Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-04-14, 07:36 PM   #51
地場衛
God of Gamer
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
請問JR九洲pass可唔可以去到廣島?THX

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-14, 09:19 PM   #52
飛機王
Ultimate Gamer
フィーナ~大好き~

註冊日期: Jun 2004
MONEY 大 搭咩車上去?
上到山個VIEW 都好正呀~
飛機王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-14, 10:34 PM   #53
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 地場衛 查看文章
請問JR九洲pass可唔可以去到廣島?THX
不可以....廣島屬於山陽新幹線

另山陽新幹線雖然可以去到九洲少部份地區
但九洲pass不能坐

引用:
作者: 飛機王 查看文章
天上山公園有纜車上去

此篇文章於 06-04-14 10:36 PM 被 Hitomi 編輯。
Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-14, 11:33 PM   #54
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Hitomi 查看文章
恭喜遇上好天色
旅館唔揀北岸?
一起身有湖有山方便好多:p
我book左兩晚北岸,希望是但都扑中一日啦
起身影相然後即刻跳番落張床

佢果d天鵝觀光船我直情覺得強國feel
因為朋友同我都想近車站
唔想等車接
個頭價錢岩既得個間
咁就決定呢間

引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
$大最尾個張
最後一日終於睇到清楚既富士山

引用:
作者: 飛機王 查看文章
纜車上去
來回720YEN

舊 06-05-14, 02:52 AM   #55
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
THX/

想知名古屋有無野玩,最好宅向

因為有一日要去名古屋GAMERS
友少聖巡?

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 02:58 AM   #56
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
奈々衣裝展

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 07:16 AM   #57
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
想問問有冇咩時間睇富士山會清啲冇乜雲霧
朝早、中午,定其實係睇彩數?
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 09:05 AM   #58
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 暉暉816 查看文章
彩數

朝早機會上再好點吧
同埋據網上經驗人士說下午逆光影相會相對上無咁好睇

不過幾點開始會逆光就不清楚了

舊 06-05-14, 11:09 AM   #59
emoil

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code0731 4714 9827
PSN  IDemoil
引用:
彩數

朝早機會上再好點吧

應該睇你住邊個方向,住西邊味早上逆光

住南邊就半逆光,中午就好D,但個天會好灰

不過最緊要天氣好先得
emoil 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 11:23 AM   #60
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: emoil 查看文章
應該睇你住邊個方向,住西邊味早上逆光

住南邊就半逆光,中午就好D,但個天會好灰

不過最緊要天氣好先得
果位人士下午身在山中湖忍野八海
各位可自行看地圖然後去估計邊d地方上午定下午去

但overall講影相靚就一般都係早上,個人覺得大部分地方通用?
去咁多次旅行下午光線影相通常不及早上影出黎靚

舊 06-05-14, 01:36 PM   #61
emoil

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code0731 4714 9827
PSN  IDemoil
引用:
果位人士下午身在山中湖忍野八海
各位可自行看地圖然後去估計邊d地方上午定下午去

但overall講影相靚就一般都係早上,個人覺得大部分地方通用?
去咁多次旅行下午光線影相通常不及早上影出黎靚
山中湖係東北方,順光,通常七至十點前天色就最好

如果唔係就三點後會比較好D

因中午十一至二點太陽最猛,逆光一定白濛濛

此篇文章於 06-05-14 01:50 PM 被 emoil 編輯。
emoil 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 01:46 PM   #62
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
20-23 大阪有event

book 幾間酒店都話full
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 04:56 PM   #63
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
結果第一晚班機Delay到羽田終電收哂檔先落地
航空公司有Provide架大巴比你出番去品川>東京
酒店左係新宿,問左人品川坐的士去新宿要預五千羊,而我book間capsule個時只需二千一羊

最後決定係品川搵間Denny's食野然後坐幾個鐘到始電(0504)落台場浸溫泉算

坐車路經的國際展示會場

激動戰士

上面7樓個館有料area唔吸引無入,最值得影既居然係廁所入面

鐵塔個特別展望台影出去,天氣麻麻連SkyTree都好曚,但又成30度熱到飛起

琴日係淺草寺影過去SkyTree,天氣仲差過上鐵塔個日決定唔上樹

Special Guest,あかりちゃん
上次太夜上到去佢番左屋企了,今次終於見到

舊 06-05-14, 10:22 PM   #64
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:
彩數

朝早機會上再好點吧

謝回答。
希望可以十點前到河口湖啦。
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-14, 10:38 PM   #65
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: maxwaver 查看文章
結果第一晚班機Delay到羽田終電收哂檔先落地
航空公司有Provide架大巴比你出番去品川>東京
酒店左係新宿,問左人品川坐的士去新宿要預五千羊,而我book間capsule個時只需二千一羊
你原先果班係咩機
竟然Delay到羽田終電??

舊 06-06-14, 01:11 AM   #66
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

引用:
你原先果班係咩機
竟然Delay到羽田終電??
窮銀恩物CA
係北京Delay左兩個幾鐘,2130落地變2340落地

舊 06-06-14, 02:15 AM   #67
BOYBOYBOY

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: 暉暉816 查看文章
一定係朝早最好
中午好多雲

舊 06-06-14, 08:19 AM   #68
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 地場衛 查看文章
富士電視台、國際展示會場
回帶先
富士電視台同國際展示會場冇 event 真係唔值得去
不過富士電視台而家年年 7, 8 月都攪台場合眾國
去開台場可以去玩下 d 攤位遊戲或買紀念品
上年就有 One Piece, VS 嵐, AKB48, めちゃ×2イケてるッ! O既攤位
仲有好好味O既檸檬味雪糕

舊 06-06-14, 10:56 PM   #69
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
剛睇清楚AIR CHINA竟然要轉機,由朝飛到晚至到日本...
想問除左快運有冇好介紹?
窮銀的我兩間都搭過

快運呢,個時間識得用其實好好用,係去個晚落機後無車煩
走個日你可以玩到十點先出發機場,仲可以落機衝番屋企換衫番工Tim

而落機到始電個幾個鐘呢,你有幾個選擇:
1.坐到三點搭的士出築地(你拖大Grip當我無講過)
2.坐定額的士出酒店
3.訓機場酒店
4.訓機場/玩機場/食機場

而始電到大約十點景點開,你可以選擇:
1.落酒店丟底野再落各個大公園
2.落台場浸個溫泉
3.索性坐架長車去第二個縣(例如魔境群馬)

AIR CHINA呢,就岩有時間無錢既人坐既
岩岩我去個程就係北京機上面Delay到終電收左檔
回程就好順暢無事,我編到一個鐘轉機都趕得切的

快運有Discount可以低到千幾一張連稅
Air就通常兩千中連稅

如果你一定要直航而快運無Discount呢,買Delta吧啦,應該補幾舊就得

此篇文章於 06-06-14 10:58 PM 被 maxwaver 編輯。
maxwaver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-14, 11:20 PM   #70
BOYBOYBOY

引用:
如果你一定要直航而快運無Discount呢,買Delta吧啦,應該補幾舊就得
Delta坐過,其實幾好坐,但去東京個程幾乎9成都係外國人.....
唔好彩坐著附近係肥佬你就辛苦

舊 06-07-14, 12:43 AM   #71
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
窮銀的我兩間都搭過

快運呢,個時間識得用其實好好用,係去個晚落機後無車煩
走個日你可以玩到十點先出發機場,仲可以落機衝番屋企換衫番工Tim

AIR CHINA呢,就岩有時間無錢既人坐既
岩岩我去個程就係北京機上面Delay到終電收左檔
回程就好順暢無事,我編到一個鐘轉機都趕得切的

快運有Discount可以低到千幾一張連稅
Air就通常兩千中連稅

hkexpress 行夏令會調轉~~去程凌晨機(到步5點)
回程朝早6點幾

如果以轉機應該東航時間比較好~到步東京係around 下午4點(唔delay的話)
未有廉航時我都坐過2次轉機~~

btw~~delta 宜家好貴了~~以前會有$14xx+tax呢d接近廉航價
宜家好少到呢d價錢

舊 06-07-14, 01:51 AM   #72
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

引用:
hkexpress 行夏令會調轉~~去程凌晨機(到步5點)
回程朝早6點幾

如果以轉機應該東航時間比較好~到步東京係around 下午4點(唔delay的話)
未有廉航時我都坐過2次轉機~~

btw~~delta 宜家好貴了~~以前會有$14xx+tax呢d接近廉航價
宜家好少到呢d價錢
夏令個時間仲正過冬令呀,收工番屋企拖Grip走
一落地可以就衝去酒店放低野行,走又可以再遲D先上車
係無得落機番工lor

九月好可能又要飛,國航我今次搭完好不安
希望今次確定到日程個時catch到快運個Discount啦
我D event次次都一個月前左右先知結果好難買飛

Delta岩岩今轉由四月尾睇住佢由3k慢慢跳到飛之前幾日3k9左右 (With Tax )
而UO無Discount正價3k+tax真係鬼搭佢

此篇文章於 06-07-14 01:56 AM 被 maxwaver 編輯。
maxwaver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-14, 02:26 AM   #73
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
夏令個時間仲正過冬令呀,收工番屋企拖Grip走
一落地可以就衝去酒店放低野行,走又可以再遲D先上車
係無得落機番工lor

九月好可能又要飛,國航我今次搭完好不安
希望今次確定到日程個時catch到快運個Discount啦
我D event次次都一個月前左右先知結果好難買飛

Delta岩岩今轉由四月尾睇住佢由3k慢慢跳到飛之前幾日3k9左右 (With Tax )
而UO無Discount正價3k+tax真係鬼搭佢
其實我都鐘意夏令時間多d~6月尾飛~係諗緊last day訓機場定去大江戶溫泉
大江戶溫泉凌晨3點幾有車去機場

除非有mud 特別事唔飛唔得~否則廉航一定係等玩promotion
hk express 見佢頻頻都出d 急飛的特價票~例如一個月內飛果d~
呢d臨急臨忙我就無福消受

期待佢快d出11月福岡早鳥~~~上一round早鳥旅遊日期只去到10月25

舊 06-07-14, 02:30 AM   #74
BOYBOYBOY

引用:
其實我都鐘意夏令時間多d~6月尾飛~係諗緊last day訓機場定去大江戶溫泉
大江戶溫泉凌晨3點幾有車去機場

除非有mud 特別事唔飛唔得~否則廉航一定係等玩promotion
hk express 見佢頻頻都出d 急飛的特價票~例如一個月內飛果d~
呢d臨急臨忙我就無福消受

期待佢快d出11月福岡早鳥~~~上一round早鳥旅遊日期只去到10月25
九洲,正
又方便又風景靚
去大江戶浸啦
機場好悶,HEA等天光

舊 06-07-14, 10:25 AM   #75
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
九洲,正
又方便又風景靚
去大江戶浸啦
機場好悶,HEA等天光
我上次睇紅葉已經係2009年...so呢個moment最想睇紅葉...九洲又未去過

本來我真係打算去大江戶浸等坐佢班南
但俾版友嚇親話果度舒服得濟驚訓過龍......

同埋我地有個習慣係起飛前3個鐘到機場~為安心為安全
但大江戶班車去到機場應該得番2粒鐘~有d唔放心

各位又習慣起飛前幾多粒鐘到機場? (唔計行去COUNTER CHECK IN)

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.6 Hitomi ~清談館~ 1001 05-25-14 10:46 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 01:07 AM

手機版 | APP版