Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 01-03-03, 01:20 PM   #1
雪舟等楊
God of Gamer
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
Smile NET TRANSPORT(好過FLASHGET~~)

http://lycos26486.l78.lycos.com.cn/default.htm
最少佢係免費加無廣告~~~~~~
可以DL MMS同RTSP
想清楚D,可以自己買本今期PCWEEKLY~~~~~

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」

此篇文章於 01-03-03 01:26 PM 被 芾蝑璆 編輯。
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-03, 03:13 PM   #2
倉田先生Fans
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2002
係咪咁正?
仲係我地o既國產 software 黎添喎~~
等我試試先~
倉田先生Fans 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-03, 03:23 PM   #3
雪舟等楊
●  ω  ●

XBox Live Gamertagmoe magician
Smile

FLASHGET本身都係國產貨~~~~~

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
舊 01-03-03, 03:33 PM   #4
倉田先生Fans

係?
不過而家 D 國產 software 有 D 真係好正~
舊 01-03-03, 03:37 PM   #5
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Re: NET TRANSPORT(好過FLASHGET~~)

引用:
Originally posted by 黑田官兵衛 :
可以DL MMS同RTSP
呢個point好重要!
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-03, 03:49 PM   #6
雪舟等楊
●  ω  ●

Smile

佢個核心實際同FLASHGET一樣
之前FLASHGET個作者有D問題搞唔掂(臨轉做ADWARE/SHAREWARE前)
所以開放了程式碼,之後搞掂後就無放出來~~~~~
呢個NETTRANSPORT應該係有人用個程式碼改良再整的

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
舊 01-03-03, 09:09 PM   #7
達比

dl 到mms同rtsp真係幾掂,咁可唔可以直接dl ftp d files?
達比 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-03, 09:02 AM   #8
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

ftp就唔好用呢d program啦....害已害人的......

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-03, 01:22 PM   #9
大雄
卡啦騷

XBox Live Gamertagkalaso
試下先!!

::卡啦騷 Album::

講多無謂,一步到位
大雄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-03, 01:37 PM   #10
Kaede楓
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2002
試用緊.....
真係唔錯咁喎
Kaede楓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-03, 01:42 PM   #11
Blur
The One
⊃貧⊂

註冊日期: Feb 2002
PSN  IDelfblur513
XBox Live GamertagPAD 191276502
>可以DL MMS同RTSP

正斗!
即刻轉用!!

呀呀呀!顯身手強敵被我都打垮,HA!
冷的風,問誰怕?將冬天趕回家,HA!
趁青春望著前路去,一起衝衝衝,衝吧。
Blur 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-03, 03:25 PM   #12
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

有繁體版未???

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 01-04-03, 03:30 PM   #13
Wtak
永遠的西軍™

註冊日期: May 2002
我比較想問....咩叫MMS同RTSP

電腦白痴上

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
Wtak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-03, 03:36 PM   #14
寇維克斯
Ultimate Gamer
Negator

PSN  IDfisherhk
引用:
Originally posted by 孤影 :

電腦白痴上
Streaming o既 Protocol...

28 Paladin
寇維克斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-03, 03:58 PM   #15
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
Originally posted by 孤影 :

電腦白痴上

你有時係網上有d片係d/l唔到,只可以係個網即時睇....o個d有可能就係呢類....就好似http,ftp....

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 01-04-03, 06:38 PM   #16
cinimod

請問有無program可以dl到Quicktime既streaming?
cinimod 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-03, 06:46 PM   #17
倉田先生Fans

引用:
Originally posted by javaj :
有繁體版未???
個軟件本身已經可以轉繁體中文同簡體中文架喇~~
舊 01-04-03, 07:15 PM   #18
Hσκι
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2002
貪flashget可以改成分30份,99個同時dl
呢個好似唔得耶........
Hσκι 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-03, 07:23 PM   #19
倉田先生Fans

呢個都得呀...點會唔得呢...
舊 01-04-03, 07:27 PM   #20
Hσκι

引用:
Originally posted by 倉田先生Fans :
呢個都得呀...點會唔得呢...
喔??=.=+
1~10而以
去REGEDIT改又唔識
請教教小弟
舊 01-04-03, 07:59 PM   #21
達比

o岩o岩用完,幾好用~~
舊 01-04-03, 08:17 PM   #22
達比

有冇得用唔用位元組,用k做dl 單位?
舊 01-04-03, 10:49 PM   #23
倉田先生Fans

引用:
Originally posted by Hσκι :

喔??=.=+
1~10而以
去REGEDIT改又唔識
請教教小弟
係喎...真係 1~10 咋喎...
不過開咁分只會減慢速度而且嚴重影響人地個 server...所以 10 份已經係好多...我建議你平時用返 1~2 份黎 DL 野就夠~
舊 01-04-03, 11:02 PM   #24
雪舟等楊
●  ω  ●

Smile

OPTIONS=>SYSTEM SETTINGs=>display size in kilobytes
可以轉做繁體中文咩ONO
<=用緊英文版~~~~~~

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
舊 01-04-03, 11:31 PM   #25
Hσκι

引用:
Originally posted by 倉田先生Fans :

係喎...真係 1~10 咋喎...
不過開咁分只會減慢速度而且嚴重影響人地個 server...所以 10 份已經係好多...我建議你平時用返 1~2 份黎 DL 野就夠~
會減慢速度?會ga?
嚴重影響人地個 server...禁又係

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Net Transport大問題 石光 手機資訊/電腦軟硬討論 1 02-09-04 07:54 PM
Net MD機錄出黎的碟,能否在一般的md機/ HIFI play架? 比方 影音館 14 07-03-03 10:12 PM
NET MD vernon 影音館 1 02-23-03 12:13 PM
Panasonic NET MD 問題 YeeeSSS 影音館 6 12-17-02 12:46 AM
SONY幾等出新 NET MD? majicman 影音館 8 12-02-02 02:57 PM

現在的時間是 09:13 AM

手機版 | APP版