Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 01-30-18, 01:49 PM   #1
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: kuraki1028 查看文章
技術不好,可能想搵有團體強化,有1/2弓,少騎o既deck應該比較易控制D

我剛上四品玩緊漢,次次先落後(被打城/內亂)要追城好辛苦...
無睇清楚郭准原來只係減範圍,Sorry...
不過諗o左個純武力曹丕,郝昭,1.5郭嘉,樂進,程昱唔知Work唔Work...

吳本來諗住玩陸抗,好似比較易上手,但有D想用朱恒唔用宋謙,但如果開3次駿弓已經21士氣
唔係好肯定有無可能有多3士氣用朱恒果個技,所以想問清楚,謝謝~
我覺得魏武對新手黎講幾難用, 本身基武低, 守城難度高, D反計細腳又易死
可能簡單玩下吳balance會好d, 計略方面唔好太複雜1個主計1個副計/COMBO計就算啦, 我覺得駿弓都易上手既
BTW漢其實好多時開幕可以進取D, 會無咁易輸征

基本上好難真係用得盡24士氣
比你夠士氣開到計但得番2c咁樣其實者係無用
無魅無士氣兵法/戰器, 你預一場其實真係用到既得20-22士氣左右架咋
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-18, 03:11 PM   #2
kuraki1028
Junior Member

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
我覺得魏武對新手黎講幾難用, 本身基武低, 守城難度高, D反計細腳又易死
可能簡單玩下吳balance會好d, 計略方面唔好太複雜1個主計1個副計/COMBO計就算啦, 我覺得駿弓都易上手既
BTW漢其實好多時開幕可以進取D, 會無咁易輸征

基本上好難真係用得盡24士氣
比你夠士氣開到計但得番2c咁樣其實者係無用
無魅無士氣兵法/戰器, 你預一場其實真係用到既得20-22士氣左右架咋
謝謝你的意見,想開晒唔同國家o既兵法所以除o左群外都想整副deck玩下~
對過蜀國關索蜀國大攻勢EX孫尚香COMBO,好似好勁,都可能玩下~
平均型大德係高手用?
kuraki1028 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-18, 03:54 PM   #3
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
謝謝你的意見,想開晒唔同國家o既兵法所以除o左群外都想整副deck玩下~
對過蜀國關索蜀國大攻勢EX孫尚香COMBO,好似好勁,都可能玩下~
平均型大德係高手用?
兵法有排開
我到依家都只係得吳同魏大攻勢

使咩理高唔高手用, 岩手型自己控得掂就得架啦, 其實好多高手咩deck都用得掂

圍6大德我覺得用黎練進退同控兵都幾好
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-18, 05:37 PM   #4
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
兵法有排開
我到依家都只係得吳同魏大攻勢

使咩理高唔高手用, 岩手型自己控得掂就得架啦, 其實好多高手咩deck都用得掂

圍6大德我覺得用黎練進退同控兵都幾好
岩手型先最緊要同埋玩得開心最緊要

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-18, 09:53 PM   #5
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
引用:
平均型大德係高手用?
其實新手要入門最簡單就係照抄當期流行大路DECK
交多D學費認下唔同計覺得勁既自已再試用,用到副岩手型既就脫初心了

基武25以下又無一隻大過7既通常都難用

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 08:01 AM

手機版 | APP版