Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 
日本動漫畫討論版>o岩岩睇完0080
msz006 09:56 PM 10-13-04
唔錯,
d戰鬥超正!!!MS-14JG超型!!!!!!!
鬥士梗加正到爆!!!!!!!
見到佢初製造時個陣,即巴尼同2打6行路talking果陣,
已經有一種好英ge氣勢!!!!

好耐之前已看過1期完的漫畫,
動畫少左 一場,
於漫畫中,搭載核武的戰艦係比聯邦軍以FA gandam為首的MS隊KO,
等我仲超其待lee場動畫中ge戰鬥係幾正tim...../.\

好想bandai用lee套野ge機械畫師 再整多幾套UC gandam ova!
但人設就找其他新d ge al
Norm 09:58 PM 10-13-04
作者: msz006:
唔錯,
d戰鬥超正!!!MS-14JG超型!!!!!!!
鬥士梗加正到爆!!!!!!!
見到佢初製造時個陣,即巴尼同2打6行路talking果陣,
已經有一種好英ge氣勢!!!!

好耐之前已看過1期完的漫畫,
動畫少左 一場,
於漫畫中,搭載核武的戰艦係比聯邦軍以FA gandam為首的MS隊KO,
等我仲超其待lee場動畫中ge戰鬥係幾正tim...../.\

好想bandai用lee套野ge機械畫師 再整多幾套UC gandam ova!
但人設就找其他新d ge al
人設不好嗎?美樹本肯再做高達人設就好啦
msz006 10:01 PM 10-13-04
作者: Norm:
畫風太舊了~~~
要型+moe
銀色流星 10:03 PM 10-13-04
平井久司...
Viper II 10:06 PM 10-13-04
機設係咪出淵裕,唔係好記得
0080 D機勁有機動警察feel
msz006 10:20 PM 10-13-04
6集內 阿魯的戲份應該快速d同刪減少少,

畫多d戰鬥
whitebase 10:26 PM 10-13-04
作者: Norm:
要睇美樹, 就睇漫畫"天空學校", 好好睇, 故事入面都有架試作型ms-18
忍者 10:26 PM 10-13-04
作者: msz006:
畫風太舊了~~~
要型+moe
アスナ唔夠咩??
メソウサ 10:28 PM 10-13-04
作者: 忍者:
唔夠咩??

b
msz006 10:28 PM 10-13-04
作者: 忍者:
アスナ唔夠咩??
平井畫d人幾乎又係月餅.......
Arcanist 10:35 PM 10-13-04
作者: 勃勃:

b
咩黎架....
Orphen 10:38 PM 10-13-04
喎
做乜彈件偽蘿莉出黎
wing 11:24 PM 10-13-04
0080 的重點唔係 "型" 的戰鬥畫面, 而係講戰爭造成的悲劇, 同埋主角捲入其中之後的心態轉變.

想睇型d 的MS, 其實個心態就等如最初的主角, 同埋主角的同學一樣.
greatultraman 11:54 PM 10-13-04
0080係唯一一套令我睇到喊的gundam
套野重點係描寫戰爭帶黎的悲劇, MS只不過係點綴品
普通人一個 12:05 AM 10-14-04
作者: Arcanist:
咩黎架....
阿斯蘭........
FarSeer 12:09 AM 10-14-04

b
asuran?
asuna?
whitebase 12:12 AM 10-14-04
0080 完全係劇情取勝.
機械設定方面好好, 不過似乎太過過火, 感覺唔似係一年戰爭時期的MS.
另外月面基地個司令好似好大權力, 吉西利亞去o左邊呀???
williamsiusuper 12:16 AM 10-14-04
作者: greatultraman:
0080係唯一一套令我睇到喊的gundam
套野重點係描寫戰爭帶黎的悲劇, MS只不過係點綴品
睇埋小說版仲正,仲感動ar!為左小小補完,ova既遺憾,改左班尼奇蹟冇死,但都好感動!!
whitebase 12:25 AM 10-14-04
作品最想表達既係"戰爭既殘酷", 絕對不是小朋友眼中的機械人好型好威.

情形就似玩玩具槍既人, 當親眼見到軍人或恐怖份子用來殺人時, 就會覺得好可怕.....
阿棠 12:33 AM 10-14-04
以前我睇過LD 版 好細個睇嚕
最後打完先知原來自己殺左中意既人(中意?)真係慘 ~_~ 仲要自己唔死得....

不過間租碟店關門大吉時 我想去買LD 已經畀人買晒... T___T
0079, 0080, 0093, F91 <--全LD
而家仲有邊度有0080邪道
大山椒魚 12:35 AM 10-14-04
作者: 阿棠:
以前我睇過LD 版 好細個睇嚕
最後打完先知原來自己殺左中意既人(中意?)真係慘 ~_~ 仲要自己唔死得....

不過間租碟店關門大吉時 我想去買LD 已經畀人買晒... T___T
0079, 0080, 0093, F91 <--全LD
而家仲有邊度有0080邪道
唔係殺左都唔知咩?
whitebase 12:46 AM 10-14-04
作者: ZONDAS:
唔係殺左都唔知咩?
好似冇交代, 不過成把劍插入駕駛貨艙, 條屍都冇啦....
真!DC 12:58 AM 10-14-04
應該係殺左都唔知
最後有幕個女仔問阿魯班尼點
真相只有阿魯知道, 佢自己一個承受喱個痛苦
FREDDY@o@ 04:36 AM 10-14-04
0080劇情上完全係正~!好好睇,好慘!
機設都好靚~

我都想將來會有多幾套uc...最好睇始終係uc系列...
xeno 09:01 AM 10-14-04

b
作者: Orphen:
喎
做乜彈件偽蘿莉出黎
個蘿莉無睇錯既話就係ONEGAI TEACHER入面個老師個妹....
之前係第2度睇到呢副圖既時候先發現佢地都OK似

講返0080....睇呢套個時都OK細個...不過睇到最後真係喊出黎咁濟...
好感人.....
我都想睇下佢既小說版....
1 2 3 4 

返回主題版面