Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-10-13, 10:48 AM   #1151
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: mikemike 查看文章
以下係昨天晚上同朋友吹水傾開BILL叔叔部新遊戲機XBOX ONE既幾段對話節錄:
我:「XBOX ONE勁呀」
朋友A:「有幾勁」
我:「係一個高清機頂盒,仲可以聲控!」
朋友B:「聲控有咩野用?」
我:「一叫XBOX ON 就會自己開機!!」
朋友A:「咁勁!?」
我:「呢部野一定好受家長歡迎」
朋友A:「何解?」
我:「老母叫極個仔都唔肯熄機既時候.........
老母:XBOX OFF!
仔:我未SAVE架......... 」
係喎。重可以咁:
DAD: If you don't stop playing I will say "Xbox OFF"
The xbox is turned off...
SON: Dadddddd.....!!!

舊 06-10-13, 10:53 AM   #1152
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
係喎。重可以咁:
DAD: If you don't stop playing I will say "Xbox OFF"
呢次個Kinect似乎認埋主控者把聲

舊 06-10-13, 10:56 AM   #1153
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
係喎。重可以咁:
呢個故事令我諗起拿部電話係茶樓控制部電視由無線轉做亞視

此篇文章於 06-10-13 10:58 AM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-13, 10:57 AM   #1154
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
作者: D-Joe 查看文章
呢次個Kinect似乎認埋主控者把聲
主控制者,米係dad 囉

轉眼就e3,就睇下會有咩新野搞出黎

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-13, 11:20 AM   #1155
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
引用:
作者: Pandahahaha 查看文章
主控制者,米係dad 囉

轉眼就e3,就睇下會有咩新野搞出黎
俾個dad做到主控咁果位細路就認命吧

舊 06-10-13, 11:43 AM   #1156
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
Note: 標題改左少少, 無咁易誤會咁解, 無乜特別野.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-13, 11:56 AM   #1157
Anson225
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnson-225
XBox Live GamertagAnson225
引用:
作者: david 查看文章
理性討論?

快O的SIGN UP啦,咁樣就可以令到XBOX ONE夭折都好O架!
well why don't you give us some constructive anti-argument?

舊 06-10-13, 12:15 PM   #1158
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: ahleung 查看文章
Note: 標題改左少少, 無咁易誤會咁解, 無乜特別野.
支持直接開VOL.2再整理下資料好過啦~!

舊 06-10-13, 12:21 PM   #1159
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
支持直接開VOL.2再整理下資料好過啦~!
用住E3直播topic先吧. 正如呢個topic本來都係XBONE發佈會直播topic.
舊 06-10-13, 02:09 PM   #1160
沒名字的?君
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
引用:
以下係昨天晚上同朋友吹水傾開BILL叔叔部新遊戲機XBOX ONE既幾段對話節錄:
XBOX是很NICE的
一定會問你目前的進度尚未儲存
你確定要關機嗎

舊 06-10-13, 02:11 PM   #1161
IDGAF
The One

引用:
如果係XBOX 360+KINECT的情況,
你最少要由遊戲畫面,出返DASHBOARD先可以用聲控關機…

舊 06-10-13, 02:19 PM   #1162
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
你最少要由遊戲畫面,出返DASHBOARD先可以用聲控關機…
是鬼但啦,發揮O下想像力係好事O黎。

MS咁十惡不赦,玩緊GAME就咁叫熄機應該會將所有SAVE洗晒添呀!

原本以為360+KINECT已經有O既固有功能仲有咩好講添。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-13, 03:24 PM   #1163
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 沒名字的?君 查看文章
XBOX是很NICE的
一定會問你目前的進度尚未儲存
你確定要關機嗎
引用:
比D優默感啦
呢個只是笑話來的

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-13, 04:58 PM   #1164
IDGAF
The One

引用:
比D優默感啦
呢個只是笑話來的
是幽默感(Sense of humor)吧?

下次就對XBOX One+New Kinect說出能毀滅天空之城的禁咒「バルス」吧~!
睇下會唔會有乜效果~!

舊 06-10-13, 06:24 PM   #1165
王小虎

註冊日期: Apr 2002
我講句公道話,咁其他機都可以一個唔該就走埋去"熄佢機"或者"拔電源線"。

不過我就唔太睇好佢sell聲控轉台呢一個賣點,對住死物不停講:xbox next channel, xbox next channel, xbox next channel... 重覆二三十次... 大家如果有icable或nowtv都知有幾多channel,冇野做或賣廣告時緊係掃吓其他channel,結果都係要用遙控。另外個tv guide,我自己睇開icable,其實都好少用個EPG,但要用時都唔覺得好差,外國的cable service更加唔會差。我真係唔睇好佢的tv策略,又要連住cable box,自己本身又做唔到DVR function,我唔覺得係all in one,而係all plus one...
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-13, 11:50 PM   #1166
安安

註冊日期: Jan 2002
http://www.dewanddoritos.com
Mountain Dew & Doritos team up with Xbox
安安 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-13, 12:19 PM   #1167
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
E3 完左, 推番上黎.

引用:
Microsoft 更改 Xbox One DRM 政策:取消每 24 小時連線檢驗及光碟使用限制

Sanji Feng 於 20 hours 之前發表
文章分類: 遊戲相關

自發表以來,Microsoft 新一代主機 Xbox One 的 DRM 政策讓不少玩家都怨聲載道:每 24 小時連線檢驗、複雜的光盤使用限制... 通通都成為了 Sony 玩家們聲討的攻擊點。而在如此大的壓力之下,Microsoft 方面也終於做出了妥協,Xbox 主管 Don Mattrick 今天在官方部落格中宣佈了更改 Xbox One DRM 政策的消息:

「在離線進行 Xbox One 遊戲時將不再要求連線檢驗,具體來說,玩家只需在第一次運行 Xbox One 時連線完成系統設定,之後在玩任何遊戲時就都無需聯網檢驗了。24 小時連線檢驗的要求已經被取消,未來玩家可以把 Xbox One 帶去任何地方遊戲,就像 Xbox 360 一樣。光碟遊戲的交易、租借、轉售及贈送方式都和 Xbox 360 一樣,在使用、分享遊戲時都沒有限制。」

Mattrick 表示他們是在收到了玩家們的回饋之後才做出這一決定的,同時他還透露 Xbox One 也不會設有地區鎖,但一些新主機原有的功能將會被去除。關於後面這一點主站編輯在聯繫了 Xbox 首席產品主管 Marc Whitten 後得到了更詳細的答覆,據悉家庭分享包(最多將遊戲分享給十位家庭成員)和免光碟運行基於光碟遊戲的功能將不會出現在 Xbox One 上(至少在除上市時是這樣)。除此之外,Whitten 還透露明確表示新政策除了 Microsoft 第一方的遊戲之外也將適用於第三方作品。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-13, 12:21 PM   #1168
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
開vol.2 順便改埋標題啦

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-13, 12:36 PM   #1169
ahleung
The One
Bannnned

Vol2睇有無人接手吧.
舊 06-21-13, 01:55 PM   #1170
now_loading
VanHelsing

珠玉在前, 加上友版又做得咁好, 感到壓力..
舊 06-21-13, 02:12 PM   #1171
ahleung
The One
Bannnned

我就一向跟自己方法做, 唔理隔離.

如果無人想接手我可以繼續, 但我唔會成日update.
舊 06-21-13, 02:24 PM   #1172
now_loading
VanHelsing

我冇意見, 你做我都會繼續支持....

其實我覺得xbox.hk 官網資料都好齊加快, 又唔洗跟到咁足, up得咁密..
舊 06-27-13, 04:29 PM   #1173
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

新一代 Windows 版 Kinect 開放開發者套件申請,要價 US$400

引用:
和之前的產品一樣,伴隨 Xbox One 一同發表的新一代 Kinect 終於也要來到 PC 的世界了。Microsoft 今天在 Build 2013 上宣佈這款產品將於 2014 年上市,但從現在開始開發者們就可以去他們的網站上申請要價 US$400(約 HK$3,100 / NT$12,050)的開發者套件了(7 月 31 日截止)。據悉產品中除了有早期的 SDK 外,還包括了上市前 alpha 版及最終市售版共兩台 Kinect,另外申請成功者還將有機會透過論壇或 webcast 等方式與 Windows 版 Kinect 團隊的成員交流。Microsoft 承諾在八月的時候會帶來更多這方面的資訊,有興趣的開發者可以關注一下。

http://chinese.engadget.com/2013/06/...r-windows-sdk/

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-13, 09:23 PM   #1174
game300
Senior Gamer
game300

!就算可玩二手、免check in、無鎖區碼、減價!我都唔玩你個xbox 瘟呀!!!!
:
game300 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-13, 09:25 PM   #1175
game300
Senior Gamer
game300

!轉會!大家快d轉會!轉去PS4~~~

PS4!上~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
game300 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XB1] Xbox One 情報區 ahleung 電視遊戲討論版 6506 04-30-24 10:23 PM
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
香港會唔會有PS2/Xbox Capcom Classic Collection Vol.2行版? tigerj 電視遊戲討論版 2 11-19-06 08:30 AM

現在的時間是 01:09 PM

手機版 | APP版