Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
手提遊戲機討論版>[SEGA]Sega、新型携帯機『Sega Hedgehog』を開発中か ? [RUMOR]
neo2046 09:13 PM 04-13-06
http://www.inpactvirtuel.com/actu/ne...POUR-2007-.htm
http://japanese.engadget.com/2006/04/13/sega-hedgehog/

作者: :
【NEWS】セガ、新型携帯機『Sega Hedgehog』を開発中か
  • 歴代SEGA Hardware のEmu可。touchpad とJoystick装備可能。
  • USB端子を装備、PCとの親和性も高い。
  • 発売は2007年末を予定。
  • Spec
    • 566MHz Proccessor
    • 128bitのnVidia3D Accelarator
    • 128MBメモリと
    • 11cmの640X360解像度液晶、
    • CFとSD card slot搭載

★星人44★ 09:20 PM 04-13-06
愚人節過佐都重有愚人節般的新聞?

SEGA。。。。。。。。。。。。。。
出手提機。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

想自殺乎?
安東尼さん 09:23 PM 04-13-06
作者: ★星人DX★:

想自殺乎?
我諗起佢係唔知邊年愚人節宣佈製作ge
GameGearGojiu(GGG)
50個screen
信長 09:54 PM 04-13-06
作者: 安東尼:
50個screen
幾十層樓高,好食電
艾莉娜 10:05 AM 04-14-06
作者: 安東尼:
50個screen
呢個係2005年4月1日出的
_張學良_ 09:24 PM 04-13-06
作者: ★星人DX★:

想自殺乎?
我記得有五十個MON果部
SEGA出手提機?SEGA唔抄老任,下場會係
jason 仔 09:21 PM 04-13-06
如果真係咁既樣棧衰多次
skydream 09:21 PM 04-13-06
中間有有個貓腳印~~唔知有咩用呢
哩隻色..+對耳仔..超音鼠主題機
下面凸2個部出黎會唔會唔好渣呢~~
我覺得個外形仲有得改好D

而家老任食住個市場..仲要打敗埋SONY..
會唔會好難生存
一小英口 09:30 PM 04-13-06
2007年末.... 566Mhz....?

CF + SD 搭載....?

出黎俾人淘汰= =?
Abale~姬絲汀小美 10:01 PM 04-13-06
下? 而家psp都俾nds壓住黎打,sega呢個時候出場真係下下之策....
大情大性武大帝 10:01 PM 04-13-06
世嘉你諗下好喇!
想出都得…有乜盟友丫?任天堂都有聲寶同樂聲,新力靠自己!
過往合作過就有先峰同JVC…
_張學良_ 10:02 PM 04-13-06
SEGA唔係想「PSP與NDS相爭,世嘉得利」嘛?
ELT 11:23 PM 04-13-06
一定死硬.....不過依個先係sega本色, 我鍾意, 一定支持!!
強化人間ですの~★ 11:27 PM 04-13-06

如果佢出50 screen我實買架
光熱斗 11:44 PM 04-13-06
作者: 強化人間ですの~★:

check機check死你
(可能100部都唔知有冇人部係完全冇死點xD)
土星人 11:47 PM 04-13-06
咪玩la~
不過你夠膽出,我夠膽買
thom 12:12 AM 04-14-06

980yen,唔買對唔住自己啦,但呢部要到2050\
qk28 12:35 AM 04-14-06
手提機個market真係好給引, 一人一部勝家用機, 一家一部, 勁
亍 ◣ 10:18 AM 04-14-06

可能會月球分店限定
neo2046 11:29 PM 04-13-06
"歴代SEGA Hardware のEmu可"

唔係喎
如果SEGA個target係想好似nintendo咁整部Virtual Console
可以玩晒MkIII, MD, SS, DC D games
我一定買
ELT 11:42 PM 04-13-06
作者: neo2046:

唔係喎
如果SEGA個target係想好似nintendo咁整部Virtual Console
我一定買
可惜係玩野news
antony chan 12:51 AM 04-14-06

唔係喎
我一定買
無錯.....
話唔定係可以同rev連動....
shwl 12:57 AM 04-14-06
歴代SEGA Hardware のEmu可。touchpad とJoystick装備可能。
USB端子を装備、PCとの親和性も高い。
CFとSD card slot搭載
呢3樣野令我覺得呢部機會係一部好強0既老翻機
艾莉娜 10:06 AM 04-14-06

唔係喎
我一定買
由SEGA出品的主機我都會買
neo2046 03:29 PM 04-14-06
I have no idea but someone says this news is for April Fool

http://www.levelup.cn/article/html/n...4/14112635.htm
SEGA再次介入掌機市場 新掌機「刺蝟」2007年發售?

據法國網站Inpact Virtuel 報道,SEGA公司將在2007年末推出新型遊戲機「刺蝟(Hedgehog)」,企圖再次參入掌機遊戲市場。 Inpact Virtuel從SEGA集團的相關內部人士處得到的情報,「Hedgehog」採用4.3英吋液晶屏幕,三星制566MHzCPU,nVidia的128bit顯卡和128MB RAM。

「Hedgehog」的遊戲採用ROM卡帶形式,為了從PC向Hedgehog傳送文件和數據,還裝載了USB插槽和SD/CF槽。另外,除了可以播放DivX動畫以外,還能玩土星和DC的遊戲(可能採用模擬器的方式來實現),而主機中間的突起部分也許還帶有觸摸功能。如果SEGA不打算與PSP和NDS等主流掌機進行競爭,而是以低價成本去提供過去的SEGA遊戲,那麼這款掌機的推出也並不是不可能的。但是是從哪方面考慮,這條消息的可信度都是很低的。

1 2 

返回主題版面