Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-29-12, 04:25 PM   #51
亞比斯
Insane Gamer
初心者

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDterrykly
信和298入手
亞比斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-12, 04:56 PM   #52
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
跳樹動作做得唔錯
http://www.youtube.com/watch?v=owCvh...ature=g-high-u

Mutiplayer見可能唔係動作對戰既玩法
似係靜態既玩法
http://psv.tgbus.com/news/video/2012...29131318.shtml
不過其實純係戽故事模式我覺得都值得買了

三種裝換裝有唔同效果:

http://bbs.tgbus.com/thread-4070514-1-1.html
作為《刺客信條3》的衍生作品,《刺客信條3:解放(Assassin's Creed 3: Liberation)》中還有著一個備受玩家期待的“變裝”系統,這也是本作的一大亮點,玩家將可以在遊戲中通過換裝來隱藏自己的身份,為自己的刺殺行為做掩護。在《刺客信條3:解放》中,主角Aveline至少可以有三個不同裝扮:她可以打扮成一個貧民,這樣她在經過大批工人、**隸和僕人的人叢時,就很容易被人忽視,如果有必要,她甚至可以在人群中引起騷亂;而在正式場合她可以穿著高級時裝,這樣她將在那些非常勢利眼的地方暢通無阻。
  不過,不幸的是,這些裝扮將嚴重限制Aveline隨身攜帶武器的數量,所以,如果你想玩的激情一點的話,還是選擇默認的人物裝扮最合適。

http://bbs.tgbus.com/thread-3984721-1-1.html
Ubisoft預定於10月31日發售美版,11月15日發售日版的PSV遊戲《刺客信條3:解放》最新消息顯示本作將支持換裝系統,你可以給遊戲中的女主換不同的衣服。   系列作中的第一位女刺客,新奧爾良出生的Aveline,在遊戲的大多數地方穿著她的那件刺客裝。育碧在科隆展中透露了本作的一些新情報。   但是你可以在地圖中顯示的服裝商店裡改變她的衣著,把她打扮成貴族,又或是女僕。   當你穿著貴族服飾時,你可以收買過往的守衛並和他們調情,可以迅速脫離戰鬥,但是當你穿著貴族服飾時,你不能進行本系列作著名的爬牆和跑酷動作。   貴族裝同時使系列作中最具有特色的武器發揮得淋漓盡致,一把頂部可以發射毒鏢的陽傘,毒鏢可以讓敵人迅速失去斃命。儘管這個武器可以迅速使敵人斃命,但是它裝填比較慢,而且近戰面對大量敵人時不是很好用。   當你穿著女僕裝,你可以在守衛靠近時迅速跑到附近的柳條箱裡。他們會認為她是為了工作的原因跑到這個地方,這樣就會放過你了。你同時也可以跑進人群中裝作是路人的一員,那時候你可能會強屏著呼吸吧。一旦你解決掉了目標,你就可以穿著這套衣服混進過往的農夫群裡面,成為大街上人流中的一員。

此篇文章於 10-29-12 05:00 PM 被 shodanng2 編輯。
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-12, 05:07 PM   #53
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: 亞比斯 查看文章
信和298入手
行貨中文版?
定係美版偷跑?

舊 10-29-12, 05:12 PM   #54
cPak
Junior Member

註冊日期: Dec 2011
兩點幾黃金入手,睇住佢到貨即買,$290
cPak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-12, 05:16 PM   #55
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
呢隻無中文
而家買到的係行美連dlc
希望聽日有純美版

舊 10-29-12, 05:19 PM   #56
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: assy 查看文章
呢隻無中文
而家買到的係行美連dlc
希望聽日有純美版
dlc code係game盒入面定另外比你?
dlc內容係乜?

舊 10-29-12, 05:26 PM   #57
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
應該係盒入面,見到有貼紙寫內含獨家內容
http://blog.asia.playstation.com/com...B8%BD%E8%A6%BD

Mysteries of the Bayou Pack:
‧禮儀匕首
‧升級毒鏢袋
‧多人連線角色
「Mackandal Bodyguard」
‧鱷魚獵人帽

此篇文章於 10-29-12 05:30 PM 被 assy 編輯。
assy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-12, 05:29 PM   #58
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: assy 查看文章
應該係盒入面,見到有貼紙寫內含獨家內容
係前面果頁果4樣野

Mysteries of the Bayou Pack:
‧禮儀匕首
‧升級毒鏢袋
‧多人連線角色
「Mackandal Bodyguard」
‧鱷魚獵人帽
thx
舊 10-29-12, 06:36 PM   #59
Sam_chch

註冊日期: May 2012
kt gamehit $280入手
Sam_chch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-12, 09:05 PM   #60
oneal
Senior Gamer

粉嶺288, MK 得藍店有$298 For Cash
oneal 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-12, 10:24 PM   #61
亞比斯
初心者

老老實實, 會lag, 有d失望, 唔夠流暢
舊 10-29-12, 10:36 PM   #62
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 亞比斯 查看文章
老老實實, 會lag, 有d失望, 唔夠流暢
請問嚴唔嚴重?呢隻算係VITA救命作品之一

舊 10-29-12, 10:38 PM   #63
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 零式 查看文章
開頭已經好多時係至LAG小人類…畫面亦唔覺靚,雖然係隨手買,不過玩落真係有買錯既感覺…

舊 10-29-12, 11:06 PM   #64
亞比斯
初心者

引用:
作者: 零式 查看文章
老老實實, 我係呢系列作fans, 接受到

即係唔係lag到玩唔到既

我再認真玩多幾個chapter再上黎report
舊 10-30-12, 12:56 AM   #65
cPak

諗住redeem個DLC,點知話咁快就有1.01 patch要up咗先
cPak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-12, 01:12 AM   #66
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
請問呢隻會唔會有日版?

PSN都OK架

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-12, 01:13 AM   #67
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: GN00508771 查看文章
請問呢隻會唔會有日版?

PSN都OK架
好似會...........我等緊

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-12, 01:14 AM   #68
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
好似會...........我等緊
岩岩上網查左

日版要11/15先出

都好 出之前爆左TOX2佢先

舊 10-30-12, 09:55 AM   #69
代官

註冊日期: Feb 2005
日版有咩特別?
定係CV好強?

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-12, 10:04 AM   #70
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
作者: cPak 查看文章
諗住redeem個DLC,點知話咁快就有1.01 patch要up咗先
我都update 佐先開波, 覺得唔算好lag, 會否有改善?

果段小妹妹好似專登霧化, 開頭 tutorial 跳來跳去畫面都唔係好差. 不過不如想像中咁好, 但手提機上有哩種質素, 無乜好求

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-12, 10:13 AM   #71
hatata

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDHatata
3DS Friend Code5370 1140 1595
PSN  IDiiihataiii
XBox Live GamertagHatata
我都買左,但唔覺lag,反而貼圖質素低係問題。

3DS (US) : 5370-1140-1595
hatata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-12, 11:31 AM   #72
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 代官 查看文章
日版有咩特別?
定係CV好強?
日版CV一向都唔差.....Ezio篇果時都有關智一、森川智之,Desmond果邊又有飛田展男、東地宏樹咁
同埋二來係我睇日文勁過睇英文姐

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-12, 11:44 AM   #73
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
日版CV一向都唔差.....Ezio篇果時都有關智一、森川智之,Desmond果邊又有飛田展男、東地宏樹咁
同埋二來係我睇日文勁過睇英文姐
!?
乜日版連語音都吹替埋架
真係唔知@@
又多個理由買了

舊 10-30-12, 12:29 PM   #74
shodanng2
留言太密會比人ban

轉貼:

懸浮魔術
舊 10-30-12, 12:51 PM   #75
seaman01

註冊日期: Mar 2008
引用:
作者: shodanng2 查看文章
轉貼:
懸浮魔術
我琴晚玩都遇到, 個人一路懸浮一路向前跣對腳仲要一路踢
seaman01 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Assassin's Creed 2 [已售] 神祕人1號 電視遊戲討論版 395 04-15-20 01:03 PM
[多機種] Assassin's Creed III (英文版&中文版 均已售| DLC暴君華盛頓降臨!) ahleung 電視遊戲討論版 857 07-02-13 06:14 PM
Assassin's Creed:Revelations[已售] 2009 電視遊戲討論版 223 08-31-12 09:58 PM
Assassin's Creed 卡關 幽助 電視遊戲討論版 1 11-14-07 05:39 PM

現在的時間是 10:13 AM

手機版 | APP版