Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 09-22-04, 04:20 PM   #1
森爺
Insane Gamer

註冊日期: May 2004
wink 今期便利~~韓迪淇 (Dicky)

赤 沙 上 的 「 二 打 六 」 Dicky

繽 紛 絢 麗 的 娛 樂 圈 , 不 論 何 時 , 都 對 充 滿 憧 憬 的 年 輕 少 女 , 有 無 限 的 吸 引 力 。
今 年 五 月 , 《 赤 沙 印 記 @ 四 葉 草 2 》 舉 行 的 「 選 秀 騷 」 中 , 過 百 參 加 者 , 最 終 就 只 有 相 中 這 九 男 九 女 , 可 以 成 功 入 圍 。
韓 迪 淇 ( Dicky ) 也 是 其 中 之 一 。 能 夠 在 下 圖 照 片 中 得 一 席 位 , 無 論 那 個 少 女 也 會 以 為 這 是 踏 上 娛 樂 圈 青 雲 路 的 第 一 步 。
Dicky 也 不 會 例 外 。
那 知 道 , 希 望 愈 大 , 失 望 也 愈 大 。
「 我 的 角 色 雖 然 經 常 與 三 位 女 主 角 一 起 打 排 球 , 不 過 戲 分 和 對 白 也 不 多 , 就 連 角 色 名 字 也 沒 有 , 所 以 我 會 叫 自 己 做 『 同 學 甲 』 , 唔 好 聽 講 句 , 即 係 『 二 打 六 』 。 」
「 二 打 六 」 是 指 二 加 六 , 總 數 是 八 , 不 夠 一 斤 , 意 思 即 是 : 「 未 夠 斤 」 。
問 到 Dicky 覺 得 自 己 在 十 月 播 放 的 《 四 葉 草 2 》 中 表 現 如 何 , 臉 帶 無 奈 地 說 : 「 OK 啦 ! 」
難 得 有 機 會 在 過 百 競 爭 者 中 突 圍 而 出 , 為 何 Dicky 卻 似 有 點 無 心 戀 戰 ?
「 全 套 劇 得 幾 句 對 白 , 你 想 我 點 ? 」
語 氣 中 有 無 奈 、 也 有 失 望 , 圓 睜 的 眼 晴 中 , 流 露 出 的 卻 是 那 心 有 不 甘 的 百 般 滋 味 。
「 做 個 『 二 打 六 』 , 也 可 以 做 個 『 心 面 有 團 火 的 二 打 六 』 。 」 Dicky 如 是 說 。

姓 名   韓 迪 淇 (Dicky)
年 齡   21 歲
身 高 5 呎 6 吋
體 重 97 磅
三 圍 32C 、 23.5 、 34
學 歷 中 五 畢 業 於 屯 門 官 立 中 學 , 預 科 畢 業 於 黃 竹 坑 樹 仁 中 學 , 港 大 工 商 管 理 系 副 學 士 畢 業 。
入 行 自 薦 到 《 Fashion&Beauty 》 當 模 特 兒 , 後 接 拍 廣 告 及 模 特 兒 工 作 。 今 年 年 中 時 於 會 展 一 個 表 演 中 , 被 《 四 葉 草 》 監 製 睇 中 , 邀 約 參 加 《 赤 沙 印 記 @ 四 葉 草 2 》 面 試 , 並 成 功 得 到 一 個 角 色 。
廣 告   雀 巢 朱 古 力 、 保 秀 麗 靈 芝 茶

老實講:我覺得佢好唔掂!

舊 09-22-04, 04:21 PM   #2
chammi
God of Gamer
強化超(獸)人

註冊日期: Jan 2003
PSN  IDkuramahk
XBox Live Gamertagkurama hk
引用:
作者: 森爺
老實講:我覺得佢好唔掂!

完全同意~

呢輯相完全唔掂~

舊 09-22-04, 04:25 PM   #3
oogami
帝國華擊團

註冊日期: Aug 2002
面形好奇怪, 個影相佬唔掂...

- 做工務員之路 -
oogami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-04, 04:27 PM   #4
黃金士郎
Game Master
33:33:33

註冊日期: Dec 2002
睇落頗普通...

お前らみたいなのがいる限り… 俺は、何度でも現れる…
タスケテー、ヒトガ、シンダ
黃金士郎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-04, 04:29 PM   #5
T.L.J
Banned
GAF足球隊32號

註冊日期: Feb 2003
好樣衰.....
T.L.J 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-04, 05:05 PM   #6
魔王
Crazy Gamer
夢想飛行員

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDirvinlok
超唔掂...
完全唔知佢想點...

舊 09-22-04, 05:06 PM   #7
Leong
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
好怕d女仔個樣起菱起角, 而家仲要面形歪曲, 得罪講句唔掂
Leong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-04, 05:13 PM   #8
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
影得好樣衰

舊 09-22-04, 05:13 PM   #9
小白
Senior Gamer

點解第一幅相佢條腰好似好長咁既
小白 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-04, 05:17 PM   #10
『庭』
Ultimate Gamer

PSN  IDmagoting
XBox Live GamertagARTing
今日經過見到本野...
個封面係咪接近赤裸咁的...?
『庭』 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-04, 05:49 PM   #11
森爺
Insane Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 『庭』
今日經過見到本野...
個封面係咪接近赤裸咁的...?

接近赤裸?
睇清楚d先la

舊 09-22-04, 05:52 PM   #12
valkyrie
Crazy Gamer
VF-1A

註冊日期: Jan 2004
面形篇橫
一般LA
valkyrie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-04, 06:51 PM   #13
Kris
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
Wii U IDwlng41
PSN  IDwlng41
e度影到好樣衰

舊 09-22-04, 06:56 PM   #14
『庭』
Ultimate Gamer

PSN  IDmagoting
XBox Live GamertagARTing
引用:
作者: 森爺

接近赤裸?
睇清楚d先la
頭post無嘛
今日見到有本週刊真係架...你地留意下 ~_~
望一望...似便利作風..
『庭』 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-04, 09:51 PM   #15
小黑

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDEternalkin
之前好似有張相係幾靚架
但呢樣真係
小黑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-04, 11:43 PM   #16
beerman
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 『庭』
頭post無嘛
今日見到有本週刊真係架...你地留意下 ~_~
望一望...似便利作風..
你講果個係阿夢

舊 09-23-04, 01:07 AM   #17
dan
sun shine™

註冊日期: Dec 2001
唔靚咩?
好靚ar
http://www.gaforum.org/showpost.php?...8&postcount=29

此篇文章於 09-23-04 01:11 AM 被 dan 編輯。
dan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-04, 01:11 AM   #18
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

PSN  IDARMY_Momo
引用:
作者: dan
條link唔得...

4葉草2個topic入面d相靚好多

舊 09-23-04, 01:13 AM   #19
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

XBox Live Gamertagpandahahaha
引用:
個人覺得唔係好掂

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-04, 01:20 AM   #20
dan
sun shine™

引用:
作者: Pandahahaha
個人覺得唔係好掂
可能各人睇法唔同
gundam show個時覺得佢幾靚

舊 09-23-04, 01:28 AM   #21
凍檸茶
The One
青龍使用者

引用:
可能各人睇法唔同
gundam show個時覺得佢幾靚

[IM]http://www.fotop.net/albums/henrytse/Happy_Vacation/DSC_2280.jpg[/IMG]
呢張好得~

便利O個幾張唔係幾得

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-04, 01:30 AM   #22
dan
sun shine™

佢對便利篇野報導既回應

作者: -迪淇- 發表時間: 23-09-2004 01:22
訪問出左, 有唔少朋友會黎安慰我, 但其實我唔係如報導中拍得咁唔開心, 畢竟係傳謀, 點都有吹水同作大o既成份. 戲份少, 係事實, 不過我覺得有得拍已經係件好事. 況且, 更加"二打六" o既工作, 我以前都做過, 所以我唔會為呢d事而灰心. 加上見到大家o既留言, 真係好開心, 因為除左朋友之外, 仲有你地o既支持, 關懷, 一句又好, 十句又好, 你地o既說話可以帶走我o既唔開心, 所以你地o既支持真係對我好重要! 多謝!!

相既:
作者: -迪淇-
日期:2004-09-22 04:53

D 相咁樣都話靚...?你地唔係好誠實bor...
(因為我覺得d相唔太靚...)
anyway, 多謝你地o既支持!!

其實文中大部分o既語氣, 心態都係記者吹出黎o既,
一定會有好多人因此而對我有誤解, 不過書已經出左,
我無可能向所有人解釋清楚, 只能奉勸大家:
傳謀o既野, 真係信50%已經好多.

此篇文章於 09-23-04 01:37 AM 被 dan 編輯。
舊 09-23-04, 01:40 AM   #23
上等兵

註冊日期: Jul 2002
點解d相差咁遠既...
好似兩個人
上等兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-04, 01:57 AM   #24
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
便利D攝記今次好像有心吧....... 佢冇乜可能會影得咁差...

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-04, 02:01 AM   #25
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
引用:
mk2 果然不太會人像 ... 太記穻V了 還是買多部S3pro先

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 02:36 AM

手機版 | APP版