Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-18-04, 10:33 PM   #1
神祕人1號
Moderator
網上自由人

註冊日期: Jan 2002
[PS2/GC]Viewtiful Joe 2 圖片及影片 (日版到貨)

ビューティフル ジョー2 ブラックフィルムの謎
販売元: カプコン 開発元: カプコン
12月16日發售 価格: 6980YEN
ジャンル: アクション
官方網站:
http://www.capcom.co.jp/vj/vj_2/index.html

此篇文章於 09-03-04 11:20 AM 被 神祕人1號 編輯。
神祕人1號 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-04, 12:22 AM   #2
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
PS2都有 ,係咪真?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....

此篇文章於 04-19-04 12:28 AM 被 neo2046 編輯。
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-04, 12:26 AM   #3
FOKKIT
God of Gamer
Banned

註冊日期: Apr 2002
唔係卦...
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-04, 12:45 AM   #4
Sab
Crazy Gamer

註冊日期: May 2002
引用:
作者: FOKKIT
唔係卦...

VJ 1 都會出ps2 版啦.. VJ2 出 PS2 都唔奇?
Sab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-04, 01:03 AM   #5
phil077
Ultimate Gamer

引用:
作者: Sab
VJ 1 都會出ps2 版啦.. VJ2 出 PS2 都唔奇?
VJ 1有PS2版?

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-04, 01:05 AM   #6
Crazy Gamer
Grabber

引用:
作者: phil077
VJ 1有PS2版?
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=83726
白 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-04, 01:15 AM   #7
letmeregister
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
唔係話ngc出vj2, ps2出vj先咩?
佢都未講推出日期... 我諗會係ngc先出vj2, 之後再出ps2版啦 (好似vj咁), 如果唔係就大鑊了! 因為ps2的vj多數比2代早出, 如果vj2係ngc同ps2一齊出, 咁我地有ngc的人咪要等ps2出了vj先有望!? 咁搞法出年都唔駛旨意有得玩啦... ps2出唔係問題, 唔好因為佢而阻住地球轉就得lu...

舊 04-19-04, 01:20 AM   #8
omage
Registered User

註冊日期: Jan 2004
capcm出耳反耳令到一班為左vj而買gc既玩家憤怒
omage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-04, 01:27 AM   #9
Sab
Crazy Gamer

其實大家都係玩正版o既話, 金錢上, 買多部 gc 或 ps2 都唔係太大問題, 只不過係 4, 5 隻 game o既價錢.
唔夠地方就話姐.. 不過 gc 都唔大部
Sab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-04, 01:34 AM   #10
MarkS
Crazy Gamer

引用:
作者: omage
capcm出耳反耳令到一班為左vj而買gc既玩家憤怒
VJ 好似唔係 gc 獨佔~
有錯請更正

"......ps2出唔係問題, 唔好因為佢而阻住地球轉就得lu..."

totally agree~~
至少都同時出啦, 希望gc 版唔好遲過ps2~
MarkS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-04, 01:44 AM   #11
letmeregister
Insane Gamer

引用:
作者: MarkS
VJ 好似唔係 gc 獨佔~
有錯請更正

"......ps2出唔係問題, 唔好因為佢而阻住地球轉就得lu..."

我的至少係ngc的vj2同ps2的vj同時出啊~

vj唔係ngc獨佔. 獨佔的只有biohazard正統系列~

舊 04-19-04, 08:45 AM   #12
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

PSN  IDPear_Prince
最好兩隻一齊出~唔洗爭!!
邊隻平就買邊隻~~

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-04, 09:29 AM   #13
STi
Game Master

XBox Live GamertagWeSTi67
引用:
作者: 啤梨王子
最好兩隻一齊出~唔洗爭!!
邊隻平就買邊隻~~
咁就真係皆大歡喜

舊 04-19-04, 10:21 AM   #14
wctai
Junior Member

註冊日期: Dec 2003
我就會買GC ver, 因為support progressive scan
wctai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-04, 11:34 AM   #15
Janus
こんにちは

註冊日期: Jan 2003
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
作者: 神祕人1號
ビューティフル ジョー2
販売元: カプコン 開発元: カプコン
発売日: 未定 価格: ----円
ジャンル: アクション

Exclusive: 「ビューティフル ジョー2」はPS2とGCで発売
http://gameonline.jp/news/2004/04/18012.html
ある信頼できる情報筋より、「ビューティフル ジョー」がプレイステーション2に移植されること、さらに「ビューティフル ジョー2」が発売されることが我々に伝えられた。

これまでPS2用「VJ」や「VJ2」が発売されるという噂は、海外サイトを中心に伝えられてきたが、これまでと違うのは「VJ2」がゲームキューブだけでなく、プレイステーション2でも発売されるという点。なお、PS2用「VJ」、PS2・GC用「VJ2」ともに発売時期と価格は未定だとのこと。

カプコンからの公式発表はまだの状況。今後続報が入り次第お伝えしていきたい。
Capcom未正式公佈
暫時仍算是未確定情報
Janus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-04, 12:01 PM   #16
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
隻Game用GC手製玩好似正D bo~
先入為主吧~!

我諗出2我都係會買返GC版~!

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-04, 02:48 PM   #17
神秘人zero
Senior Gamer
~Mauri~

註冊日期: Feb 2003
一定買番GC版......
神秘人zero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-04, 04:51 PM   #18
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
唔洗諗..一定買番GC版~~ 價錢我諗分別唔大

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-04, 05:08 PM   #19
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
一定買gc 版.
一來load disk快D,二來幫手震興GC...

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-04, 05:11 PM   #20
Crazy Gamer
Grabber

當然買gc版啦
ps2版話唔定會自動慢動作
白 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-04, 05:53 PM   #21
jun
Crazy Gamer
Jun

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: MarkS

我覺得呢句話O既意思係;
唔好因爲PS2機能有限;而拖累整體的品質

---做就無能為力---
jun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-04, 06:15 PM   #22
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: jun
我覺得呢句話O既意思係;
唔好因爲PS2機能有限;而拖累整體的品質
我估計都係GC開發再移植到PS2姐~

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-04, 04:01 PM   #23
witchblade
Game Master
=.=a 情迷大姐姐

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者:
當然買gc版啦
ps2版話唔定會自動慢動作
呢d 係ps2 概免費附加功能 XD

capcom 無口齒!!!
支持三上過檔 任天堂
witchblade 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-04, 04:14 PM   #24
steve

Viewtiful Joe 2 圖片

http://www.gamespot.com/gamecube/act...x_6094063.html

steve 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-04, 04:18 PM   #25
FOKKIT
Banned

蘇菲亞有槍用?
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
手機鈴聲交流區 Kenji少 手機平板遊戲討論版 193 10-08-07 03:05 PM
《 RagnarokOnline討論區》第二十八話 當死城不停暴走時 SherMan PC電腦遊戲討論版 1010 12-16-04 03:48 PM
トルネコの大冒険3 討論區 亞飛 手提遊戲機討論版 43 07-28-04 01:12 PM
XB/GC PSO Episode I&II 討論區 參 magnum 攻略及心得交流區 404 06-05-04 11:47 AM
SOUL CALIBUR2 攻略交流區 neo2046 攻略及心得交流區 577 10-28-03 12:31 AM

現在的時間是 03:26 AM

手機版 | APP版