Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-10-04, 09:15 PM   #1
SherMan
God of Gamer

註冊日期: May 2002
XBox Live GamertagSherMan CM
有無好玩ge RPG介紹?

唔好太難玩,最好中文or英文

係有個唔打開機ge人話想試下乜係rpg,但我都唔知電腦有乜RPG好玩

thx
SherMan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-04, 10:34 PM   #2
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
作者: 司馬言

係有個唔打開機ge人話想試下乜係rpg,但我都唔知電腦有乜RPG好玩

thx
咁似我個TOPIC既 ~!
行mode: ff7,8(玩模擬器為佳.電腦腦畫質 )
中文既:風色幻想 伊穌

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-04, 10:36 PM   #3
小黑

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDEternalkin
中文:玩仙劍,軒劍
小黑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-04, 11:58 PM   #4
SherMan

XBox Live GamertagSherMan CM
引用:
作者: 小黑
中文:玩仙劍,軒劍
有無玩仙劍3?好似唔錯~
(當然比唔上仙劍1)
SherMan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-04, 01:29 AM   #5
kingtin1

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
引用:
(當然比唔上仙劍1)
唔好玩啦,仙劍3都叫唔錯?
伊蘇6,或者幻想三國誌啦~~這兩隻就真係唔錯
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-04, 12:23 PM   #6
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
引用:
(當然比唔上仙劍1)
仙劍剩係玩第一集夠...其他果d玩唔玩都得
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-04, 12:26 PM   #7
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
ys6

不過短

舊 12-11-04, 12:57 PM   #8
肥陸行鳥
↓壓倒的存在感

3DS Friend Code4957 2283 8472
PSN  IDelfultima
XBox Live Gamertagelfultima
引用:
作者: 搖搖(T_T)
ys6

不過短
ARPG黎架喎

村名: ペンキン
特產: 橙
肥陸行鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-04, 12:58 PM   #9
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

註冊日期: Jan 2004
推ys6 +1

舊既可以去玩下仙劍1 同軒3,天之痕

仙劍1有d難道...d迷宮有幾複雜下...

舊 12-11-04, 01:11 PM   #10
搖搖
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
引用:
作者: 肥陸行鳥
ARPG黎架喎
咪又係RPG,你玩野呀

舊 12-11-04, 01:12 PM   #11
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
引用:
咪又係RPG,你玩野呀
對肥鳥來說,action同純rpg絕對係兩回事 b
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-04, 01:14 PM   #12
肥陸行鳥
↓壓倒的存在感

3DS Friend Code4957 2283 8472
PSN  IDelfultima
XBox Live Gamertagelfultima
引用:
咪又係RPG,你玩野呀
玩法同傳統行指令的RPG根本就唔同

村名: ペンキン
特產: 橙
肥陸行鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-04, 01:16 PM   #13
shingo512
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
XBox Live Gamertagsummer66
引用:

thx
英雄傳說系列
推第3、4、5集 (有中文版)
shingo512 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-04, 01:20 PM   #14
西野村中一條河
Game Master

fallout 2........

舊 12-15-04, 01:21 PM   #15
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: shingo512
英雄傳說系列
推第3、4、5集 (有中文版)
3,5已經好難搵
4直情無出過繁體中文版

所以我推ed6
不過暫時只有日文版

舊 12-15-04, 04:07 PM   #16
shingo512
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
XBox Live Gamertagsummer66
引用:
作者: Hallucino
3,5已經好難搵