Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 16 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 36  ... 最後
日本動漫畫討論版>長月達平「Re:ゼロから始める異世界生活 2nd season」#38「泣きたくなる音」
stcdavidhk 07:49 PM 08-08-16
唔係比白鯨殺左會冇左存在咩,點解咁多人覺得自己親友被殺?(定要被白鯨食左至會咁)
尼路 08:00 PM 08-08-16
好似睇小左半集咁,突然頓悟……由智力負變返正常……
不過d手機音樂加出場氣氛真係幾好……
kev00269270 08:02 PM 08-08-16
作者: stcdavidhk:
唔係比白鯨殺左會冇左存在咩,點解咁多人覺得自己親友被殺?(定要被白鯨食左至會咁)
下話會解釋

某老外的腦洞:
終於打贏白鯨了,我們12人全部都沒死呢
呀為什麼我們帶了這麼多武器

其實所謂存在抹消是有違和感的
像拉姆會發現自己一個人攪唔掂整個大宅
所以違和感多了就能猜出來了
麥魚仔 09:22 PM 08-08-16
作者: 尼路:
好似睇小左半集咁,突然頓悟……由智力負變返正常……
不過d手機音樂加出場氣氛真係幾好……
開頭以為白鯨唔出黎又柒多獲,
手機音樂夠惡搞。
s2001154 10:11 PM 08-08-16
遲下隻手機鈴聲會唔會有得DL
486突然去返頭4集既狀態好唔慣
kev00269270 10:31 PM 08-08-16
作者: 麥魚仔:
開頭以為白鯨唔出黎又柒多獲,
手機音樂夠惡搞。
白鯨: 下面咁多人,你當我傻架

掃把佬: 這和說好的不一樣呀,我丟你.....(卒)
fiendray 10:06 AM 08-09-16
唔明
點解殺白鯨可以防到EMT被殺同滅村?
兩話前,見完白鯨過多日,魔女教就到,之後滅團
感KO左白鯨,魔女教一樣會到,486何來有能力防魔女教?
RPG之鬼 11:47 AM 08-09-16
作者: fiendray:
唔明
其實

目標魔女教 > 唔夠打要搵人幫手 > 可是冇人信有人能夠估到魔女教出沒(但實際騎士團同劍鬼都知白鯨出沒時魔女教會係附近出沒) > 再加上白鯨是商人同劍鬼的死敵 > 所以搵到人打白鯨 > 完成後再"土下坐"叫大家幫手打魔女教 (其實大家都佔到昴的目的不只是白鯨,而其中最大可能性就是魔女教) > KO完魔女教就過關!
至於點解大家會幫昴打魔女教,睇完動畫就知道

另外在先前幾回合裡庫珥修和安娜塔西亞都有提過或行為上佢地為了目的會去呃人,會將最終目標隱藏起來,而現在昴正正現學現賣,當然係小說裡入呢段時係有啲突兀啦,冇理由幾個鐘前是死蠢,現在突然變成天才,所以庫珥修才會說懷疑自己的加護有問題

supermanlady 06:55 PM 08-09-16
ミニアニメ「Re:プチから始める異世界生活」#07
作者: :

supermanlady 08:22 AM 08-10-16

細路翔 11:52 AM 08-10-16
唔明
你覺得咁大班人帶齊行裝黎打完boss會無傷員出現可以話走就走

仲有前面已經演出過魔女教路過見人就殺

所以...
teealpha 12:26 PM 08-10-16
唔明
打完白鯨辛苦晒,咁近我地頭梗係要盡下地主之誼帶人去補給下啦
哎呀,點解補給點會有怪響度既 (計劃通
supermanlady 09:34 PM 08-12-16
TVアニメ『Re:ゼロから始める異世界生活』第20話「ヴィルヘルム・ヴァン・アストレア」予告

朔望~ 10:53 PM 08-12-16
後生時咁型仔
RPG之鬼 07:31 AM 08-13-16
作者: 朔望~:
後生時咁型仔
應該一度打一度爆情史吧
有一期外傳是以佢地鬼婆為基楚
另一期外傳應該是以庫珥修有關
小嘉 05:39 PM 08-13-16
後生時咁型仔
我更在意佢老婆
朔望~ 08:44 PM 08-13-16
依層唔洗講
RPG之鬼 08:51 PM 08-13-16
依層唔洗講
一個說:"我贏了就做我老婆"
一個說:"輸畀我就同我結婚"
Kewellma 09:06 AM 08-15-16
隻怪咁變態居然要打3隻,仲要死兩件主力玩毛毛
RPG之鬼 10:17 AM 08-15-16
作者: Kewellma:
下集會講攻略法

補充
劍鬼原本是貴族的兒子,他的哥哥常說他除了劍之外便一無事處,永遠孤獨一個人。某天他離開故鄉過著流浪生活,由於劍術高超,所以被選為戰士參加亞人大戰。在戰爭中由一介士兵變成隊長 (簡單來說就是烙印的格斯)。沒有戰事時,便會在城鎮的廢墟練劍,在那時認識了未來老婆大人。當與特蕾西亞見面越多,他發覺自己的劍頓了,也同時發現自己揮劍理由。某天他知道故鄉受到襲擊,雖然立即趕回去,但仍然救不了大家,並且在重傷時知道特蕾西亞是劍聖。其後為了令特蕾西亞放棄劍,於時又再次一個人流浪進行武者修行。

原本要成半本書的內容,現在剪成幾分鐘,不過插入的時機十分好。

還有莎緹拉應該冇咁成熟個喎
野良猫 10:26 AM 08-15-16
作者: Kewellma:
日動嘛
未見全屍唔代表死

狼人就肯定死咗,大叔應該仲响肚入面片緊隻嘢
J+1 10:38 AM 08-15-16
作者: 小嘉:
我更在意佢老婆
太太我...
由手機版發出
細路翔 10:39 AM 08-15-16
劍鬼阿伯又搶走486剩低唔多既存在感

比起佢個孫同廢柴一直覺得阿伯先係最主角格

佢個孫只係超級工具人

隻怪咁變態居然要打3隻,仲要死兩件主力玩毛毛 <<

你何時產生了一個可以用把爛鬼騎兵劍對隻鯨魚產生有效傷害既阿伯比人吞落肚就會死既錯覺
細路翔 11:00 AM 08-15-16
作者: J+1:
太太我...
由手機版發出
所以比箂傲天性轉,486溝左佢就可以直接結局唔洗寫咁多廢話(ry
Kewellma 01:10 PM 08-15-16
我都覺得阿伯未死(未見屍論),狼人演出上就明顯屬於死左
而阿伯似死係演出上營造佢死既氣氛,例如朵花,死前走馬燈回憶,連人帶地咁吞之類
第一 ... 16 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 36  ... 最後

返回主題版面