Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... 最後
手機資訊/電腦軟硬討論>手提資訊&交流區 #21 (頭POST有各大手機代理維修中心電話及地址資料)
卡柏 12:03 AM 07-31-10
我o岩o岩都想post出黎~~
好緊張, 2.2真係唔講得笑!!!
http://gizmodo.com/5600398/froyo-upd...g-this-weekend
com1010hkjp 10:09 PM 08-01-10
請大家推薦大約$1.5k,可以觸控螢幕,影相有自動對焦的手機....
enishi 10:09 PM 08-01-10
Desire 歐洲區OTA 已經開始

除左 2.2 core function 之外, 改動既地方都唔少
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=741491
卡柏 11:18 AM 08-02-10
作者: enishi:
Desire 歐洲區OTA 已經開始

除左 2.2 core function 之外, 改動既地方都唔少
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=741491
真係超期待!我已經dl左歐版2.2,不過裝唔到!
好有興趣想知個wifi hotspot依家用smv會唔會收charge,我知usb tehering係要既!
破戒僧 11:27 AM 08-02-10
作者: 卡柏:
真係超期待!我已經dl左歐版2.2,不過裝唔到!
好有興趣想知個wifi hotspot依家用smv會唔會收charge,我知usb tehering係要既!
當然會, 因為都係tethering o既一種
卡柏 01:44 PM 08-02-10
作者: 破戒僧:
當然會, 因為都係tethering o既一種
唔該晒!
咁睇黎要去申請喇!
o岩o岩隻上網手指下個月到期!
石原夏織 07:11 PM 08-02-10
快d出啦..等左好耐
westpat 12:57 PM 08-05-10
提外話
裝左opera 10.1落去部HD2
原來照可以keep HD2 custom opera

loading某程度快左
不過,發覺rendering兩個version幾唔同
10.x最大問題唔係lack multi-touch support (其實我覺得pinch zoom已經好夠用)
係唔知點解係zoom in唔識warp text

當然,冇得用新flash
似乎wm6.5完全絕望了
破戒僧 01:51 PM 08-05-10
作者: westpat:
當然,冇得用新flash
似乎wm6.5完全絕望了
絕望ed...

我月尾會跳船去iphone4...
部HD2就會hardSPL, 攪WM/Android 2.2 dual-boot...
變相3機種制霸...
JEREMY 01:52 PM 08-05-10
已解決
westpat 03:16 PM 08-05-10
絕望ed...

我月尾會跳船去iphone4...
部HD2就會hardSPL, 攪WM/Android 2.2 dual-boot...
變相3機種制霸...
繼用w960i UIQ變絕響
HD2另一未代機
真黑仔

不過呢
one2free有ip4 plan出
話唔定HD2死機後
有機會出ip4都唔定
但係呢,經過HD2一役
個人幾鍾意HTC呢間公司
好aggressive,出既product有咁上下standard
DC 97 03:35 PM 08-05-10
繼用w960i UIQ變絕響
HD2另一未代機
真黑仔

不過呢
one2free有ip4 plan出
話唔定HD2死機後
有機會出ip4都唔定
但係呢,經過HD2一役
個人幾鍾意HTC呢間公司
好aggressive,出既product有咁上下standard
唔好出123 ar~
iphone plan張sim又lock咭~
唔可以用系其他手機到~
小心奶野
westpat 03:57 PM 08-05-10
作者: DC 97:
唔好出123 ar~
iphone plan張sim又lock咭~
唔可以用系其他手機到~
小心奶野
有咩所謂
我好少出街買機
到時要轉機,實搵返123 trade-in
我唔信佢冇計

不過,等部HD2爆死先至算
DC 97 09:32 PM 08-05-10
有咩所謂
我好少出街買機
到時要轉機,實搵返123 trade-in
我唔信佢冇計

不過,等部HD2爆死先至算
你可以用IPHONE4 2年?
IPHONE4無電收唔到電話都OK??
westpat 09:45 PM 08-05-10
你可以用IPHONE4 2年?
IPHONE4無電收唔到電話都OK??
部w960i咁"好"用
我都用到2年(差唔多3年)
無咩野難到我既

仲有
ip4其實我冇咩興趣
應該係話,我對apple product無咩好感
尤其係SJ
只不過見到one2free都有得出
真係冇其他alternative既話,可以一試咁解

反而,HTC會係我既top list
將wm phone變成唔似wm phone
android機越出越正
卡柏 09:11 AM 08-06-10
部w960i咁"好"用
我都用到2年(差唔多3年)
無咩野難到我既

仲有
ip4其實我冇咩興趣
應該係話,我對apple product無咩好感
尤其係SJ
只不過見到one2free都有得出
真係冇其他alternative既話,可以一試咁解

反而,HTC會係我既top list
將wm phone變成唔似wm phone
android機越出越正
個人唔太建議出htc機, 雖然我依家都用緊desire.....
原因係佢地跟唔上系統update既速度, 而且亦都唔保證一定會update os, 儘管部機既spec. up上去新系統係冇任何問題! 要知道android os更新得太快, 跟唔上係幾麻煩既事...
反而毛記係更新系統上又跟得幾快, 連差唔多第一代既droid都可以up上去2.2!

我都覺得android os真係越玩越成熟, 不過強烈希望google可以統一ui, 令電話廠冇藉口話因為要同自家ui整合而唔配合系統更新.....
(好明顯我話緊htc)
破戒僧 09:58 AM 08-06-10
我都覺得android os真係越玩越成熟, 不過強烈希望google可以統一ui, 令電話廠冇藉口話因為要同自家ui整合而唔配合系統更新.....
(好明顯我話緊htc)
統一都無用...

而家市場放緊風, 無論係WM7定gingerbread, 官方統一UI後, hTC都會有佢o既方法放個sense落去...
講真, hTC個市場咁大, 你估hTC大聲o的, 定M$/Google大聲o的...
POKA 01:19 PM 08-06-10
我想問下有咩平價plan? 我只想保留舊號碼
但唔想用貴月費,因另要開新號碼..
DC 97 01:24 PM 08-06-10
作者: POKA:
smv$35 1個月ok?
好似要1年約
POKA 02:15 PM 08-06-10
smv$35 1個月ok?
好似要1年約
基本上平plan都係一年約,最怕佢地有附加費或者成日亂收錢
Designer 03:31 PM 08-06-10
最平係Peoples(中移動)上櫃檯買張儲值電話咭兼帶號碼過台,用量少可以幾十蚊玩半年,手癢可以用手機打code enable79蚊一個月無限上網(edge),用手機打code disable

作者: POKA:

卡柏 04:11 PM 08-06-10
統一都無用...

而家市場放緊風, 無論係WM7定gingerbread, 官方統一UI後, hTC都會有佢o既方法放個sense落去...
講真, hTC個市場咁大, 你估hTC大聲o的, 定M$/Google大聲o的...
完全唔明htc動機為何!
如果真係咁,下一部機我又會離htc而去!
可能會試下mo記~~~
破戒僧 04:25 PM 08-06-10
完全唔明htc動機為何!
如果真係咁,下一部機我又會離htc而去!
可能會試下mo記~~~
其實motorola都有個motoblur UI的...
只係咁o岩milestone無...
POKA 04:31 PM 08-06-10
作者: Designer:
最平係Peoples(中移動)上櫃檯買張儲值電話咭兼帶號碼過台,用量少可以幾十蚊玩半年,手癢可以用手機打code enable79蚊一個月無限上網(edge),用手機打code disable
佢無限上網PLAN 快唔快先
卡柏 06:26 PM 08-06-10
其實motorola都有個motoblur UI的...
只係咁o岩milestone無...

咁咪得番n1

個個都自加UI, 真係omg
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  ... 最後

返回主題版面