Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-08-06, 07:16 PM   #1
雙星
God of Gamer
GAF足球隊15號

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDx2star
XBox Live Gamertagx2star
荷蘭國家隊討論區

官網:http://www.knvb.nl/

荷蘭23人大軍名單:

1 GK 雲達沙 Edwin Van der Sar 曼聯
2 DF 奧查 Andre Ooijer 布力般流浪
3 DF 希汀加 John Heitinga 阿積士
4 DF 馬菲遜 Joris Mathijsen 漢堡
5 MF 雲邦賀斯 Giovanni van Bronckhorst 飛燕諾
6 MF 迪斯奧 Demy de Zeeuw 阿爾克馬爾
7 FW 雲佩斯 Robin van Persie 阿仙奴
8 MF 艾基拉 Orlando Engelaar 川迪
9 FW 雲尼斯杜萊 Ruud van Nistelrooy 皇家馬德里
10 MF 史奈達 Wesley Sneijder 皇家馬德里
11 MF 洛賓 Arjen Robben 皇家馬德里
12 DF 米芝洛 Mario Melchiot 韋根
13 GK 添馬 Henk Timmer 飛燕諾
14 DF 保爾馬 Wilfred Bouma 阿士東維拉
15 DF 迪奇利 Tim de Cler 飛燕諾
16 GK 史杜倫保 Maarten Stekelenburg 阿積士
17 DF 尼祖迪莊 Nigel de Jong 漢堡
18 FW 古治 Dirk Kuyt 利物浦
19 FW 亨達拉爾 Klaas-Jan Huntelaar 阿積士
20 MF 艾法尼 Ibrahim Afellay PSV 燕豪芬
21 DF 保拉路斯 Khalid Boulahrouz 西維爾
22 FW 雲尼古 Vennegoor of Hesselink 些路迪
23 MF 雲達華治 Rafael van der Vaart 漢堡

歷屆世界杯決賽週成績:
1934年第二屆:首圈出局
1938年第三屆:首圈出局
1974年第十屆:決賽負西德1:2
1978年第十一屆:決賽負阿根廷1:3(加時)
1990年第十四屆:次圈負西德1:2
1994年第十五屆:八強負巴西2:3
1998年第十六屆:4強和巴西1:1(pen.3:5)

此篇文章於 06-18-08 01:46 PM 被 雙星 編輯。
雙星 目前離線  
舊 05-08-06, 08:07 PM   #2
小白
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2002
終於等到有人開

唔知雲佬會唔會因為廢sir份唔到國家隊
尋日亨迪拿好波,荷蘭明日之星
小白 目前離線  
舊 05-08-06, 09:52 PM   #3
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
支持Robben!

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線  
舊 05-08-06, 10:05 PM   #4
initial

3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
我係百份百 荷蘭支持者~由3劍俠到而家, 當年入唔到02 wc, 我成晚訓唔到.....04euro 荷蘭12碼win 瑞典我哭了出來..........
雖然我亦係mu fans (當然唔及荷蘭 la), 但邊隊有荷蘭palyer, 我都會支持佢ar!!

我o既dream 就係去荷蘭一次睇ajax !!!!

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線  
舊 05-09-06, 12:21 AM   #5
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
今屆荷蘭以老帶新有睇頭呀
不過我比較擔心雲巴士頓太執著用阿爾克馬爾既球員
特別係條後防線

中場唔知雲達華治趕唔趕得切提升狀態
應該會用高古+雲保美+蘭薩特

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線  
舊 05-09-06, 01:02 AM   #6
無賴男
復仇勇者

XBox Live Gamertagsteve ng714
引用:
作者: 柴崎幸
支持Robben!
yah~~支持小飛俠,gogogo
仲有幾欣賞亨迪拿~

舊 05-09-06, 09:24 AM   #7
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Coquelicot
特別係條後防線

支持全能足球...支持進攻足球...支持荷蘭....

老帶新? 戴維斯+ 施多夫 ? 唔好啦呱....a
魚伕 目前離線  
舊 05-09-06, 01:08 PM   #8
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

引用:
作者: 魚伕

講老, 雲達沙, Gio, 高古都算老一輩啦
跟住就係雲保美, 蘭薩特, 雲佬
真正新黃金一代應該係洛賓, 古治, 雲達華治, 史尼達同麥度勞佢地

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
舊 05-09-06, 04:32 PM   #9
暴走蟹

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: Coquelicot
特別係條後防線

後防線特別係中堅唔用阿爾克馬爾球員
真係無乜人選..

保馬已經比奧佳利改到不似人形
得漢堡果個xxxx見得下人
暴走蟹 目前離線  
舊 05-09-06, 04:37 PM   #10
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

引用:
作者: 暴走蟹
後防線特別係中堅唔用阿爾克馬爾球員
真係無乜人選..

保馬已經比奧佳利改到不似人形
得漢堡果個xxxx見得下人
我諗希汀加都仲叫見得下人
右後衛希望係尼祖.迪莊
不過佢都好似同雲達華治一樣傷緊

舊 05-09-06, 09:00 PM   #11
雙星
GAF足球隊15號

引用:
作者: initial
我係百份百 荷蘭支持者~由3劍俠到而家, 當年入唔到02 wc, 我成晚訓唔到.....04euro 荷蘭12碼win 瑞典我哭了出來..........
雖然我亦係mu fans (當然唔及荷蘭 la), 但邊隊有荷蘭palyer, 我都會支持佢ar!!

我o既dream 就係去荷蘭一次睇ajax !!!!
94世界杯開始睇荷蘭,果陣細反而吾係好識睇,之後96歐洲國家杯荷蘭慘敗比英格蘭重好記得,98既世界場場睇晒,記得中4暑假返去補課,日日返去訓教,記得第一場對南韓
大炒5:0勁爽,之後對住比利時攻足90分鐘都冇波入,最後一場對住麥西哥呢場只要和波就可以出線,一開始上半場贏左2球之後開始玩野 後尾完場就比人追返,16強對住前南斯拉夫,贏2:1,8強對住阿根廷,伯金既世界波,依家重好記得,可惜4強12碼輸左比巴西,2000歐洲國家杯,呢年既荷蘭真係好強係死亡之對住法國,捷克,丹麥以全勝首名出線,8強又係對住南斯拉夫,大炒6比1今場古華特連入4球,賽後古華特重話有一球係對方烏龍吾計佢數,4強對住意大利以為冇咩問題啦,勁攻120分鐘都冇入波,當中重有2球12碼都比上左身既托度救晒,12碼當然又係著晒火既托度既表現啦,結果輸3:1 臨尾重記得最後一球搵史譚射 02年既外圍賽出局好失望,04年歐國杯,又係死亡之組,捷克,德國,最後一場多謝德國幫手先出到線,8強對瑞典贏左12碼,可惜4強對住辨國葡萄牙輸左
今年又係死亡之組,希望可以順利出到線

雙星 目前離線  
舊 05-09-06, 09:36 PM   #12
@羅彼仙奴
Game Master
MARC BOLAN

註冊日期: Dec 2003
橙兵團呢幾介都比巴西食住.
我希望佢地到決賽都唔好遇上巴西.
我好懷念奧華馬斯同柏金呢隊黃金拍檔

http://hkarsenal.china.com/zh_cn/son...alteamsong.mp3

http://www.youtube.com/watch?v=Ylww2dOW7fg
MARC BOLAN的演出是無人可取代的.
華麗遙滾萬歲
@羅彼仙奴 目前離線  
舊 05-10-06, 08:34 AM   #13
SNAKE
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2002
雲佬加油!!!
冇衰比費格信睇
SNAKE 目前離線  
舊 05-10-06, 09:41 AM   #14
祖羅.祖班納
어떡해 어떡해

註冊日期: Apr 2003
唔知踢踢下亨特拿會唔會霸到雲佬個正選位呢

WHY ALWAYS ME?
祖羅.祖班納 目前離線  
舊 05-10-06, 02:40 PM   #15
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
作者: 祖羅.祖班納
唔知踢踢下亨特拿會唔會霸到雲佬個正選位呢
機會唔大
雲巴士頓之前講到雲佬必然正選...
唔理佢係曼聯點

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線  
舊 05-11-06, 07:27 PM   #16
思心
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
支持荷蘭豆!!
不過今年真係唔多掂呢....出線不是十拿九穩, 其他3隊都有一定實力...

百合/GL才是王道
思心 目前離線  
舊 05-11-06, 07:40 PM   #17
雙星
GAF足球隊15號

引用:
作者: @羅彼仙奴
橙兵團呢幾介都比巴西食住.
我希望佢地到決賽都唔好遇上巴西.
我好懷念奧華馬斯同柏金呢隊黃金拍檔
果陣時都係佢地先鐘意阿仙奴

雙星 目前離線  
舊 05-12-06, 01:00 AM   #18
無賴男
復仇勇者

XBox Live Gamertagsteve ng714
98年世界杯柏金蓋世金球!~~~~~~~

想重溫荷蘭橙的威力大力按我!

此篇文章於 05-12-06 01:03 AM 被 無賴男 編輯。
無賴男 目前離線  
舊 05-12-06, 01:19 AM   #19
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 魚伕

戴維斯同施多夫應該入選唔到啦
小嘉 目前離線  
舊 05-14-06, 06:25 PM   #20
steve

註冊日期: Aug 2002
23人名單落實

Edwin van der Sar, Maarten Stekelenburg, Henk Timmer

Khalid Boulahrouz, Giovanni van Bronckhorst, Tim de Cler, Johnny Heitinga, Kew Jaliens, Jan Kromkamp, Joris Mathijsen , Andr Ooijer

Mark van Bommel, Phillip Cocu, Denny Landzaat, Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder , Rafael van der Vaart

Ryan Babel . Dirk Kuyt, Ruud van Nistelrooy, Robin van Persie, Arjen Robben , Jan Vennegoor of Hesselink.

亨迪拿落選
steve 目前離線  
舊 05-14-06, 07:13 PM   #21
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
雲佬入選 ?

舊 05-14-06, 08:09 PM   #22
暴走蟹

註冊日期: Jan 2004
一向肯大胆重用新人的雲巴士頓
都最後關頭保守...........
暴走蟹 目前離線  
舊 05-14-06, 08:09 PM   #23
clie

冇史譚同施多夫...

此篇文章於 05-14-06 08:34 PM 被 clie 編輯。
clie 目前離線  
舊 05-14-06, 09:52 PM   #24
某F
我的歌聲裡

中場防守力=0

可以小組賽提早畢業

舊 05-14-06, 09:59 PM   #25
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

引用:
作者: 某F
中場防守力=0

可以小組賽提早畢業
高古, 雲保美, 蘭薩特同麥度勞
四個防守型中場, 中場防守力=0?

關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 02:33 AM

手機版 | APP版