Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 04-14-05, 10:13 AM   #1
daikoko
Crazy Gamer
Kenneth大哥哥

註冊日期: Feb 2005
徵求一些令人想喊、催淚的戲…

一直以來,令我喊得出的,只有《肥貓流浪記》… 唔知點解好感同身受 (i'm not MI !!!)

所以…我想問下…大家有冇好戲介紹…可以令人喊…令人傷心…

我好需要……
(《忘不了》、《在世界中心呼喚愛》都唔能夠令我喊)

請大家介紹。

舊 04-14-05, 10:17 AM   #2
RS 200
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
睇完肥貓,唔爭在睇埋"何必有我"啦....
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-05, 10:25 AM   #3
kingtin1

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
<假如愛有天意>~
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-05, 12:29 PM   #4
daikoko
Crazy Gamer
Kenneth大哥哥

引用:
作者: kingtin1
<假如愛有天意>~
睇左…孫藝珍真係好靚…不過…唔覺好想喊…

反而《野蠻師姐》,聽緊X-Japan 的Tears果兩段 …
1.全知賢掛晒風車等男主角出現…
2.個男主角上天堂果度…真係差d喊得出。

舊 04-14-05, 12:59 PM   #5
貓仔1031
Game Master

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: daikoko
睇左…孫藝珍真係好靚…不過…唔覺好想喊…

反而《野蠻師姐》,聽緊X-Japan 的Tears果兩段 …
1.全知賢掛晒風車等男主角出現…
2.個男主角上天堂果度…真係差d喊得出。
全知賢知道張赫死o左..想吞槍自殺..
同埋最尾o係月台介紹自己女朋友o個度都好感人..
貓仔1031 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-05, 01:26 PM   #6
Mr.66
Game Master

註冊日期: Sep 2003
再見螢火蟲睇左未?

不過總係覺得你懷住呢個目的去睇戲,
可能會哂左套戲...

舊 04-14-05, 01:54 PM   #7
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
軍天壯志~

舊 04-14-05, 04:25 PM   #8
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
"愛‧回家"

舊 04-14-05, 04:36 PM   #9
須滕京一
Game Master

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Mr.66
再見螢火蟲睇左未?

不過總係覺得你懷住呢個目的去睇戲,
可能會哂左套戲...
呢個我諗有95%第一次睇既人睇左係會喊
就算睇過再睇都有50%會喊
須滕京一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-05, 04:41 PM   #10
沈小丸
Game Master
不想再有後悔..

註冊日期: Feb 2004
觸不到的戀人-愛情片

║║☆║╚╣║║│║╩╣ ╚╗╔╣║║║║
╚╝ O═╩═╩═╩═╝★ ╚╝╚═╩═O
沈小丸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-05, 04:50 PM   #11
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
「受難曲」
「籍著雨點說愛你」
「新不了情」
「法內情/大結局」
「鐵達尼號」
「歲月的童話」
「秋天的童話」
「亞郎的故事」
「我和春天有個約會」

舊 04-14-05, 04:58 PM   #12
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

註冊日期: Aug 2003
導盲犬小Q

我喊到收唔到聲

舊 04-14-05, 05:06 PM   #13
唔知邊個
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
龍鳳鬥

會喊得好勁....

舊 04-14-05, 05:10 PM   #14
lange_why
Crazy Gamer
貧 窮

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 麥C
"愛‧回家"
呢套臨尾婆婆睇倒孫仔留比佢d野o個度我就已經缺晒堤

此篇文章於 04-14-05 05:39 PM 被 lange_why 編輯。
lange_why 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-05, 05:36 PM   #15
URA
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
唔洗講,一定係"愛的世界"!!杜Sir(杜琪峰)做導演,劉松仁同小柏林做嫁~

舊 04-14-05, 06:53 PM   #16
naco

註冊日期: Jan 2004
喊!
如果是慘情戲,有一齣是百種惡運纏身的戲叫墨豆先生,如果好似佢咁慘就會喊

舊 04-14-05, 06:55 PM   #17
AE86(Turneo)
知足常樂

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDCTH225
XBox Live GamertagCTH1989
<<我的野蠻女友>>
唔知點解睇呢齣睇到好感動...特別係最尾

利物浦~!!!You'll never walk alone
AE86(Turneo) 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-05, 08:01 PM   #18
daikoko
Crazy Gamer
Kenneth大哥哥

引用:
作者: 紫色螢火蟲
導盲犬小Q

我喊到收唔到聲
我睇左…喊唔出……可能冇養過狗。

舊 04-14-05, 08:02 PM   #19
daikoko
Crazy Gamer
Kenneth大哥哥

引用:
作者: 唔知邊個
龍鳳鬥

會喊得好勁....
呢套﹖唔係笑片來嗎﹖

舊 04-14-05, 08:08 PM   #20
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
引用:
作者: lange_why
呢套臨尾婆婆睇倒孫仔留比佢d野o個度我就已經缺晒堤
我第一個想喊嘅位

舊 04-14-05, 08:54 PM   #21
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
由細到大冇一套戲可以令到我喊....
我諗只有有人掟舊催淚彈入戲院我先會喊
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-05, 08:55 PM   #22
wonghakkan
Senior Gamer
K

註冊日期: Jan 2002
新不了情

wonghakkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-05, 08:58 PM   #23
唔知邊個

註冊日期: Dec 2004
引用:
呢套﹖唔係笑片來嗎﹖
後半PART已經唔係搞笑....

舊 04-14-05, 09:07 PM   #24
root
Game Master
Uncle Root

註冊日期: Jul 2004
印象中睇 Titanic o個陣流過幾滴睇淚

他們是明星,我們是流星,或許有瞬間的閃光。
而一旦明星升起,我們便永遠消失在黑夜之中......
我們只能留在愛我們的人的心裏 。
root 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-05, 09:10 PM   #25
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: AE86(Turneo)
<<我的野蠻女友>>
唔知點解睇呢齣睇到好感動...特別係最尾
\
最尾~相睇O個時~
相睇~O個個男仔~話返比全知賢聽~
有個男仔~教佢~
點樣令~全知賢~幸福O個度
引用:
呢套﹖唔係笑片來嗎﹖
你仲有~最後一個問題~
你應該問D鑽石係邊度~~唔係我係邊度~

PAD: 229 362 054

此篇文章於 04-14-05 09:13 PM 被 凍檸茶 編輯。
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:33 AM

手機版 | APP版