Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-06-10, 07:51 PM   #10
C.N
Junior Member

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: ~Tsz~ 查看文章
以我既理解係妥協左ps3,360共同做到既野,再先係PS3上開發,以後先到360,以免再有上次既魔女事件
其實隻game環境又吾係簡單,有時仲高速進行,保持到甘流暢真係吾錯啦,反而兒家開始期待有無其他可用角色同埋隱藏衫~
不過我記得VANQUISH係07年已經著手開發~而三上又講過本作早就由PC轉左做PS3進行開發~加上遊戲今年年頭已經公佈~果陣歐美版Bayonetta先岩岩推出~所以我覺得PlatinumGames一早就plan好左由兩team人分別針對360同PS3開發遊戲~目的就係熟習各平台嘅開發環境而唔係針對Bayonetta~Bayonetta本身較早開發~所以冇時間再等另一team人嘅開發報告~於是就交比SEGA移植PS3版~而三上嘅小組就先開發PS3版~再移植落比較熟識嘅360度~只不過咁岩佢地又唔好彩~Bayonetta嘅PS3劣化實在明顯~D人唔係將矛頭指向SEGA就係PlatinumGames~加上媒體嘅推波助瀾~因此為左挽回玩家對公司遊戲嘅信心~令到今次VANQUISH包括監督三上真司﹑製作人稻葉敦志同PS3引擎程式員中田都要出黎講野~搞到D人真係以為VANQUISH係PS3上開發就係為左避免出現Bayonetta嘅情況發生~但實際上VANQUISH一早就計劃左係PS3上開發~

C.N 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收ps3 game: vanquish 蝦片人 買賣專區 0 09-30-15 06:43 PM
[Rumor] VANQUISH 2 |三上真司 武藤遊戲 電視遊戲討論版 27 06-16-15 04:36 PM
賣PS3 vanquish,少量輕小說 jzeroj2 買賣專區 2 10-08-13 04:52 PM
放/賣 全新未開封PLAT ART 改 Vanquish Sam Gideon shukei 買賣專區 0 07-13-13 01:39 AM
賣PS3 vanquish,少量輕小說 jzeroj2 買賣專區 4 03-26-13 11:31 PM

現在的時間是 02:47 AM

手機版 | APP版