Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 10-22-12, 11:35 AM   #1
ZlWS
God of Gamer
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
The Perks Of Being A Wallflower <<少年自讀日記>>推廌

《我兒子是惡魔》艾薩米勒 (Ezra Miller)
《哈利波特》系列愛瑪屈臣(Emma Watson)
《波西傑克森:神火之賊》盧根利文(Logan Lerman)

無人講...
無論故事,節奏,人設, 都好出色
不睇Trailer 入場更有驚喜

男主角好好 ,第二男主角更突出
愛瑪仕就當然

唔劇透喇 ,好値得一睇,冇甜味道下有諗到d野又好好笑,最後的故事結尾又一驚喜
PS.不要睇錯中文戲名XD

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 10-26-12 02:06 AM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-12, 09:49 AM   #2
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
排緊時間睇呢套
必睇呀

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-12, 11:04 AM   #3
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: irismong 查看文章
排緊時間睇呢套
必睇呀
睇左的人都話正

不過呢期多戲睇, 呢套好多人走漏眼

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
舊 10-25-12, 11:47 PM   #4
andydy
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagandydy
今日睇左,好好睇。
睇完愛上了Sam (Emma Watson)
故事好正,一開始我好驚係青春無敵高中電影,睇到中間自己入晒戲(可能因為我都係毒男)
好感動的電影,有兩次都眼濕濕

題外話:好感慨我的青春是活在妥協中,中學連表白的勇氣也沒有

3DS動物之森 Onkit
FC: 4167-4453-4797
andydy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-12, 02:04 AM   #5
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: andydy 查看文章
今日睇左,好好睇。
睇完愛上了Sam (Emma Watson)
故事好正,一開始我好驚係青春無敵高中電影,睇到中間自己入晒戲(可能因為我都係毒男)
好感動的電影,有兩次都眼濕濕

題外話:好感慨我的青春是活在妥協中,中學連表白的勇氣也沒有
認命呢下都好感慨
Sam
三位主角都好中意,而配角都靚仔靚女

(我和女友一起看,感覺盡不同,有d位一齊睇幾好笑)
悲喜交雜下,完左都充滿輕鬆喜悅

此篇文章於 10-26-12 02:20 AM 被 ZlWS 編輯。
舊 10-30-12, 07:23 PM   #6
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
趕尾班車,明晚睇
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-12, 12:42 AM   #7
andydy

好戲,睇完上黎傾下
想搵張poster做iPhone wallpaper 都搵唔到

舊 10-31-12, 04:17 PM   #8
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
作者: andydy 查看文章
好戲,睇完上黎傾下
想搵張poster做iPhone wallpaper 都搵唔到
https://www.google.com/search?q=The+...ed=0CCIQpwUoBA

quotes

http://www.freewebs.com/shirtsleeves/quotes/perks.html

呢句><

“So, this is my life. And I want you to know that I am both happy and sad and I’m still trying to figure out how that could be.”
Charlie

舊 10-31-12, 11:17 PM   #9
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
睇完,的確好正
好感動!而且有好多位好到肉!

個人覺得個香港版譯名唔知想點…
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-12, 12:01 AM   #10
andydy

多謝Wallpaper and quotes
確實這電影如果唔係有個咁正的中文譯文,會多啲人睇,我買飛前都猶豫左一下
而家我都仲係回味緊套戲,quotes 正好止止我的心癮

舊 11-01-12, 12:13 AM   #11
andydy

引用:
作者: kin~kin 查看文章
睇完,的確好正

感動。我想是因為故事好接近現實吧。
每個人都有點遺憾吧
每個人都想有大堆咁好的朋友
每個人都想和心儀的人一起,就算沒在一起,也有機會對佢好

舊 11-13-12, 02:14 AM   #12
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

推一推先,未睇的快d去睇,宜家十個有九個話好,一個話ok

舊 11-14-12, 10:15 AM   #13
andydy

都唔洗點推~~等出碟!!!!
其實我好想睇多次

舊 11-20-12, 07:58 AM   #14
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: kin~kin 查看文章
睇完,的確好正

尋日睇咗,
睇完唔知好定唔好,但個感覺幾舒服。
個譯名係因為主角將俾佢過身的好友個份日記以讀白形式表達,
所以叫自讀。
暉暉816 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 10:27 PM

手機版 | APP版