用手下留情指令

啱啱玩短片入面0個區....打到隻歷恐 KING KONG 爬山過區....
用閃佢會撻生魚咁上菜,任剔....
之後就會BUG左咁....不過重覆爬山撻生魚...
打到佢直到捉得...

大家可以玩下....

溫提:佢會扮嬲...但會即時轉色過場...唔好比佢呃到...
我試過佢扮無氣,我用hammer咪即上去頭度扑
扑兩下即喺爬山撞飛我
赤兵尉SETH 10:30 AM 04-16-18
搞錯
我次次打都遇吾到爆鱗....

原來爆鱗會用手下留情指令
應該15~20分之後一定會亂入
同似乎唔會因爭地盤或其他怪攻擊致死

今次試下用黎對空, 可惜唔係空中擊殺

LR猫 12:12 PM 04-16-18
應該15~20分之後一定會亂入
同似乎唔會因爭地盤或其他怪攻擊致死

今次試下用黎對空, 可惜唔係空中擊殺
應該會怪殺怪架,之前眩鳥條片隻眩鳥最後咪比恐暴殺咗囉
赤兵尉SETH 01:43 PM 04-16-18
我幾次昇龍拳都係等佢瀕死同爆鱗爭地盤互抽一輪之後一拳KO

依家d片好似被恐生捕食先會怪殺怪
平時成日見d怪瀕死爭地盤後互抽都唔死
STRIFE 02:52 PM 04-16-18
打鋼龍真係好多d百痴原地閃光,我企係度睇戲算
封印魔劍神式 11:14 PM 04-17-18

新怪+專用地圖(?
安安 11:15 PM 04-17-18
https://www.youtube.com/watch?v=oPNuCDHQ6d8
New limited-time game mode starting April 19
作者: :

qwe 12:08 AM 04-18-18
作者: STRIFE:
打鋼龍真係好多d百痴原地閃光,我企係度睇戲算
以後預到呢d人可以即quit, 唔好嘥時間
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
第一 ... 29 69 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 89 129  ... 最後

返回主題版面