Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
1 2 3 4 5 6 
H-GAMEの部屋>「うたわれるもの」發售前有關介紹及討論區!
kintaro 05:44 PM 04-15-02

AVG+シミュレーションRPG

For Windosw®98/Me/2000/XP
2002年4月26日(金)発売予定
初回封入特典:設定画集
標準価格 8,800円(税別)

<必要スペック>
CPU:PentiumII 300MHz(要MMX)
メモリー:64MB
HDD容量:1GB予定
サウンド:CD-DA、DirectSound対応カード
ディスプレイ:Full Color、解像度640x480
CD-ROM:8倍速
DirectX使用(Ver8.1以降)

● 作品概要

- 環境

遊戲的舞台大部份都以大自然為主,整個遊戲都會在一片綠油油的環境下進行,當中會有不少跟樹木有關的背景出現呢!在一年之中,會有溫度的變化出現(溫暖的春天至冰冷的日子)。遊戲中雖然沒有存在四季的概念,但隨著遊戲的進展會呈現出溫度的變化,並且會有溫暖及冰冷的土地出現在遊戲之中。

- 人類

在遊戲的世界中所出現的人類全部屬於「亜人間」。雖然他們從外觀上看起來跟一般的「人類」無異,可是他們卻長有野獸的耳朵和尾巴。他們擁有堅硬的肉體,能使用特殊的能力、存在很多不同的種族,而每個部落分別會有不同的稱呼。在每一個部落中,分別會以擁有不同的特徵來區別那裡的民族,分別會以「尾巴」、「髮型」、「耳朵」等等作惜別。

- 介紹

遊戲的主人公將會在大陸北東,位於邊境的小村莊中出現(醒過來)。受了重傷的主人公將會在那裡被其中一位女角『エルルゥ』發現及接受她的幫助。但主人公雖然保留了一命,可是記憶卻完全消失掉,甚至連自己的名字也完全忘記了。主人公『ハクオロ』在『エルルゥ』他們悉心的照料下慢慢地回復,並且會以自己的所有力量來幫助這個貧窮的村庄作為答謝他們的幫忙。在村莊療傷的期間,『ハクオロ』大部份的時間都會用在耕種田地及與村民交流之中…。

在『ハクオロ』的傷回復得非常快的同時,村民們也熱切期待著得到好好的收穫。結果在大家的互相協力及鼓勵之下,這季終於得到很好的收盛了。但這時有謠言說藩主將會徵收村民重稅及貴重的食物。然而,在各種各樣的債務的因素下,最後『ハクオロ』他們只好與判亂軍作戰…。

● 画面サンプル

Image ImageImageImageImage
ˍˍˍˍˍˍˍ
由於小弟的日本語程度不高,所以上面那篇翻譯自管站的資料可能會有錯,請各位見諒。不過因為小弟也非常期待「うたわれるもの」這個四月下旬的大作,亦為了答謝片桐及X-RGB他們答應來這裡做MODERATOR,所以就以上面那篇譯本作為對他們的一份謝禮及希望大家知道原來H-GAME也有好遊戲存在的!希望遊戲推出後,會有多些人來這塊新板討論此出色的遊戲啊!

*如果大家有需要的話,小弟會盡量把人物介紹那PART也翻譯出來!
千野 衛 05:54 PM 04-15-02
Image ImageImageImageImage
D女角好可愛喎!:-)
彩子 06:02 PM 04-15-02
噢~~!! :-) 掂呀~~!! :-) 唔該晒 kintaro兄~~!! :-)
(唔該晒kelvin兄fix o左個problem...:-) ) <---

To 千野衛:
呢隻Game係 甘露樹 做人設,
當然正啦~~!! :-)

p.s. 乜野叫做"通訊車"??? :-)
kintaro 06:10 PM 04-15-02
因為技術上的問題,TOPIC的日文字變了做亂碼,我已經通知了Kelvin作修改,請放心!:-) (因為Kelvin現在沒上網,所以大家要忍耐一下這個「亂碼TOPIC」啊,SORRY!)
彩子 06:13 PM 04-15-02
試試唔用括號「 」可能會ok..... '_'

>試了,但也不行啊!>.<
kelvin 06:17 PM 04-15-02
Sorry fixed title problems now:-)
Viper II 06:24 PM 04-15-02
呢個畫風好正喎~
T 06:34 PM 04-15-02
:-) 拍得住IZUMO,正:-)
Fio 06:48 PM 04-15-02
會唔會有全年齡版呢......
唔多想偷偷摸摸咁玩想玩ge game:-)
都唔係第一隻la,想玩ge game因為係H而冇得玩......
neo2046 07:35 PM 04-15-02

哇!!
呢幅圖好過份:-):-)
X-RGB 09:27 PM 04-15-02
作者: :
Originally posted by Fio :
會唔會有全年齡版呢......
唔多想偷偷摸摸咁玩想玩ge game:-)
都唔係第一隻la,想玩ge game因為係H而冇得玩......
隻GAME係無配音的、可以堂堂正正玩。
Fio 09:32 PM 04-15-02
Originally posted by X-RGB :

隻GAME係無配音的、可以堂堂正正玩。
隻game冇h畫面就話je,而且我部電腦o係廳:-)
X-RGB 10:03 PM 04-15-02
Originally posted by Fio :
隻game冇h畫面就話je,而且我部電腦o係廳:-)
我都係廳玩無房.

我就
無配音就照玩可也、
有配音就等屋企無人時玩 ^^;

隻GAME係可以一夫多妻:-)
JACKY 10:09 PM 04-15-02
CG 好吸引, 甘露樹掂呀.... 唔知用win2000 中文版玩唔玩到
唔H, 剩係張戰鬥畫面已經令人期待 :-)
陸奧 貴志 10:30 PM 04-15-02
不喜歡"貓似人"...(唱反調...:-) )

不過沒有了美里的A會如何呢...?

不過打著A跟LEAF的名氣應該會大賣...他們不想再來一次"誰被"吧...
彩子 10:48 PM 04-15-02
CG靚唔在講
Battle Scene o個part亦都好吸引呢~~!! :-)
Image Image

而家依然係心大心細諗緊好唔好買部P/ECE返o黎.... :-)

Picture Source: Tech Gian 2002 4月 & 5月號

To Fio:
我諗葉子社或者將來都會推出呢隻 Game o既全年齡家用版
因為已經有前科....(Comic Party)
不過係.....遲同早o既問題囉.... :-)

To neo2046:
o個幅圖無違反版規
所以無問題~~!! :-)
千野 衛 11:09 PM 04-15-02
Originally posted by 片桐彩子 :
噢~~!! :-) 掂呀~~!! :-) 唔該晒 kintaro兄~~!! :-)
(唔該晒kelvin兄fix o左個problem...:-) ) <---

To 千野衛:
呢隻Game係 甘露樹 做人設,
當然正啦~~!! :-)

p.s. 乜野叫做"通訊車"??? :-)
甘露樹.....記住先
08ms小隊中除三部機動戰士外,還有一部通訊車的,過部咪係囉!:-)
kintaro 11:13 PM 04-15-02
彩子,

你那本是甚麼雜誌來的,可以說說嗎?
另外,你們可以開一個TOPIC介紹一下市面上哪本H-GAME雜誌質素較佳嗎?THX!
:-)
好實昭博 11:22 PM 04-15-02
呢隻我買硬,因為佢對應部P/ECE-->Image
部野又可以玩0羅Image
X-RGB 11:28 PM 04-15-02
Re: kintaro
係Tech Gian

彩子 11:32 PM 04-15-02
To kintaro:

那本雜誌是月刊Tech GIAN
enterbrain出版的
開topic無問題..
不過我想遲少少先開~~!! :)
kintaro 11:36 PM 04-15-02
To X-RGB兄,

謝謝你啊!

TO 彩子,

Thx for Info.,至於幾時開有關H-GAME雜誌的TOPIC,你就同X-RGB兄好好商量吧,我只是給你們一個提議的!:-) 這裡的一切按排完全是由你倆負責啊!:-)
X-RGB 11:40 PM 04-15-02
Originally posted by 陸奧 貴志 :
不喜歡"貓似人"...(唱反調...:-) )

不過沒有了美里的A會如何呢...?

不過打著A跟LEAF的名氣應該會大賣...他們不想再來一次"誰被"吧...

Lee一次係 Leaf 最後的翻身機會、
如果連東京Leaf都......就:-)

今次係 A樹+前silkys看板作家、應該:-)
T.K. 11:49 PM 04-15-02
知唔知邊度訂呢隻原裝平d呀,今月必買之作架。
彩子 12:07 AM 04-16-02
我是上網訂的~~!! :p
QuickSoft
1 2 3 4 5 6 

返回主題版面