Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-16-12, 08:52 PM   #1
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
NEWラブプラス+ 彼氏心得交流區

最新情況 科樂美員工回應
> BUG那邊通過WIFI下載修復是不太可能了,修復BUG只能挑以後出的卡帶修復,之前的卡帶出現BUG的問題,上面正在討論考慮某種補償
> 現在在討論中,補丁是最理想的,但是,說實話,這批卡帶預留的空間不足以支持大型補丁,而且3ds本體沒有資料箱的大範圍擦寫卡帶技能……技術部那邊正在努力中。
> 如果放棄補丁計畫的話,日本臺灣香港可能會有專門轉檔的活動……
> psv 也是不具有補丁補充功能的。卡帶媒介的普遍問題。
> 我盡力去問一問吧…關鍵這個商品是“僅限日本國國內銷售”,託福給上海konami從情理上很難開口。
> 儘量去爭取一下補丁,技術層面能解決的話我這邊也輕鬆了,畢竟大修的話成本太高。北京的某公司去年第一次合作就弄成這樣……
> 外包給中國,裸卡帶就會5000日元
> 給臺灣,9000日元
> 給印度,7000日元
> 本社製作,14000日元
> 這次外包給北京4500日元。便宜沒好貨……

後續
有新的消息囉

據說Konami本社已發出封口令

所有社內包括分公司均不再對外回應Bug

但是在客戶調查之中 收集Bug的工作依然默默的進行

而授權也從某北京公司收回到上海分部

由於遊戲出現Bug的數量太多 還未完成統計

所以現在正尋找廉價可以信賴的公司 

去修理遊戲內的Bug

要修理也不是幾天能完成的事

修Bug差不多處理完成 就會有本社的人出來交代

所以還是耐心等待...

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 03-26-14 07:18 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-12, 09:19 PM   #2
happycolman
Junior Member

註冊日期: Jan 2010
3DS Friend Code2062 9232 2181
之前有位版友問どこでもデートエディター點用....
不如大家交流一下點用?
以我的了解是:

1. 創立地點: 拍下你想與會的地點-->選擇mask(女朋友會站/坐....等等的動作,粉紅色的就是女朋友會停留下地位置,有時會多于一個)-->然後edit (加字...etc.)-->save好照片
2.設置行程
篇排行程:利用 (1.)所創立的地點安排行程(一張圖片=一個dating spot)...你也可以設定到達地點所使用的交通工具...詳細說明(可能是交換通信的時候給其他人知道)
3.出發!!!
選好行程就跟女友去約會了~~當然與會中你可以跟女友拍照(張數限制是跟標準模式的相機裝備等級聯動?初期可以拍5張)
如有錯漏請指正 <(_ _)>

舊 02-16-12, 11:58 PM   #3
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
有鋪頭可以訂果三本小說嗎
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-12, 12:00 AM   #4
stcdavidhk
God of Gamer

註冊日期: Dec 2006
大家入完pw拎錢又對拍照有興趣的話可以先去相機店買配件
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-12, 10:43 AM   #5
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章
有鋪頭可以訂果三本小說嗎
旭屋
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-12, 10:49 AM   #6
teealpha

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
搵緊傳說冬甩冇時間出去買呀
我又唔想由real time mode轉過去skip modr中bug喎…
舊 02-17-12, 11:56 AM   #7
stcdavidhk

引用:
作者: teealpha 查看文章
搵緊傳說冬甩冇時間出去買呀
我又唔想由real time mode轉過去skip modr中bug喎…
我都搵緊...1日用晒4個行動,唔知去邊度找好...
舊 02-17-12, 02:18 PM   #8
輕機恒
Game Master

註冊日期: May 2008
PSN  IDgn00050249
引用:
我都搵緊...1日用晒4個行動,唔知去邊度找好...
到底傳說冬甩係邊...
輕機恒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-12, 02:52 PM   #9
藤堂 志摩子
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 輕機恒 查看文章
到底傳說冬甩係邊...
我呢邊都r晒頭,佢叫我去影ufo....
其實有d提示,地圖上有d說話方塊
當中有!的就有d提示,不過我都係找唔到ufo...
藤堂 志摩子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-12, 02:57 PM   #10
輕機恒
Game Master

引用:
點去果間店買配件!!??
舊 02-17-12, 03:35 PM   #11
stcdavidhk

引用:
到底傳說冬甩係邊...
引用:
作者: 藤堂 志摩子 查看文章
黃昏臨海map有!提示有,剛試左商場唔係...

引用:
點去果間店買配件!!??
冇記錯係shopping街度有カメラ店,不過d野幾貴

另外剛見到d路人講:呀!50%!? 之類
可能該區真係有某店有5折

此篇文章於 02-17-12 03:40 PM 被 stcdavidhk 編輯。
舊 02-17-12, 03:46 PM   #12
teealpha

引用:

引用:
黃昏臨海map有!提示有,剛試左商場唔係...
其實果一帶地圖好多!出現,個個都見到XXX(你To Do要搵o既目標),但係好多時都係流o既
影UFO一係海邊一係上山o者,唔通會響卡啦OK度出現咩…(正常人思維)

反而我唔明點解卡啦OK果頭會有!話見到傳說東甩,一d都唔make sence(雖然我都照click落去搵)
舊 02-17-12, 04:00 PM   #13
藤堂 志摩子

引用:
其實果一帶地圖好多!出現,個個都見到XXX(你To Do要搵o既目標),但係好多時都係流o既
影UFO一係海邊一係上山o者,唔通會響卡啦OK度出現咩…(正常人思維)

反而我唔明點解卡啦OK果頭會有!話見到傳說東甩,一d都唔make sence(雖然我都照click落去搵)
呢d先係反映現實,路人講ge野不能盡信
點解d todo咁難做嫁...
幾時有攻略本出,週圍搵都唔係辦法
舊 02-17-12, 04:04 PM   #14
stcdavidhk

引用:

而家睇番至發覺度度都有!,得山上冇...
舊 02-17-12, 04:05 PM   #15
PetitCharat01
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
禽日係 night 去天羽山高原 (天羽山上面個景點) 見到 UFO。禽晚唔覺咩event。或者今日交差????
donut 都搵緊,未搵到。。。
PetitCharat01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-12, 04:09 PM   #16
藤堂 志摩子

引用:
作者: PetitCharat01 查看文章
禽日係 night 去天羽山高原 (天羽山上面個景點) 見到 UFO。禽晚唔覺咩event。或者今日交差????
太好了~~等我今晚都去碰下先得
唔該晒~
舊 02-17-12, 04:26 PM   #17
teealpha

引用:
呢d先係反映現實,路人講ge野不能盡信
點解d todo咁難做嫁...
幾時有攻略本出,週圍搵都唔係辦法
下期週刊ファミ通個【徹底攻略】 有NEWラブプラス ,咁係咪即係焗買…

引用:
而家睇番至發覺度度都有!,得山上冇...
引用:
唔係咁!?
有!係fake,冇!反而有!?
咁即係點?虛則實之,實則虛之?
舊 02-17-12, 05:04 PM   #18
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
未有wiki咩?

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-12, 05:26 PM   #19
stcdavidhk

頭先愛花叫我出去,我選左快餐店後摸左一陣個影唔知點解由藍變左粉紅,行為上重大膽左
舊 02-17-12, 05:37 PM   #20
teealpha

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
未有wiki咩?
未有認真搵過有冇嘛…
頹埋呢個星期NLP,下個星期都係要開返MH3G出黎先得,NLP個運作速度真係好慢好慢…

引用:
頭先愛花叫我出去,我選左快餐店後摸左一陣個影唔知點解由藍變左粉紅,行為上重大膽左
摸多左就會習慣,追求新刺激!?
我糟糕了
舊 02-17-12, 05:49 PM   #21
teealpha

唔知係咪因為隻game太lag同bug問題,日拍轉賣果班都減左價
參考
舊 02-17-12, 07:51 PM   #22
輕機恒
Game Master

話說係咪我錯覺
點解過左成日既日程後,彼氏力都無加

到底係過左果下日程後即升
定係全日過哂先升??

睇日程表有預定增加bar
但能力值岩岩睇仲係同朝早一樣
舊 02-17-12, 08:27 PM   #23
cmk105

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code3093 7035 7900
信和新貨來了,不過依然限定版非常貴!

舊 02-17-12, 08:42 PM   #24
PetitCharat01
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
引用:
更新: 張相交左俾寧寧, 任務完成. 果然第2朝出現特殊EVENT ~o~
PetitCharat01 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-12, 09:11 PM   #25
cmk105

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code3093 7035 7900
我剛剛$590在黃金買了普版....其實限定版值不值得入的?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] New Love Plus/ NEWラブプラス | 已售 neo 手提遊戲機討論版 1026 03-27-24 03:19 PM

現在的時間是 01:59 PM

手機版 | APP版