Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 16 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 36  ... 最後
攻略及心得交流區>格ゲー綜合討論區Round 8 【侍魂2019年早夏 GBFVS2019】
newb 01:40 AM 04-16-16
作者: ヨコ男:
我不嬲都話我唔勁, 而係你唔知打乜
我都想知我應該點打
Dyhalt Rushifar 10:50 AM 04-17-16
唔打就自然唔會打得差
シェンムー 02:52 PM 04-17-16
Yoko男咁funny 嘅 , 明明newb 都贏左幾鋪都話人唔知打乜
你隻ken 6hk , VS插脚/插脚CANCEL VT 完全唔用
有鋪對我又不停9昇 , 你呢啲叫乜 ?
ヨコ男 04:32 PM 04-17-16
咁佢真係唔知打乜喎, 最基本COMBO 2LK5LP236P都無

VS>VT呢D識用一定唔用
シェンムー 05:20 PM 04-17-16
咁一個連基本combo都唔出嘅人又可以殺到你唔止一鋪
咁你打緊乜 ?
即係你出過/肯出嘅套路先叫識玩 ?
鈴蘭 05:48 PM 04-17-16
咁如果有人比人咩都唔用就打殘左既 咁我諗要諗自己打緊咩既係比人打殘果邊....
幾鋪唔代表D咩 所以先要搶十之嘛
シェンムー 07:05 PM 04-17-16
其實無乜野 , 你可以一句話關我x 事都得
我只係覺得被稱為格神嘅呢位版友好有趣好funny 姐
你係有料嘅咪教下newb 同其他版友應該點玩囉
炒完人又only識串人 , 又話人唔用邊招 , 無乜無乜
唔知打乜 , 最慘佢又要輸過 , 人地贏佢又唔講 ?

態度問題 , 即係好似我果晚贏完佢
我走上黎留低句sf5 無左setplay , setup 就打到成pat 屎咁得唔得 ?
newb 07:18 PM 04-17-16
我蹲輕攻hit確認唔到轉企攻,咁我堅係屎既
ヨコ男 07:59 PM 04-17-16
講我打過人地既alex囉
因為有2lk,做到combo/指令投擇
中距離跳飛撲跳ken個波都ok
中又一set
無氣2hp可以236p,見你下下都普通昇空氣

反旋風腿2mp一下....改下啦

好慘,佢無用呢幾下都要輸
態度既野,我唔評啦
呢度d人同我打得多佢地應該明
[KIT] 12:50 AM 04-18-16
我諗格男唔係串
係唔想比人戴高帽o者
[KIT] 01:32 AM 04-18-16
如果newb堅想練sfv 或者來家聚 教下你d 基本野?
我地逢禮拜五晚有格game聚玩sfv, ggxx, wiiu大亂鬥, 其他日子都會有但就whatsapp約戰
有興趣pm 我傾傾
KURURU曹長 01:43 AM 04-18-16
感謝xzoma今日同我打左陣GG
試左不少打I-NO 的立回呢~
Dyhalt Rushifar 02:17 PM 04-18-16
作者: newb:
我蹲輕攻hit確認唔到轉企攻,咁我堅係屎既
…你指下LK>立LP>七旋斬既話,其實係咪應該有理冇理撳埋立LP同方向指令先?
下K中既就入埋LP七旋斬,唔中就打投擇。
由於用佢唔識打司令,好少用…
ZOMA 02:27 PM 04-18-16
作者: KURURU曹長:
感謝xzoma今日同我打左陣GG
試左不少打I-NO 的立回呢~

好玩
要練Jack-O
ヨコ男 07:07 PM 04-18-16
作者: Dyhalt Rushifar:
…你指下LK>立LP>七旋斬既話,其實係咪應該有理冇理撳埋立LP同方向指令先?
下K中既就入埋LP七旋斬,唔中就打投擇。
由於用佢唔識打司令,好少用…
2lk一野緊hit確唔到
2lk5lp就夠
見到中先chok236p都得
再唔係野野chok埋都無問題,反正又唔係大反確
至於投擇,緊係唔係單發2lk見對手擋先黎chok指令投
事前預人擋就可以
你有投擇對面就想跳就會中5lp
Dyhalt Rushifar 07:27 PM 04-18-16
作者: ヨコ男:
2lk一野緊hit確唔到
2lk5lp就夠
見到中先chok236p都得
再唔係野野chok埋都無問題,反正又唔係大反確
至於投擇,緊係唔係單發2lk見對手擋先黎chok指令投
事前預人擋就可以
你有投擇對面就想跳就會中5lp
咁七旋斬-4,在下打家兄個LV都緊係冇問題啦,我地果D好安全,下HK擋咗都唔會還拖;
打你地一唔該就分分鐘唔見三四成血…
真係打既始終都要習慣睇下LK撳埋立LP就收手既。

話時話隻GAME真係好神,OFFLINE對戰斷線都係即QUIT…
wing 07:48 PM 04-18-16
話時話隻GAME真係好神,OFFLINE對戰斷線都係即QUIT…

睇片見過連training mode都可以斷線quit去main menu, 真係令人拜服
newb 07:59 PM 04-18-16
作者: wing:
睇片見過連training mode都可以斷線quit去main menu, 真係令人拜服
最慘係打緊survival
Dyhalt Rushifar 08:08 PM 04-18-16
本身唔斷打50/100已經係毅力驚人。
幫家兄打件白衫司令(EASY),在下都俾佢LOAD到有D煩…
ヨコ男 08:22 PM 04-18-16
咁七旋斬-4,在下打家兄個LV都緊係冇問題啦,我地果D好安全,下HK擋咗都唔會還拖;
打你地一唔該就分分鐘唔見三四成血…
真係打既始終都要習慣睇下LK撳埋立LP就收手既。

-4係近中(撥緊出黎個下)
遠少少中(撥左出黎)就會-3

基本上, -4/-3都好, KEN都好難反

因為最快既3F輕昇/3F輕旋風腿/4F 4HP唔夠遠
4F既5LK/5LP督中左你唔勇敢CANCEL 214KK的話都無回報
wing 11:33 AM 04-20-16
我試過幾次了.

最慘一次係冇留意斷左server, 在冇log in的情況下打完30關, 然後.... " 咦?點解只得新顏色冇fight money????"

果時先知瀨野..... 聽講話就算再打一次都拿唔番fight money...不過我未試, 真係提唔起勁用同樣角色再過一次30關.
Dyhalt Rushifar 11:47 AM 04-20-16
作者: wing:
我試過幾次了.

最慘一次係冇留意斷左server, 在冇log in的情況下打完30關, 然後.... " 咦?點解只得新顏色冇fight money????"

果時先知瀨野..... 聽講話就算再打一次都拿唔番fight money...不過我未試, 真係提唔起勁用同樣角色再過一次30關.
你以為你真係可以唔斷線打完晒?其實係你冇連線渣
wing 11:51 AM 04-20-16
你以為你真係可以唔斷線打完晒?其實係你冇連線渣
好衰唔衰果次係用ken, 求其hea打都全無難度過關, 唔駛2p救命大法, 所以根本冇留意點解30關都冇人亂入...........................
newb 11:02 PM 04-21-16
http://www.nicovideo.jp/watch/sm28669936

BB北斗又進化左
newb 12:37 PM 04-23-16
http://live.nicovideo.jp/watch/lv260337269
『BLAZBLUE CENTRALFICTION Braver's Revel2016』 BBCF最強タッグ決定戦
標籤:BlazBlue, GGXrd, KOF, P4U, UNI
第一 ... 16 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 36  ... 最後

返回主題版面