Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 05-06-04, 07:16 PM   #1
Bleed Saga
Ultimate Gamer
Free Lance

註冊日期: Nov 2002
容祖兒家中電腦感染病毒...

容祖兒呻窮 怨英皇無加薪 娛 樂 — 娛 樂 要 聞
壞 消 息 , 容 祖 兒 中 「 毒 」 了 !

最 新 電 腦 病 毒 「 震 盪 波 」 在 短 短 數 日 癱 瘓 全 球 六 百 萬 部 電 腦 之 際 , 祖 兒 亦 不 幸 「 中 招 」 , 成 為 其 中 一 位 受 害 者 , 祖 兒 嗌 晒 救 命 說 : 「 呢 兩 日 屋 企 上 網 , 爛 晒 , 上 唔 到 網 呀 ! 」

驚 相 片 冇 得 救
祖 兒 昨 日 出 現 港 台 見 到 記 者 時 即 大 呻 說 : 「 我 依 家 四 圍 尋 求 辦 法 搵 人 急 救 , 希 望 救 番 部 腦 啦 , 最 煩 係 我 將 全 部 相 片 都 放 晒 入 電 腦 面 , 全 部 冇 留 底 , 依 家 一 張 相 都 開 唔 到 , 我 好 驚 相 片 開 唔 番 , 因 為 全 部 都 好 有 紀 念 價 值 , 分 分 鐘 要 刪 走 晒 相 先 至 可 以 救 番 部 腦 。 」

祖 兒 還 自 怨 自 艾 說 : 「 我 習 慣 長 開 電 腦 上 網 , 出 街 都 唔 熄 機 , 可 能 咁 樣 中 毒 啦 , 我 自 己 又 貪 平 搵 人 砌 機 … … 」 記 者 即 嘩 然 說 : 「 你 搵 咁 多 錢 都 咁 慳 ? 」 怎 知 祖 兒 卻 扁 嘴 說 : 「 我 都 唔 夠 使 呀 , 其 實 自 己 都 好 慳 , 唔 知 點 解 錢 唔 見 使 , 我 向 Mani ( 英 皇 的 霍 汶 希 ) 要 求 加 薪 , 佢 話 好 , 但 好 完 就 冇 下 文 。 ( 你 想 加 好 多 ? ) 唔 係 , 隨 量 得 , 有 得 加 已 經 好 開 心 , 我 只 係 要 求 分 紅 多 少 少 。 」

佢係咪儲緊毒呀

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
有時候 真理跟真實 總是分道揚鑣
Bleed Saga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 07:34 PM   #2
haha3156
↓相良宗介(?)↓

註冊日期: Dec 2001
看完這篇文章後..
我只是想起~
之前她說的在mp3上有病毒的新聞....

舊 05-06-04, 07:36 PM   #3
phil077

註冊日期: Jan 2002
裝好防火牆和update好防毒軟件
基本上冇問題AR
關砌機乜事
賴得就賴
長開機做乜?
開BT?!

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 07:45 PM   #4
Bleed Saga
Free Lance

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: phil077
裝好防火牆和update好防毒軟件
基本上冇問題AR
關砌機乜事
賴得就賴
長開機做乜?
開BT?!
用mp3放毒

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
有時候 真理跟真實 總是分道揚鑣
Bleed Saga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 07:54 PM   #5
卡路士carlos
Senior Gamer
自訂用戶頭銜

註冊日期: Jan 2004
抵死
之前講用mp3放毒
卡路士carlos 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 07:58 PM   #6
月亮情人

註冊日期: Sep 2003
買廠機就唔中???? :bface:

舊 05-06-04, 08:00 PM   #7
MASAYA

註冊日期: Mar 2002
容祖兒係咪電腦白痴?!
藝人 <---> 砌機
我諗起何寶生

3) 傳媒說好便拜,說差便踩
MASAYA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 08:11 PM   #8
popstars
Game Master

popstars 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 08:17 PM   #9
kotoko
Banned
卡萊多劇團.苗木野空

註冊日期: Mar 2004
好6+1= =€
kotoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 08:20 PM   #10
我係我
God of Gamer
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
"我 習 慣 長 開 電 腦 上 網 , 出 街 都 唔 熄 機 , 可 能 咁 樣 中 毒 啦 "

我都係啵,好彩我冇事/
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 08:32 PM   #11
小雨

註冊日期: Jul 2002
好一句炸掉他的 MP3...
精彩精彩...

舊 05-06-04, 09:04 PM   #12
咭咭王子(一V一)p

我夠長開機啦! 都冇事!
不過佢係我偶像! 我實支持佢o既!\/

舊 05-06-04, 09:08 PM   #13
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
笑...笑死橙喇.....

最搞笑係搵人砌機=會中毒既講法

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝

此篇文章於 05-06-04 09:12 PM 被 W!LL 編輯。
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 09:11 PM   #14
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
肯定比自己咒

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 09:13 PM   #15
★☆無 敵☆★
奸人才是王道
新選組三喪 無敵堅

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 卡路士carlos
抵死
之前講用mp3放毒
毒人終毒己

引用:
作者: 咭咭姐(一V一)p
我夠長開機啦! 都冇事!
不過佢係我偶像! 我實支持佢o既!\/
過份盲目支持
★☆無 敵☆★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 09:22 PM   #16
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
佢智商果然好高~~~~

舊 05-06-04, 09:38 PM   #17
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: Bleed Saga
祖 兒 還 自 怨 自 艾 說 : 「 我 習 慣 長 開 電 腦 上 網 , 出 街 都 唔 熄 機 , 可 能 咁 樣 中 毒 啦 , 我 自 己 又 貪 平 搵 人 砌 機 … … 」 記 者 即 嘩 然 說 : 「 你 搵 咁 多 錢 都 咁 慳 ? 」 怎 知 祖 兒 卻 扁 嘴 說 : 「 我 都 唔 夠 使 呀 , 其 實 自 己 都 好 慳 , 唔 知 點 解 錢 唔 見 使 , 我 向 Mani ( 英 皇 的 霍 汶 希 ) 要 求 加 薪 , 佢 話 好 , 但 好 完 就 冇 下 文 。 ( 你 想 加 好 多 ? ) 唔 係 , 隨 量 得 , 有 得 加 已 經 好 開 心 , 我 只 係 要 求 分 紅 多 少 少 。 」
[煽風點火]係咁不滿就離開英皇啦 [/煽風點火]

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 09:41 PM   #18
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
哦~~佢長開pc
一d都唔環保

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 09:47 PM   #19
咭咭王子(一V一)p

引用:
作者: ★★奸人堅★★
過份盲目支持
更正, 我支持佢o既歌唱事業only \/

舊 05-06-04, 09:48 PM   #20
kelvinbe

註冊日期: May 2003
有人又麻木咁反joey & 英皇
不嬲joey 都係唔識野....
佢只係識唱歌,唔識講野....
好正常乍

舊 05-06-04, 09:50 PM   #21
咭咭王子(一V一)p

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy
[煽風點火]係咁不滿就離開英皇啦 [/煽風點火]
eeg有龐大o既$$ support佢, 無疑係一間好公司(promotion真係好惦), 可惜個老細有病, 如果有得轉, 我都想佢轉

舊 05-06-04, 09:52 PM   #22
Hei Man
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2002
有咩好笑.........其實好多女仔既電腦知識都係差唔多架啦............
Hei Man 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 10:22 PM   #23
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

註冊日期: Aug 2003
<<我 習 慣 長 開 電 腦 上 網 , 出 街 都 唔 熄 機

乜佢唔係好忙架咩? a

舊 05-06-04, 10:26 PM   #24
t-cup
Moderator
CD-ROM

3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
佢長開電腦
一定狂咁 bt bt bt 或者 winmx /:bface:\
t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-04, 10:28 PM   #25
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
梗係長開電腦個ftp分享mp3(+病毒)啦

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii