Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後
日本動漫畫討論版>永野護「ファイブスター物語」 日卷17 Vol.2
亍 ◣ 10:28 PM 06-24-07
串.一

為方便搵番此主題
\\ 記得訂閱主題啦~~~~ //

神恩大地,大家一齊高呼永野大神万歲 吧!!!

朝聖網址

永野大神開的公司..自動花..

維基
偽基
另外一些支部

台灣
五星館(齒輪室 寄生在此...)
妖精花園1,花園2(已廢棄)
天馬行空地帶
究加星團
gamebase討論板

大陸
玖卡星團聯合公會
∷五星物語聯盟∷
玖卡神界

香港
.....唔覺有......
新聞組倒有一個

Led Mirage 10:31 PM 06-24-07
好感動
我地竟然都開到Vol.2

'暫時'既力量平衡表

力量平衡表

當年Newtype連載拉克西絲還水量俾天照時既圖

史培克塔-->Joker
Fatami-->水靈(?)

當年Newtype

From fssun
FEMC IIII 10:52 PM 06-24-07
http://www.ne.jp/asahi/73/zukachan/Fss/Fssindex.htm

日文 FSS site, 好多資料 (冇圖)
Norm 11:16 PM 06-24-07
睇番呢個表...你會覺得五星幾特別.....男女主角一開始已經係最勁...唔係最勁...係直情係神...
小特特 06:58 AM 06-25-07
睇完今期先知外傳玩乜,
其實學長係咪約翰....w?
K.LIFE 08:56 AM 06-25-07
作者: 小特特:
睇完今期先知外傳玩乜,
其實學長係咪約翰....w?
學長係約翰...飛起櫻子
小特特 08:58 AM 06-25-07
櫻子黎架咩原來XD!?
K.LIFE 01:19 PM 06-25-07
櫻子黎架咩原來XD!?
供書教學, 又食又住, 轉個頭就走左去搵依絲特
Led Mirage 01:24 PM 06-25-07
作者: STUDIO KONG:
供書教學, 又食又住, 轉個頭就走左去搵依絲特
雖然我都比較喜歡約翰+櫻子既組合
但似乎約翰一直都冇視櫻子係女友......衰D講直情係食夠軟飯就鬆
小特特 05:50 PM 06-25-07
>搵依絲特
入學校前既事黎架化...w!?
企鵝大王 07:19 PM 06-25-07
>搵依絲特
入學校前既事黎架化...w!?
應該都算係搵依絲特,佢要去找黑騎士報仇順便咪搵依絲特,只是之後比白色頭頭小姐帶走左

另外今次外傳和正章連起來了,終於明白外傳是講乜的了
估不到阿茶可以把the KOG 用成咁....真是星團第一的騎士
Oscarzero 07:38 PM 06-25-07
12期我唔明拉克西絲發咩脾氣,同埋天照帝做左d乜?派阿茶去參戰?
K.LIFE 09:55 PM 06-25-07
作者: Oscarzero:
12期我唔明拉克西絲發咩脾氣,同埋天照帝做左d乜?派阿茶去參戰?
西絲發脾氣係因為天照對哈斯哈及巴哈托瑪的態度、之前在卡斯提波救不了雅帕(琳思遲了),現在連懷園都救不了,絕對要發脾氣!冇鬼用的天照!!玉座被沾污、部下被屠殺也沒半句聲出,低比Joker笑...
mahubia 06:37 PM 07-02-07
作者: Oscarzero:
按上文下理去睇
天照應該話會同拉琪親自飛去博斯...所以先要班鳩王子出黎扮愛夏代理政務等天照有時間
mahubia 06:55 PM 07-02-07
我又想問, 12期入面巴比倫王特工提到「阿特拉絲」醒來了, 雅達又叫佢做姊, 咁即係都係巴蘭榭FAtima 但點解好似無聽過呢個名 ? 有冇人知佢係邊個 ?
小特特 12:10 AM 07-03-07
作者: mahubia:
我又想問, 12期入面巴比倫王特工提到「阿特拉絲」醒來了, 雅達又叫佢做姊, 咁即係都係巴蘭榭FAtima 但點解好似無聽過呢個名 ? 有冇人知佢係邊個 ?
3.被雅達稱為「阿特拉絲大姊姊」是誰?

阿特拉絲是SSL的別名,身為最初的四位FATIMA,自然是雅達的大姊姊啦。
(DESIGNS1 P94 )

google找到的w

>天照應該話會同拉琪親自飛去博斯...所以先要班鳩王子出黎扮愛夏代理政務等天照有時間
記憶中好似有幾十年佢兩個會係哈斯哈生活,出處唔記得了..
但佢兩個應該係會去博斯
mahubia 11:16 AM 07-03-07
3.被雅達稱為「阿特拉絲大姊姊」是誰?

阿特拉絲是SSL的別名,身為最初的四位FATIMA,自然是雅達的大姊姊啦。
(DESIGNS1 P94 )

google找到的w

>天照應該話會同拉琪親自飛去博斯...所以先要班鳩王子出黎扮愛夏代理政務等天照有時間
記憶中好似有幾十年佢兩個會係哈斯哈生活,出處唔記得了..
但佢兩個應該係會去博斯
明哂, 我成日將SSL同Focuslight搞錯左,以為SSL係改造成Auxo。咁SSL主人將會是...Max?
小特特 12:30 AM 07-04-07
>デプレのパートナーとなることもあるようだが、夭折するマキシに対してデプレの成長は遅いため、それがいつの時期のことかは不明である。

似乎係迪普雷同MAX
織田信長 05:56 PM 07-08-07
閱畢, 第一時間的感覺:
1. 風暴3姊妹好過趣
2. 對達摩爾、戴古改觀, 我從來無由卡拉米迪星星人的角度去諗行星爆炸的事, 一直都是由天照、寇拉斯方向去想的; 戴古最後的提問, 說明了他才是真心為人民的皇帝, 天照皇帝算是什麼, 戴古為了人民, 願意在哈斯哈奮鬥百年; 想想看將會毀滅的蒂爾塔貝論, 天照將會做什麼......
3. 克莉史汀.V的支線好正, 苦戀模式我鍾意
4. 約翰的一句: 已經小到戴不上了, 我的過去 <--very good
HAKAIDER 10:47 PM 07-08-07
作者: 織田信長:

2. 對達摩爾、戴古改觀, 我從來無由卡拉米迪星星人的角度去諗行星爆炸的事, 一直都是由天照、寇拉斯方向去想的; 戴古最後的提問, 說明了他才是真心為人民的皇帝, 天照皇帝算是什麼, 戴古為了人民, 願意在哈斯哈奮鬥百年; 想想看將會毀滅的蒂爾塔貝論, 天照將會做什麼......
對於天生没有"情感"的天照來説..................

一切都只是一場"煮飯仔"的遊戲..................
Norm 11:25 PM 07-08-07
1. 風暴3姊妹好過趣
4. 約翰的一句: 已經小到戴不上了, 我的過去 <--very good
你要明白天照不是人......他的角色根本完全不同....
小特特 12:05 AM 07-09-07
因為天照係神,所以就算3010空中宮殿事件對佢黎講都只係凡間小事一件

>想想看將會毀滅的蒂爾塔貝論, 天照將會做什麼......
所以佢帶住AKD人民上去威爾走佬(雖然目的係拉克西絲w)
mahubia 07:51 AM 07-09-07
1. 風暴3姊妹好過趣

2. 唔係就係用威爾帶走國民嗎 ?
織田信長 12:07 PM 07-09-07
這個當然明白
「想想看」就是反思此事的意思
唉, 不知所謂的光之神 ~_~

除了戴古, 我開始體諒勃斯亞斯霍特
小特特 07:00 PM 07-09-07
這個當然明白
「想想看」就是反思此事的意思
唉, 不知所謂的光之神 ~_~

除了戴古, 我開始體諒勃斯亞斯霍特
再諗番下,初初哈格達對寇拉斯之戰,
暗瓦底搞搞震既就係費摩爾,
但去到11期,我黎講對費摩爾係完全改觀,
五星物語呢本書黎講,無絕對正義一事w(大約同我下面個簽名意思同義吧w)
同現實世界一樣,
某國幫某國,原因未必係出於好意而係為左自身利益,
但都有出於好意的可能性w
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後

返回主題版面