Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-09-06, 01:05 PM   #1
BeBop
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2003
[NEWS]北朝鮮核試驗.

http://hk.news.yahoo.com/061009/12/1ubcn.html
http://abcnews.go.com/International/...ory?id=2543716
Purely ticking the U.S....

Updating News

10-11-2006
北韓﹕美再施壓 視為宣戰
http://hk.news.yahoo.com/061011/12/1uirx.html
Bush: North Korea a 'threat to international peace'
http://www.cnn.com/2006/WORLD/asiapc...est/index.html

此篇文章於 10-12-06 06:11 AM 被 BeBop 編輯。
BeBop 目前離線  
舊 10-09-06, 01:17 PM   #2
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
惡魔金正日
SANG2003 目前離線  
舊 10-09-06, 02:00 PM   #3
House
God of Gamer
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
作者: SANG2003
惡魔金正日
其他國家都擁有核武
無左佢點同美國佬談判

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線  
舊 10-09-06, 02:28 PM   #4
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
唉…「有彈無槍」…唔通炸大陸?

舊 10-09-06, 02:34 PM   #5
root
Game Master
Uncle Root

註冊日期: Jul 2004
挫下美國人o既銳氣

他們是明星,我們是流星,或許有瞬間的閃光。
而一旦明星升起,我們便永遠消失在黑夜之中......
我們只能留在愛我們的人的心裏 。
root 目前離線  
舊 10-09-06, 02:46 PM   #6
星問
Insane Gamer
星問

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagbook2036@hotmail.com
引用:
惡魔金正日
我覺得佢無錯,唔好比新聞主觀角度影響左你,佢地現在比美國蝦到出面,作為國家領導人,佢反抗都好正常,點都應該保護自己的人民,電視廣告都有講,試下從人地角度想想
星問 目前離線  
舊 10-09-06, 03:01 PM   #7
機動盜賊首領-電

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
引用:
作者: 星星問
我覺得佢無錯,唔好比新聞主觀角度影響左你,佢地現在比美國蝦到出面,作為國家領導人,佢反抗都好正常,點都應該保護自己的人民,電視廣告都有講,試下從人地角度想想
佢似乎係保護自己既權力多過保護佢既人民喎.

機動盜賊首領-電 目前離線  
舊 10-09-06, 03:36 PM   #8
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: 機動盜賊首領-電
佢似乎係保護自己既權力多過保護佢既人民喎.
無計
國内有無人敢反佢

核試只不過係手段
北韓真係用核打起上黎、即係「攬炒」

美國又唔見得咁勇會打北韓
因為有個更煩既伊朗

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線  
舊 10-09-06, 03:45 PM   #9
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: A HoManTin Work
唉…「有彈無槍」…唔通炸大陸?
你講野經下大腦好唔好

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線  
舊 10-09-06, 03:49 PM   #10
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Eclair
美國又唔見得咁勇會打北韓
因為有個更煩既伊朗
錯!!因為北韓無資源,打完、合法殺完人之後都無任何利益取得

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 10-09-06, 03:51 PM   #11
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Razgriz
你講野經下大腦好唔好
佢其實都錯唔晒,北韓根本未有能力可以將鈾元素製作可以放在導彈上的核彈頭

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 10-09-06, 04:03 PM   #12
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
作者: DevilElvis
佢其實都錯唔晒,北韓根本未有能力可以將鈾元素製作可以放在導彈上的核彈頭
問題係
北韓炸大陸黎把鬼
即使威脅到大陸對現時局勢根本有害無益
佢表明左自己有核武, 而且仲要係work嘅話
已經係達成左目的
就係北韓正式成為世界上其中一個有核武嘅國家
呢張籌碼已經畀到佢同其他大國對等談判嘅資格
至於想炸邊度根本就唔重要
佢地又唔算恐怖份子
唔會係人地炸佢之前郁手
想係現今社會使用核武嘅一係就係恐怖份子, 一係就係白痴

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 10-09-06, 04:23 PM   #13
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 星星問
佢保護子民
佢保護就唔會拎晒d錢黎整武器,有錢就應該比d人民
SANG2003 目前離線  
舊 10-09-06, 04:39 PM   #14
_張學良_
Game Master
良少

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDrijienriya
自上云之後,大家都好清楚……金正日D核威力去到邊架啦

舊 10-09-06, 04:44 PM   #15
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
問題係
北韓炸大陸黎把鬼
已經係達成左目的
佢地又唔算恐怖份子
唔會係人地炸佢之前郁手
我既意思係…
北韓無槍,射得去邊?
最近就大陸…唔通炸大陸咩?

舊 10-09-06, 04:49 PM   #16
機動盜賊首領-電

註冊日期: May 2002
PSN  IDgutscharm
引用:
我既意思係…
北韓無槍,射得去邊?
仲有南韓.佢個政府唔係成日話要丞救南韓d人民架咩?

機動盜賊首領-電 目前離線  
舊 10-09-06, 04:51 PM   #17
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
我既意思係…
北韓無槍,射得去邊?
我意思係
你唔係真係諗住佢會用下話

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 10-09-06, 05:03 PM   #18
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
惡魔金正日
咁布薯咪仲惡魔N倍

舊 10-09-06, 05:13 PM   #19
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
我意思係
你唔係真係諗住佢會用下話
你真係…
你有粒彈,但用唔到!
你覺得美國都仍然會驚金金?

舊 10-09-06, 05:14 PM   #20
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
你真係…
你有粒彈,但用唔到!
你覺得美國都仍然會驚金金?
你有冇睇清楚我講緊乜o架

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 10-09-06, 05:27 PM   #21
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002

舊 10-09-06, 05:35 PM   #22
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
好奇,點解今時今日仲玩緊核武
唔係應該玩中子彈嗎??

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線  
舊 10-09-06, 05:51 PM   #23
~昊~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2003
引用:
問題係
北韓炸大陸黎把鬼
已經係達成左目的
佢地又唔算恐怖份子
唔會係人地炸佢之前郁手
在這個時代,
恐怖份子o既定義根本就唔係有否擁有核武。
而係視乎美國點睇…

只要美國覺得你係「恐怖份子」,
就算個國家根本無所謂o既「大殺傷力武器」,
佢一樣會出兵…orz

此篇文章於 10-09-06 06:02 PM 被 ~昊~ 編輯。
~昊~ 目前離線  
舊 10-09-06, 05:55 PM   #24
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: ~昊~
在這個時代,
恐怖份子o既定義根本就唔係有否擁有核武。
而係視乎美國點睇…

只係美國覺得你係「恐怖份子」,
就算個國家根本無所謂o既「大殺傷力武器」,
佢一樣會出兵
…orz
GOOD POINT
佢地最叻"自衛入人地屋殺人" = ="

舊 10-09-06, 06:01 PM   #25
_張學良_
Game Master
良少

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDrijienriya
北南韓咁嘅局勢,原本最擔心係日本會搞事
不過安倍新上任,未必咁快有小動作

反而真係怕咗米國

此篇文章於 10-09-06 06:03 PM 被 _張學良_ 編輯。
_張學良_ 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 06:55 AM

手機版 | APP版