Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 21  ... 最後
攻略及心得交流區>スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 攻略吹水區(所有隱藏條件已更新)(劇透請spoil)(手機app無得spoil請慎入)
如月釋臣 04:08 PM 02-25-17
"莎拉"和"焰龍號"後期才加入?

有無兄弟已經討伐了"恩布利歐"?
pet3 04:15 PM 02-25-17
玩到後邊的人
小綠後期會升級新招嗎
Lamsze 04:59 PM 02-25-17
有朋友想知如果無特典,曉擊霸要幾時先有?(佢想等二手)
monkeylove 05:15 PM 02-25-17
game 裏面 機體隔離有行叫ev ,請問ev 代表乜野?
qhxu 05:28 PM 02-25-17
代表下關強制出擊
monkeylove 06:26 PM 02-25-17
作者: qhxu:
代表下關強制出擊
哦,謝謝~
STRIFE 06:41 PM 02-25-17
作者: monkeylove:
game 裏面 機體隔離有行叫ev ,請問ev 代表乜野?
作者: qhxu:
代表下關強制出擊
Event 咁解
Rv250 06:54 PM 02-25-17
買咗中文版
但係有啲對白同名又想睇番原文

(如果所有語言放晒入去自由切換就好
莎月美希 07:41 PM 02-25-17
全DLC 是否只可用一次??例如打二周目時打完DLC關的道具仲有無得攞??
由手機版發出
pet3 08:08 PM 02-25-17
作者: 莎月美希:
全DLC 是否只可用一次??例如打二周目時打完DLC關的道具仲有無得攞??
由手機版發出
道具一次

錢無限
血之淚 09:15 PM 02-25-17
F91改造會繼承X1
好彩一路都有改未致於做蝕本生意
pet3 09:39 PM 02-25-17
作者: 血之淚:
F91改造會繼承X1
好彩一路都有改未致於做蝕本生意
改F91 會比x1FC ?

咁本身自己的x1呢

-------------------

剛剛16的SR 還好自由加入
一次合技會心 扣到11000
Gundam MK-2 09:49 PM 02-25-17
作者: pet3:
改F91 會比x1FC ?

咁本身自己的x1呢

-------------------

剛剛16的SR 還好自由加入
一次合技會心 扣到11000
舊X1會升做FC

我從使用 Tapatalk 的 LG-H860 發送
金戰士 10:37 PM 02-25-17
今集係吾係冇了劍檔格???
Lamsze 11:11 PM 02-25-17
17後入左秘密關,係打黑勇者特急,應該唔係必入?即其他關都可能有?
亞斯蘭既魅力吸引左龍之輪舞班囡囡
莎月美希 11:16 PM 02-25-17
道具一次

錢無限
即係爆左機之後玩二周目時再玩dlc關卡時,只會有錢而沒道具?
由手機版發出
GN00508771 11:16 PM 02-25-17
玩到後邊的人
小綠後期會升級新招嗎
虎克別音同超鬥士都有

OG見慣見熟戈兩招
pet3 11:17 PM 02-25-17
即係爆左機之後玩二周目時再玩dlc關卡時,只會有錢而沒道具?
由手機版發出
2周目我未玩到
但應該重新計過
aquarius 11:28 PM 02-25-17
作者: Lamsze:
17後入左秘密關,係打黑勇者特急,應該唔係必入?即其他關都可能有?
亞斯蘭既魅力吸引左龍之輪舞班囡囡
機戰組不嬲都鐘意幫亞斯蘭平反
鐵之侍 11:57 PM 02-25-17
作者: aquarius:
機戰組不嬲都鐘意幫亞斯蘭平反
但他不知好歹叫真也來,但班女都是受阿斯蘭

不錯seed d 和天使龍都算融合得不錯
金戰士 12:08 AM 02-26-17
作者: 金戰士:
有冇人可以話比我知
Gundam MK-2 12:09 AM 02-26-17
作者: 金戰士:
yes
由手機版發出
2周目我未玩到
但應該重新計過
按系統慣例,第2周玩時所有DLC關都係唔駛再玩,click入去就即刻攞到錢同強化部件,仲要係玩完第一關就攞得晒
(估計今次都一樣?)
當然之後要入去重玩屈錢都無任歡迎
作者: Lamsze:
有朋友想知如果無特典,曉擊霸要幾時先有?(佢想等二手)
根據日本情報要等到39話之後

另,日本情報有賺錢bug,打倒敵人時獲得資金超過20萬時會不明原因地減少
有update修正前請各map炮用家注意

再注,新增兩個攻略網參考
2號係先攻女主,暫時多數網都用男主玩先,所以呢個適合用女主玩家睇
3號係心得型攻略網,無詳細攻略但特別心得好多,參考價值↑↑↑
pet3 12:41 AM 02-26-17
作者: Gundam MK-2:
yes

按系統慣例,第2周玩時所有DLC關都係唔駛再玩,click入去就即刻攞到錢同強化部件,仲要係玩完第一關就攞得曬
(估計今次都一樣?)
當然之後要入去重玩屈錢都無任歡迎

根據日本情報要等到39話之後

另,日本情報有賺錢bug,打倒敵人時獲得資金超過20萬時會不明原因地減少
有update修正前請各map炮用家注意

再注,新增兩個攻略網參考
2號係先攻女主,暫時多數網都用男主玩先,所以呢個適合用女主玩家睇
3號係心得型攻略網,無詳細攻略但特別心得好多,參考價值↑↑↑
沒看攻略玩表示沒所謂啦

殺敵50拿到ACE 技
殺敵70時會有新的技?

我沒用F91轉了用Z
雷火武 12:52 AM 02-26-17
Dlc 關第二次入去打,完一關先得5000
我裝個「行一格拎$500」既配件再裝加移動力既落一架機
一回合行一次10格都拎5000..
暫時有兩個
一turn淨係行路都拎1萬
金戰士 01:14 AM 02-26-17
真係冇劍檔,搞錯呀
吾好學OG系列啦頂佢
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 21  ... 最後

返回主題版面