Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7  ... 最後
電視遊戲討論版>大亂闘スマッシュブラザーズ for WiiU 情報區 Vol.2 | Bayonetta 參戦 !
一小英口 12:24 AM 12-16-14
公式
http://www.smashbros.com/jp/
http://www.smashbros.com/us/

大亂闘スマッシュブラザーズ for WiiU 情報區 Vol.1
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=212857

作者: 益優格:
THANK YOU,原來有限角色
成隻game好似得 DK同 Koopa 可以咁做
Y.Bird 07:13 AM 12-16-14
作者: Smarties:
外國玩家發明咗亂鬥新玩法「Smashketball」, 用Custom Stage建立一個籃球場, 概念圖如下:

意念來源: http://ochorobo.tumblr.com/post/104262071735

網上已經有好多玩家整咗自家籃球場, 我都整咗個, 而尋晚經實際研究之下定咗以下玩法:

比賽方式: 1 on 1
參加人數: 2 名玩家(1P & 2P), 另加 1 個冇人控制的 3P 玩家, 3P推薦使用卡比或波波球 (上網對戰時使用2Play Internet)
環境設定: 限時3 分鐘, 2 名玩家都是紅色Team, 3P 玩家則是綠色Team, 關閉Team Attack
比賽方式: 在限時3 分鐘內, 1P & 2P玩家用任何方法(打/投也可) 將3P波波球掟入籃框的大炮內, 大炮會將波波球掟出畫面外擊墜, 而最後觸球的玩家的擊墜數便會+1。 比賽完結後,擊墜數最高的玩家獲勝。

大家可以在youtube search smashketball可以找到很多相關場景和玩法的片段
好過癮! 整個場玩先!
W!LL 06:36 PM 12-16-14

$89入手, 一買完涼粉即改價做$100...
hap3afrien 09:49 PM 12-16-14
作者: W!LL:
$89入手, 一買完涼粉即改價做$100...
信和啱啱只搵到一間有Marth$100
個樣有d derp
聽地庫舖講Villager暫時唔會再生產

同埋入左兩個hori 制
jk5 09:21 AM 12-17-14
作者: hap3afrien:
信和啱啱只搵到一間有Marth$100
個樣有d derp
聽地庫舖講Villager暫時唔會再生產

同埋入左兩個hori 制
Hori掣!

JK
DreamyLuigi 11:16 AM 12-17-14
作者: jk5:
Hori掣!

JK
我都買左Luigi
輕飄飄唔識震
仲未適應到
jk5 12:00 PM 12-17-14
作者: DreamyLuigi:
我都買左Luigi
輕飄飄唔識震
仲未適應到

用來打大亂鬥特別有Feel.

JK
他一個人 01:08 PM 12-17-14
比卜超黃色手製差唔多出喎
點都買返個
請問AMIIBO除咗信和熱電器 及 熱線 之外
唔見其他舖頭有入AMIIBO
我最想買材民
不過個兩間都唔見有

行過好景都唔見有賣

唔知邊位大大行過深水埗見唔見有?
DreamyLuigi 03:03 PM 12-17-14
作者: jk5:
Hori掣!

JK
作者: 他一個人:
點都買返個
我最想買材民
不過個兩間都唔見有

行過好景都唔見有賣

荃灣同深水埗中間大鋪都有呀
個價錢牌成日疊上去海鮮價
尋日$120
PaulPaul 07:38 PM 12-17-14
作者: 他一個人:
點都買返個
我最想買材民
不過個兩間都唔見有

行過好景都唔見有賣

好景大鋪有賣架, 不過放係另一面,
個包裝太side位, 唔可以放窗口位
DreamyLuigi 12:10 PM 12-18-14
呢到有無人連線打?
加我入line group一齊玩可以嗎?
NEAR 04:28 PM 12-18-14
加埋我,雖然仲爭責緊...
張飛後代 06:59 PM 12-18-14
作者: Smarties:
外國玩家發明咗亂鬥新玩法「Smashketball」, 用Custom Stage建立一個籃球場, 概念圖如下:

意念來源: http://ochorobo.tumblr.com/post/104262071735

網上已經有好多玩家整咗自家籃球場, 我都整咗個, 而尋晚經實際研究之下定咗以下玩法:

比賽方式: 1 on 1
參加人數: 2 名玩家(1P & 2P), 另加 1 個冇人控制的 3P 玩家, 3P推薦使用卡比或波波球 (上網對戰時使用2Play Internet)
環境設定: 限時3 分鐘, 2 名玩家都是紅色Team, 3P 玩家則是綠色Team, 關閉Team Attack
比賽方式: 在限時3 分鐘內, 1P & 2P玩家用任何方法(打/投也可) 將3P波波球掟入籃框的大炮內, 大炮會將波波球掟出畫面外擊墜, 而最後觸球的玩家的擊墜數便會+1。 比賽完結後,擊墜數最高的玩家獲勝。

大家可以在youtube search smashketball可以找到很多相關場景和玩法的片段
請問發明者有冇將呢個球場放上去共享區度?
mario0606 10:31 PM 12-18-14
作者: 張飛後代:
請問發明者有冇將呢個球場放上去共享區度?
有得DL人地D場架咩?
由手機版發出
Y.Bird 04:51 AM 12-19-14
ORDER MODE 個CRAZY HAND MODE 解成就解到無入場卷
入場要5000蚊 有無辦法快速洗錢?

解到84 獎杯
幅畫上面獎杯超難解

唔食血過ALL STAR
仲要個角色本身唔識用
怪人怪人 09:15 AM 12-19-14
作者: Y.Bird:
ORDER MODE 個CRAZY HAND MODE 解成就解到無入場卷

解到84 獎杯
幅畫上面獎杯超難解

仲要個角色本身唔識用

佢有格要儲300000蚊 , 卡住左唔敢再玩任何要用錢既野住
ALL STAR 狂用smash 就過到, all star 最重要係要小心d 場, 尤其f zero d 車:[
DreamyLuigi 10:25 AM 12-19-14

解到84 獎杯
幅畫上面獎杯超難解

仲要個角色本身唔識用
我連master fortress都過唔到
打果隻手有咩tips!?
mrk 10:43 AM 12-19-14
荃灣同深水埗中間大鋪都有呀
個價錢牌成日疊上去海鮮價
尋日$120
有錢去黃金買,不如去黃金對面個間1字樓買$118!!(講下價就計你$110)
DreamyLuigi 11:04 AM 12-19-14

解到84 獎杯
幅畫上面獎杯超難解

仲要個角色本身唔識用
作者: mrk:
有錢去黃金買,不如去黃金對面個間1字樓買$118!!(講下價就計你$110)
有無多d提示
陣間去!
DreamyLuigi 01:23 PM 12-19-14
作者: mrk:
找到了! 謝謝
一小英口 01:51 PM 12-19-14
Crazy Site 入場劵
1. 打Single 抽
2. 打Master Site博佢有平飛 (有時100coin 個獎勵係入場劵)

另外
Lucario 愈紅血愈勁, 100% 以上可以淨用氣功炮 (好似係前B) 屈電腦機
Y.Bird 12:48 AM 12-20-14
作者: 一小英口:
Crazy Site 入場劵
1. 打Single 抽
2. 打Master Site博佢有平飛 (有時100coin 個獎勵係入場劵)

另外
Lucario 愈紅血愈勁, 100% 以上可以淨用氣功炮 (好似係前B) 屈電腦機
2. THX! 原來MASTER 有平飛,間中入去睇下。

我連master fortress都過唔到
打果隻手有咩tips!?
上網睇人點輕鬆打在練習...。
PaulPaul 10:08 AM 12-20-14
找到了! 謝謝
信和由89加到100我都嫌貴
我仲想買多隻yoshi加kirby
一小英口 11:13 AM 12-20-14
我覺得最難打係果幾把劍
DreamyLuigi 01:03 PM 12-20-14
作者: PaulPaul:
信和由89加到100我都嫌貴
我仲想買多隻yoshi加kirby
加左10$姐!