Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  ... 最後
日本動漫畫討論版>「美少女戦士セーラームーンCrystal」好評放送中
★星人44★ 08:13 PM 07-05-14
ニコニコfans太有愛
画面全是弾幕的字
小嘉 08:41 PM 07-05-14
三石好勁
仲配得番月野免把聲
亞美真係想用番久川綾呀
★星人44★ 09:02 PM 07-05-14
第一集獨有的喊包超音波攻擊
必殺技果然統一叫返ムーン・ティアラ・ブーメラン
変身點解要CG?

除佐ルナ外D配音暫時無乜違和
不過咁克意去扮返之前
點解唔盡量用返原配?
神秘過客 09:59 PM 07-05-14
三石把聲一開始有D違和, 始終無以前咁young....
不過聽聽下順耳返, 都係「月に代わって、お仕置きよ」果段對白最勁, 配得同以前一模一樣
變身畫面做乜鬼用CG, 超怪
舊配樂太經典, 新版好似唔多 match
劇情走向似跟返漫畫版, 咁就真係慘, 我覺得原著漫畫唔多好睇

唔知舊版有無機會出BD呢, 我想要S同Stars
神秘過客 10:15 PM 07-05-14
ももいろクローバーZ「MOON PRIDE」7月30日に発売

セーラームーン盤(CD+Blu-ray)

01. MOON PRIDE(アニメ「美少女戦士セーラームーンCrystal」オープニングテーマ)
[作詞・作曲・編曲:Revo(SOUND HORIZON)]
02. 月虹(アニメ「美少女戦士セーラームーンCrystal」エンディングテーマ)
[作詞:白薔薇 sumire / 作・編曲:小坂明子]
03. MOON PRIDE(off vocal ver.)
04. 月虹(off vocal ver.)

<Blu-ray収録内容>
・東映アニメーション制作「美少女戦士セーラームーン Crystal」オリジナルアニメーション Music Video

ももクロ盤(CD)

01. MOON PRIDE
02. 月虹
03. Moon Revenge
[作詞:冬杜花代子 / 作曲:小坂明子 / 編曲:橋本由香利]
04. MOON PRIDE(off vocal ver.)
05. 月虹(off vocal ver.)
06. Moon Revenge(off vocal ver.)
GN00508771 10:33 PM 07-05-14
ももクロ盤 都係想叫我地唔好買者......
小嘉 11:13 PM 07-05-14
呢d叫趕客
leungky1 11:20 PM 07-05-14
見到特典份量就知
我已經預想到Animelo會發生咩事……

另外3D變身其實都無話點嘅
已經算業界應用前列……
雖然我記得TVB幾年前嗰個仲好少少……
嘿哈兒 11:55 PM 07-05-14
睇完...reboot 好心就重新編過劇啦....仲用返漫做咩,有好多野太舊啦,用返會好怪...
e.g...今時今日竟然無手機平板出現.....game center 仲係以前咁樣, 一部大機都無.....呃人未去過機鋪咩??
既然都出得sailor V game......好心就整好D啦,你出到SAO咁都唔會覺得奇,因為那部設定本身就係訓練用機..
變身CG 本身無咩問題既,都係兼用卡來架姐,不過可唔可以唔好咁轉.......真係轉到頭暈....
仲有套衫真係同舊那套一樣.....學下nanoha movie啦,加左幾件金屬甲,厚重左又型左...
有D野比認為經典唔代表現在都咁表達都會係經典,要與時代並進....

至於聲優方面..........三石把聲壓得好利害......跟本唔似小妹妹......好心reboot得直接全部換人重新演繹算啦,硬係要學舊調.......兔仲還好,變態假面人都唔同左要夾硬用古谷調講野......

最尾就見到水野亞美出現,應跳左下集就幫手???我希望見到輔助裝置唔係notebook啦,直接變做平板就好了....
依家仲拎住本nb周街走只會笑話....當年就話高科技姐.....今日只會話你笨,做咩唔拎部輕D既平板a
koala 12:08 AM 07-06-14
呢d先叫全球同步

money 12:28 AM 07-06-14

尼路 12:30 AM 07-06-14
三石把聲真係……我停留左係美里到,除左好勁就係好唔習慣……
不過隔太耐好多野都唔記得,原來禮面咁早就出左?
個背景好似重係90年代,真係有d唔習慣……
團子~o~ 12:30 AM 07-06-14
期待亞美由快譯通轉用Google Glass

三石是系列標誌,我相信三石都好搏命配番月野兔
日常對話、變身、出場、出超必時其實都唔錯
但開頭遲到衝落樓大叫個幾句,真的露了餡,情緒大波動時候要拉高嗓門
愈到後段,激動場面只會愈多,這是我有點擔心的。
ka_ka_lok 12:32 AM 07-06-14
變身的BGM完全光美了。。。
魔璃 12:35 AM 07-06-14
作者: ka_ka_lok:
變身的BGM完全光美了。。。
因為高梨康治 b
GN00508771 12:44 AM 07-06-14
變態紳士!!

有幾多版友細個戈陣睇係覺得佢好型...
團子~o~ 01:01 AM 07-06-14
作者: GN00508771:
變態紳士!!

有幾多版友細個戈陣睇係覺得佢好型...
他只係靠首音樂
但第一集好路人,係講左句提場,無出場音樂,飛玫瑰都無埋

睇番其實奈留間鋪頭爛成咁都係sailormoon用音波功整爛
隻妖怪只係綁住佢阿媽...正義之士才是破壞份子wwww
真!DC 01:06 AM 07-06-14
應該與時代並進+1
第一話同舊版差不多冇驚喜
不過OP同變身畫面覺得唔錯
GN00508771 01:11 AM 07-06-14
作者: 團子~o~:
他只係靠首音樂
但第一集好路人,係講左句提場,無出場音樂,飛玫瑰都無埋

睇番其實奈留間鋪頭爛成咁都係sailormoon用音波功整爛
隻妖怪只係綁住佢阿媽...正義之士才是破壞份子wwww
M78星雲警備隊的人表示好合理
hiyoko 01:36 AM 07-06-14
暫時最不滿之處係無咗變態佬出場BGM...
https://www.youtube.com/watch?v=lMbdDhDDgMg
小昭Teddy 01:42 AM 07-06-14
事隔十幾年睇, 吐糟點滿載
睇nico留言真係笑到肚痛
Rance 02:19 AM 07-06-14
作者: hiyoko:
暫時最不滿之處係無咗變態佬出場BGM...
https://www.youtube.com/watch?v=lMbdDhDDgMg
花都唔識掟好無氣勢,只係一個普通O既變態仮面....
首OP好難聽....

另,D妖魔唔殺左奈留媽媽其實幾Nice...
HM 02:23 AM 07-06-14
作者: 真!DC:
應該與時代並進+1
第一話同舊版差不多冇驚喜
不過OP同變身畫面覺得唔錯
OP都係ムーンライト伝説完勝
♀宮野真守♀ 07:48 AM 07-06-14
呢套係米年番?唔係既分分鐘連搵到銀水晶都去唔到po
HM 09:04 AM 07-06-14
作者: ♀宮野真守♀:
呢套係米年番?唔係既分分鐘連搵到銀水晶都去唔到po
咁佢跟漫畫版既會去得好快
26集夠佢打埋黑月帝國
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  ... 最後

返回主題版面