Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 32 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 52 92 142  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
血之淚 09:00 PM 02-13-18
隻貓真係solo救星
大盾cut斷3次滅盡招秒殺技
睇住佢大叫>被貓cut>大叫>被貓cut

最後用無恥大爆G>回家玉>大爆G>回家玉咁loop去炸
咁就炸咗粒寶玉出黎
Kain 10:11 PM 02-13-18
作者: 赤兵尉SETH:
特殊屬性一向有抗性, 不過今集玩棍唔建議用特殊屬性, 養隻高級痲痺虫好過
同今集虫可以幫手做到攻擊輸出, 帶爆炸虫爆粉可以炸20~120
攻擊型通常太慢太少體力反而低輸出
即係會越黎越難麻痺?
STRIFE 10:53 PM 02-13-18
作者: Kain:
即係會越黎越難麻痺?
Yes
qwe 12:31 AM 02-14-18
作者: 鳳凰天驅:
櫻火卡關,sos有冇人入黎幫拖? T^T

PSN: mrmchan10 歡迎加好友
帶多d閃,一嬲就收刀等機會閃佢落地打
熟地型騎多幾次
haha3156 07:22 AM 02-14-18
作者: 赤兵尉SETH:
特殊屬性一向有抗性, 不過今集玩棍唔建議用特殊屬性, 養隻高級痲痺虫好過
同今集虫可以幫手做到攻擊輸出, 帶爆炸虫爆粉可以炸20~120
攻擊型通常太慢太少體力反而低輸出
想問
現在玩虫棍,用回復虫有無用!?
痲痺虫是咪射隻虫出去就得!?

tao08 10:34 AM 02-14-18
冇任何珠要求gei情況下大劍裝

耳栓Lv5 抜刀術【技】Lv3 匠Lv2 集中Lv3

有冇巴打有其他建議
LR猫 11:00 AM 02-14-18
DELLLL
hangynh 11:55 AM 02-14-18
請問有冇大鎚玩家 ?
現時耳栓LV5,攻擊LV5,弱點特效LV3 KO術 LV2,想問可以點改法
由手機版發出
ShinDou 12:12 PM 02-14-18
大劍如果用真儲斬多既話應該唔駛拔刀,出晒d弱點特效超會心仲好,聽覺保護要出到5先有d用我就唔用了,出埋d攻呀挑戰者純火力好過,集中我都冇用了

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
大覺屋師真 12:21 PM 02-14-18
作者: ShinDou:
大劍如果用真儲斬多既話應該唔駛拔刀,出晒d弱點特效超會心仲好,聽覺保護要出到5先有d用我就唔用了,出埋d攻呀挑戰者純火力好過,集中我都冇用了

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
同意
吾用真儲斬差好遠,
而真蓄斬就咁出吾差盡,好似都差吾到幾多攻擊力,集中都吾係必要
有鐵山靠抵消叫,緊係吾要高耳,用嚟加攻

作者: hangynh:
請問有冇大鎚玩家 ?
現時耳栓LV5,攻擊LV5,弱點特效LV3 KO術 LV2,想問可以點改法
由手機版發出
如果你經常solo, KO術ok
但如果團戰多, 巴哈有討論過(但我冇follow落去睇最後結論就是了):
今集團戰時KO要求嘅打擊量都照血量倍率提升. 難暈好多. 成日暈到一次後都殺死了.所以作用不大
不如要個集中/拔刀術/超會心之類更好?
Suika 12:45 PM 02-14-18
請問有冇大鎚玩家 ?
由手機版發出
我會要耳栓、弱點特效、匠、超會心
集中、KO唔覺快左,用多D風火輪仲快打DOWN隻怪
赤兵尉SETH 01:23 PM 02-14-18
作者: haha3156:
想問
現在玩虫棍,用回復虫有無用!?
痲痺虫是咪射隻虫出去就得!?

好少用回復虫, 如果支棍有回復bonus吸綠精華都補幾多, 虫粉有無加就唔知

獵虫攻擊本身無特殊效果
要射印彈或R2印当, 隻虫攻擊後會留虫粉塵, 要由獵人打爆d虫粉先出痲痺屬性, 隊友引爆都得

另外, 今集印彈可以直接射爆爆桶同發動落石, 好方便
雷火武 01:38 PM 02-14-18
多人打冥燈勁耐先斷到尾
Solo就快好多

買弓時無得睇咩階段係咩類型射擊架?
charcsc2000 01:46 PM 02-14-18
作者: Suika:
今集大鎚強到痴線....
唔駛集中ko....
但一定要蓄力...
其實風火輪係弱左的....
今集應該係用5連hit...
ZERO NEKO 01:49 PM 02-14-18
作者: Suika:
yes ko 我覺無用 純器能手也是 滑走強化 無屬強化配角鎚不錯
ZERO NEKO 01:52 PM 02-14-18
作者: charcsc2000:
今集大鎚強到痴線....
唔駛集中ko....
但一定要蓄力...
其實風火輪係弱左的....
今集應該係用5連hit...
空中風火輪配飛燕 5hit
charcsc2000 01:57 PM 02-14-18
作者: ZERO NEKO:
空中風火輪配飛燕 5hit
空中風火輪超級屈...配屬性一流, 又可以騎龍....
騎完龍直接5連O制....屈到呢...

另外蟲棍又係屈...打空中怪可以唔駛落地都得...
HunterXXX 02:06 PM 02-14-18
請問有冇大鎚玩家 ?
由手機版發出
大鎚當然要配滑走强化
LR猫 02:42 PM 02-14-18
作者: charcsc2000:
另外蟲棍又係屈...打空中怪可以唔駛落地都得...
但攻擊力好低

地棍好似好打啲
charcsc2000 04:16 PM 02-14-18
作者: LR猫:
但攻擊力好低

地棍好似好打啲
係呀....所以我LIKE玩大鎚....
因為今集MHW 龍既判定太弱....(可能玩慣MHXX果D龍車判定...)
打暈隻龍, 朋友就抽水...
而加佢唔比我轉武器, 但我想玩狩獵笛....
FREDDY@o@ 04:42 PM 02-14-18
砌左2 set風飄重弩同骸骨重弩,但通常打乜怪物先會用通常彈?
由手機版發出
零式 05:30 PM 02-14-18
鎚仔Fans可以參考下呢個網
http://monhammer.com/archives/mhw-ha...ent-index.html

最近開始玩,風火輪玩到停唔到手
tao08 05:44 PM 02-14-18
鋼龍尖角同屍套銳牙好難出,online打如果唔係全部追住個頭打根本爆唔到
鈴蘭 06:03 PM 02-14-18
終於都儲到五粒擊龍王coin 唔係一定派堅儲到崩潰:o)
blackpighk 06:11 PM 02-14-18
作者: 鈴蘭:
終於都儲到五粒擊龍王coin 唔係一定派堅儲到崩潰:o)
死打爛打拎A 都唔係一定出/出多粒真係好賤...
試過B 都出2粒...
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
第一 ... 32 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 52 92 142  ... 最後

返回主題版面