Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
~清談館~>[閒錢多專區]千四億三跑+28億2號樓砍掉重練+...|二千億港珠澳大橋要70+年回本|買東江水至2040年|17億天橋
mkmonkey 11:46 AM 03-18-15
作者: Tano:
使用20年未夠就話飽和
其實跑道流量用盡未
表面上答案係接近飽和。
不過原因呢?因為太多私人飛機經呢度升降。
如果減少呢 d 私人飛機既量,可以話有排都未爆。
(以上資料由業內人士指出)
仁飛 12:00 PM 03-18-15
作者: mkmonkey:
表面上答案係接近飽和。
好奇一問,係咩私人飛機?
邊度嚟嘅?
之前睇無綫講香港人想學渣飛機,根本唔夠位俾私人飛機升降,搞到要學都要限時限刻
mkmonkey 12:06 PM 03-18-15
作者: 仁飛:
邊度嚟嘅?
之前睇無綫講香港人想學渣飛機,根本唔夠位俾私人飛機升降,搞到要學都要限時限刻
咪就係 d 富豪既私人飛機,公司既包機之類既野。
當你一架得 2-3 個人用既飛機,霸左個 time slot,咁其他機咪要等跑道用。
FYR , 蘋果好多年前已經講過:
http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...30911/18418198

你講既唔夠位學渣機係講緊飛行學校/飛行總會,而唔係講緊呢類機。
歌絲˙暮斯 12:11 PM 03-18-15
之前睇無綫講..............................
仁飛 01:58 PM 03-18-15
當你一架得 2-3 個人用既飛機,霸左個 time slot,咁其他機咪要等跑道用。
http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...30911/18418198

你講既唔夠位學渣機係講緊飛行學校/飛行總會,而唔係講緊呢類機。
明白~~謝資料
諗唔到一年有成八千幾架私人機上落
不過私人機特別收貴啲,又唔合公平原則
Tano 09:37 PM 03-18-15

想請教私人機用貨機定用普通客機航道
目測如進場經沙田上空貨機好明顯沿城門河
客機就向大帽山

其實最重要V位得幾個
需要增加私人飛機停機坪多過得三條跑道?
Busconcamp 02:26 PM 03-18-15
果每次$180...收吓收吓...
過多幾年夠派每件香港人6k未...a
CSY 03:15 PM 03-18-15
689只會支那式思考, 一味想搞大工程..
某電台主持話實際係航道不足, 唔係跑道不足..
基本現在一條道跑道可以做到兩條跑道嘅野, 只係人手不足做唔到..
就算起了第三條跑道都只能做降落用, 搞到好似支那某機場起了第三條跑道後, 實際只有十幾班機用到, 就搞笑啦..

仲有花成億買錯雷達, 又偷雞起私人浴室, 都完全無回事唔洗問責, 就知班友又幾亂黎..
小嘉 12:35 AM 03-19-15
作者: Busconcamp:
果每次$180...收吓收吓...
過多幾年夠派每件香港人6k未...a
頭先新聞國泰先剷完話機管局有營餘點解仲要收人180蚊

高鐵都係先用果600億
地面工程貴得地底同開山工程諗都諗到有問題啦
david 05:58 AM 03-19-15
作者: 小嘉:
頭先新聞國泰先剷完話機管局有營餘點解仲要收人180蚊

高鐵都係先用果600億
地面工程貴得地底同開山工程諗都諗到有問題啦
無聽過國王的新衣咩?或者呢條大象跑道係用金銀起O架呢...
亍 ◣ 08:22 AM 03-19-15
作者: david:
無聽過國王的新衣咩?或者呢條大象跑道係用金銀起O架呢...
傻啦....用金起跑道邊仲有水cap

根本呢單只係起一個偽名題盡情cap水.....
Tano 08:52 PM 03-18-15
表面上答案係接近飽和。
冇好好善用石崗就肯定

得星期六日至"皇恩大赦"開放跑道自由升降

作者: 仁飛:
邊度嚟嘅?
學飛機肯定係單或雙引擎載客少於5人的小型飛機而且絕大數係螺旋槳
私人飛機就是指載客約10~20人左右的噴射引擎

限時限刻都不及九龍城
想當年7:00a.m.前就要著陸及離開跑道

返回主題版面