Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 08-26-03, 11:19 AM   #1
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
[討論]近期廣告

暑假差唔多過
其間有好多新廣告出現
不如傾下d廣告
邊d鐘意~有point
邊d唔鐘意~bad taste

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-03, 11:59 AM   #2
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
最正...
第一位:家燕月餅....
第二位:肥肥+女廁紙....
第三位:林敏驄個除口氣水.......

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 08-26-03 12:03 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-03, 12:27 PM   #3
★☆無 敵☆★
奸人才是王道
新選組三喪 無敵堅

註冊日期: Aug 2002
最正都係西門子果個廣告(四大怪物手機)
★☆無 敵☆★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-03, 02:12 AM   #4
Robot-12412
Crazy Gamer

引用:
Originally posted by 東風一號 :
最正都係西門子果個廣告(四大怪物手機)
贊成

近來最憎:
1.鷹牌花旗參(hard sell過度)
2.靜心(竟然搵個阿嬸同我講"讓女人一直美下去")
Robot-12412 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-03, 02:21 AM   #5
usayarE
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
家燕老母個月餅廣告
我真係感到噁心
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-03, 02:24 AM   #6
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
Originally posted by Robot-12412 :

贊成

近來最憎:
喂喂~
"靜心"既對象係俾年過四十,近乎更年期既中年女性服用架~
唔通你叫佢搵"曲奇餅"果D廿歲都未夠既做代言人咩~~~

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-03, 02:29 AM   #7
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

麥當勞套餐廣告囉~
又跌打師父...又龍虎武師...
但係就諗極都唔明個廣告慨念,
同呢兩位人兄有乜關係......

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-03, 08:11 AM   #8
chammi
強化超(獸)人

PSN  IDkuramahk
XBox Live Gamertagkurama hk
引用:
Originally posted by Robot-12412 :

贊成

近來最憎:

靜心令人好反感~~

舊 08-27-03, 10:16 AM   #9
Rosicky
我愛攝影

註冊日期: Oct 2002
XBox Live GamertagykcisoR
宣傳易d廣告好q討厭

英雄聯盟: Rosicky
Rosicky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-03, 12:50 PM   #10
Robot-12412
Crazy Gamer

引用:
Originally posted by Busconcamp :

喂喂~
"靜心"既對象係俾年過四十,近乎更年期既中年女性服用架~
唔通你叫佢搵"曲奇餅"果D廿歲都未夠既做代言人咩~~~
咁又唔駛廿歲,不過我諗點都有好樣D?
因為個位阿嬸比我?鮛essage係:食完"靜心"繼續衰老

可能係我個人觀感係?黻暋D~
Robot-12412 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-03, 01:00 PM   #11
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:

咁又唔駛廿歲,不過我諗點都有好樣D?
因為個位阿嬸比我?鮛essage係:食完"靜心"繼續衰老

可能係我個人觀感係?黻暋D~
我覺得佢好過之前家燕喎...至少佢有一種風韻尤存的感覺.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-03, 04:37 PM   #12
Kojiro Fuuma
Advance Moderator
15202ST

XBox Live GamertagKojiro Fuuma
繼續衰老..
你地知唔知佢係邊個黎架..?

01。03。11
Kojiro Fuuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-03, 04:49 PM   #13
Rv250

台灣歌手蔡琴

唔鍾意智能身份證個廣告,好造作...

此篇文章於 08-27-03 04:53 PM 被 Rv250 編輯。
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 05:16 AM

手機版 | APP版