Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 23 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 
日本動漫畫討論版>◆ 港漫雜談-- 第拾回 ◆
鈴蘭 01:34 PM 10-25-16
作者: D.K.:
隻老虎唔係新角啦下? 第一期冇出場差少少就殺左白狼, 直接ENDING喎
之後回憶補返, 期待黑馬土地神一齊出場
隻老虎講到超絕暗魂咁 應該就算唔係佛殺都係比達
T.K. 03:33 PM 10-25-16
專欄有講係同一隻老虎
T.K. 03:34 PM 10-25-16
作者: 暗黑騎士:
即係脫期?
話發行派唔切,以後轉到星期五
BRA武藏 03:58 PM 10-25-16
作者: T.K.:
新果本「天子群俠傳(?)」
有無人會買??
論換個書名其實係延續REBOOT既可能性
神兵F3﹗神兵F3﹗神兵F3﹗
Dangerous-boy 05:41 PM 10-25-16
本野聽講16期完?a
上一本東方無敵已講過,由東方無敵開始,今後的新書都是20期完。

話發行派唔切,以後轉到星期五
但上星期四中午已派書。
之前正常是星期四早上已有,但對上幾個星期要到中午或下午才有,好多人投訴白行(包括我)。所以改星期五出。
T.K. 07:57 PM 10-25-16
我見部份報攤直頭唔拎鐵將
gingq7 10:23 PM 10-25-16
作者: BRA武藏:
論換個書名其實係延續REBOOT既可能性
神兵F3﹗神兵F3﹗神兵F3﹗
但....神兵F2都未完...
BRA武藏 03:15 PM 10-26-16
作者: gingq7:
但....神兵F2都未完...
俾超霸世紀搭沉左隻船啦……
T.K. 03:46 PM 10-26-16
我估邊一本書既戲份都多成咁,f2都必定沉船
唔單純關超霸事
gingq7 04:10 PM 10-26-16
其實佢要寫近現代, 除左crossover超霸外都無乜其他選擇

F2本身最大問題我覺得唔係超霸, 而係十幾二十期都未入戲肉, 本來唔係問題, 因為鍾英偉一向都係要慢慢煲起d配角先好睇, 但當撞著超霸呢堆令人難以有好感的角色, 要人忍耐咁多期只能講係一開頭就計劃錯誤;
而家諗番可能用無乜人睇過的001果類仲好, 起碼唔會一見倒個角色就有負面情緒
Dangerous-boy 04:49 PM 10-27-16
本野聽講16期完?a
今期龍虎門專欄講春秋16期完
次期Cekehe 06:26 PM 10-27-16
其實佢要寫近現代, 除左crossover超霸外都無乜其他選擇

F2本身最大問題我覺得唔係超霸, 而係十幾二十期都未入戲肉, 本來唔係問題, 因為鍾英偉一向都係要慢慢煲起d配角先好睇, 但當撞著超霸呢堆令人難以有好感的角色, 要人忍耐咁多期只能講係一開頭就計劃錯誤;
而家諗番可能用無乜人睇過的001果類仲好, 起碼唔會一見倒個角色就有負面情緒
F2其中一個問題係,所謂超霸真係只有角色,故事完全係坎掉重練,F1最值得欣賞既地方就係將問天太平穿插於歷代天子傳奇/義勇門故事之間,令有睇開玉記漫畫既讀者會覺得有趣和有親切感。如果坎掉重練的話,就只不過係一堆全新角色,咁有乜好睇?
北条加蓮 11:55 PM 10-27-16
根本超霸應該淨出救世者算
雄霸天下穿越時空(失蹤)>幫太平打天魔>
F2尾天魔魔氣入體,返回超霸世界>失去F2世界記憶>無極魔道

唔搶戲又接得番
Dangerous-boy 02:30 PM 11-03-16
原來本皇朝君臨係由彬強+鍾英偉這組合創作,咁又對它有返尐信心!
次期Cekehe 06:19 PM 11-03-16
作者: Dangerous-boy:
原來本皇朝君臨係由彬強+鍾英偉這組合創作,咁又對它有返尐信心!
有鐘英偉已經對故事質素有信心~
可以理解為神兵F(天子傳奇ver.)嗎?
kakajit 12:16 AM 11-04-16
今期鐵將以為正正常常打完就算...
呃 , 今集又幾FEEL到幾絕望

李世民你真係呢...
T.K. 12:38 PM 11-04-16
火紅年代黑骨棠
下期收皮
gingq7 03:22 PM 11-04-16
作者: Dangerous-boy:
鍾英偉一星期寫兩本的劇本頂唔頂得住架?
BRA武藏 04:51 PM 11-04-16
鍾英偉一星期寫兩本的劇本頂唔頂得住架?
鐵將,鍾SIR走左成年啦
次期Cekehe 07:02 PM 11-04-16
我無留意佢走咗,難怪故事越來越拖,越來越爤.......
gingq7 07:20 PM 11-04-16
噢。。我上年7月cut書(不可抗力) ,睇黎都無蝕
豪傑公子 07:34 PM 11-04-16
火紅年代黑骨棠
下期收皮
完得咁突然?
Dangerous-boy 08:36 PM 11-04-16
作者: kakajit:
今期鐵將以為正正常常打完就算...
呃 , 今集又幾FEEL到幾絕望

李世民你真係呢...
以為鐵路人可以輕易執死雞完場,點知比腦殘李世民搞到現在好似冇得打、咁絕望
T.K. 07:58 AM 11-07-16
fb見福龍講大拳係精裝、手彩加黑白
單是手彩,便要支持
gingq7 09:00 AM 11-07-16
手彩就當然必買
第一 ... 23 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 

返回主題版面