Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-14-14, 08:56 AM   #1
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
理大註冊日 粗口橫飛 學生互片

香港理工大學新生註冊日,上演一幕大學生粗口橫飛、郁手「互片」的校園大衝突!50多名來自不同學生組織的「迎新營搞手」,前日傍晚在校園內為爭奪新生入會,互相叫囂對罵,繼而出手推撞、拉扯,場面混亂,幾近失控。校方對事件表示關注,並追查涉事人士及其所屬組織身份,如發現有學生涉及紀律問題,會以紀律處分。

http://hk.apple.nextmedia.com/realti...40813/52792239

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/breaking/20140814/52792492

原來宜家D大學生咁威的, 第時政府一定要招攬佢地去做野了!

舊 08-14-14, 08:57 AM   #2
traveller
Crazy Gamer

原片...

舊 08-14-14, 09:08 AM   #3
捲毛老爺
God of Gamer

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
老實講 咩都聽唔到
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-14, 10:15 AM   #4
david
The One

註冊日期: Mar 2002
[路過]當年咩莊同迎新營都無理O既大學生一名[/路過]

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-14, 10:33 AM   #5
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
成班黑社會開片咁款

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-14, 10:57 AM   #6
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
作者: david 查看文章
[路過]當年咩莊同迎新營都無理O既大學生一名[/路過]
講真,我當年都係乜野OCAMP都無去

最後咪又係照識到FRIEND照畢業到...

雙日 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-14, 02:45 PM   #7
HM

註冊日期: May 2007
O CAMP無意義+1
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-14, 03:24 PM   #8
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
ocamp識倒人不過唔係唯一識人途徑

我覺得哩d一生人一次去下留個回憶唔錯
我有去ocamp不過第二日病左走左
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-14, 03:26 PM   #9
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
我超後悔去OCAMP囉,一來個CAMP又廢又無聊,之後O岩玩O個D朋友全部都無去OCAMP,有去O個D之後都無咩來往

舊 08-14-14, 03:37 PM   #10
traveller
Crazy Gamer

宜家有DD意義啊~
比你地早D學習下點凶人, 第時幫689做野, 又或者做AA拉/昆客買樓都得心應手D吖~

舊 08-14-14, 05:02 PM   #11
HM

引用:
作者: Rance 查看文章
我超後悔去OCAMP囉,一來個CAMP又廢又無聊,之後O岩玩O個D朋友全部都無去OCAMP,有去O個D之後都無咩來往
同你一樣
舊 08-14-14, 05:06 PM   #12
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
大學最熟個fd ocamp識
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-14, 06:45 PM   #13
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
OCAMP有去
不過最熟O既都係上堂識

最憎就係O個班所謂老鬼
幾廿歲人返黎玩妹妹仔都唔知搏乜
但係又唔知點解班現莊/上莊當佢地神咁拜
怕佢地影響你搵工??
但係我出黎做左咁多年野都冇見多幾個師兄/師弟(但我已經算係做本行)
就算宜家見到,我玩佢都多過佢玩我

舊 08-14-14, 07:25 PM   #14
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
ocamp搞手帶部wii入去跟住成班就玩左2晚
出camp

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-14, 09:30 PM   #15
HM

>幾廿歲人返黎玩妹妹仔都唔知搏乜

真相
由手機版發出
舊 08-14-14, 09:49 PM   #16
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
O CAMP其實與其去SU那個
去你會有心參加的soc那個更好
起碼大家一定有共同興趣
而且SU那些太大規模了,倒不如soc那些確保以後可以見到面

BTW原來O CAMP有校方資助的嗎?! 不是一直都是純靠會費撐下去?

舊 08-14-14, 10:03 PM   #17
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
點會無資助呀

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-14, 11:15 PM   #18
Fio

註冊日期: Dec 2001
其實ocamp搞成點都係睇個搞手點搞同參加嘅有冇enjoy,我都有去自己科ocamp同埋上莊搞第二屆ocamp,其實都係旨在等新生早d認識同大家開心,所以都唔會玩d踩界game,見報果d我都唔係好明搞手係咩心態...

join ocamp前如果見搞手都感覺正常同問定玩咩,其實玩吓無況,當然唔join冇咩所謂
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-14-14, 11:35 PM   #19
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: 平山深雪 查看文章
>幾廿歲人返黎玩妹妹仔都唔知搏乜

真相
由手機版發出
你想食女,D女都要想俾你食先得架

當年我最睇唔順眼就係O個班老鬼入埋黎個CAMP度好似70年代D差佬咁行到邊惡到邊
但係至今我都畢左業第7個年頭我仍然係唔明點解有人可以咁厚面皮係D小朋友面前作威作福

舊 08-14-14, 11:51 PM   #20
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
當年返AD 無O camp呢回事
但我而家仲有聯絡既全部都係庄員

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-14, 08:59 AM   #21
traveller
Crazy Gamer

引用:
作者: 忍者 查看文章

當年我最睇唔順眼就係O個班老鬼入埋黎個CAMP度好似70年代D差佬咁行到邊惡到邊
但係至今我都畢左業第7個年頭我仍然係唔明點解有人可以咁厚面皮係D小朋友面前作威作福
因為班老鬼出番社會返番公司就要做番小朋友, 比人作威作福...

舊 08-15-14, 10:24 AM   #22
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: anyone 查看文章
點會無資助呀
Soc o camp表示完全沒有資助的…只靠會費+o camp費用+sponsora
我的經驗是:o camp搞得差=下年不用搞,搞得好卻都不會有資助
更加不用說其他任何soc活動都一樣

至於老鬼…個人認識除了聽說有些人是會在準備期間插口之外
大多都只是作為勞動力去參與(包括我自己都有做過
加上又可以識多些有共同興趣的人(注意是soc o camp
沒有太大問題吧?a

舊 08-15-14, 11:16 AM   #23
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: knight-philip 查看文章
Soc o camp表示完全沒有資助的…只靠會費+o camp費用+sponsora
我的經驗是:o camp搞得差=下年不用搞,搞得好卻都不會有資助
更加不用說其他任何soc活動都一樣

至於老鬼…個人認識除了聽說有些人是會在準備期間插口之外
大多都只是作為勞動力去參與(包括我自己都有做過
加上又可以識多些有共同興趣的人(注意是soc o camp
沒有太大問題吧?a
一講到老鬼
就會諗起部份都仲係度搞風搞雨既動漫界奇才
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-14, 11:27 AM   #24
HM

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
一講到老鬼
就會諗起部份都仲係度搞風搞雨既動漫界奇才
由手機版發出
姓何果位?
佢只係搵人拉關係吧?

某大學漫soc班老鬼近年都低調左唔少
引用:
作者: 忍者 查看文章

其實想食唔難食的,唔太樣衰又有口才既,通常d入世入深既妹妹仔都會上當,師兄對師妹呢層關係本身就有利

論壇跳轉

現在的時間是 08:12 PM

手機版 | APP版