Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
影音館>NETMD 大問題
大雄 12:33 AM 01-03-03
SONY MZ-N10 或其他型號.
"為了保護版權,一首歌由電腦抄至MD,最多只可抄三次,使用前要留意。"

唔係真係咁呀嘛???
如果係我要考慮買唔買喎
majicman 01:03 AM 01-03-03
好似係
大雄 01:08 AM 01-03-03
下...唔係呱..

我D 歌成日DEL成日COPY
咁咪死..得果3次??唔係咁白痴呀嘛?

有咩方法可以3次之後再COPY?
I love Japan 01:27 AM 01-03-03
作者: :
Originally posted by GC迷 :
下...唔係呱..

我D 歌成日DEL成日COPY
咁咪死..得果3次??唔係咁白痴呀嘛?

有咩方法可以3次之後再COPY?
If you are using OPenMG (software from Sony), import /export function is being used to transfer songs from PC to MD... you can export a song to device (MD, net walkman) 3 times. The software will count the export time. Once you don't want to listen that song, you HAVE to import back to PC to cancel the count.
大雄 01:36 AM 01-03-03
OH..要IMPORT翻架..

咁例如我..EXPORT 爭氣.

咁當我呢首歌ORIGINAL放O係MP3 FOLDER入面
咁我COPY左出DESKTOP,EXPORT左入MD..咁仲有兩次機會
我DEL左去...再由MP3 FOLDER COPY多次去DESKTOP
咁我會唔會有翻3次機會?
i wanna buy GBA 02:08 PM 01-03-03
我都好想搞清楚個court係點計法,有無高人指點?﹙係咪用openmg就會有咁既情況?﹚
i wanna buy GBA 02:11 PM 01-03-03
我想問:openmg既然係一個程式,我諗佢都會有地方save各位export既記錄架?如果可以搵出黎del左佢咪唔駛俾佢限制住囉?
又或者重裝openmg得唔得﹙我知呢個需要唔係好高,我都係忽發奇想o者﹚?
大雄 03:33 PM 01-03-03
Originally posted by i wanna buy GBA :
我想問:openmg既然係一個程式,我諗佢都會有地方save各位export既記錄架?如果可以搵出黎del左佢咪唔駛俾佢限制住囉?
又或者重裝openmg得唔得﹙我知呢個需要唔係好高,我都係忽發奇想o者﹚?
我覺得我上面果個方法應該得喎..佢都應該係COUNT一個FILE EXPORT左幾多次
咁我COPY佢做幾份..EXPORT完DEL左佢..REPLACE翻粒新既..咁咪無事囉?

仲有一個問題..NETMD都係將MP3寫入MD,咁同MP3機直接過MP3入RAM,出到O黎既資數咪一樣囉?定係NETMD會好D???
thom 06:30 PM 01-03-03
openmg有辦法搞架,冇記錯好似只要將個mp3個file name轉一轉,再import返入list就得
或者將openmg入面首歌個play list delete再重新import隻歌入第2個list就會重新計(呢個唔太肯定,要問返我家姐,佢發現既)

總之openmg係只要係咁依搞下就可以重新計,因我家姐成日幫日用netMD錄歌,好多歌都錄多過5次
Rabbidas 06:46 PM 01-03-03
基本上呢個count..有等於冇..

delete左再import..重新做人.
i wanna buy GBA 07:06 PM 01-03-03
to樓上兩位:

咁兒嬉?sony咁大間廠會唔會咁易放過玩家呀?
一一 07:13 PM 01-03-03
『電腦』高一尺,『人腦』高一丈
大雄 08:26 PM 01-03-03
OH....GOOD!
咁我反而諗緊買N1定N10 好...要水貨..有咩要留意呢??
N1同N10 MDLP2 既SPEED係咪都係一樣32X?? N10 MDLP4 先會係64X?

N1 同N10 既分別係咪只係款同WEIGHT同厚薄咋? 都係用SONICSTAGE?
majicman 11:53 PM 01-07-03
N1齋play
N10可錄音!!
大雄 12:21 AM 01-08-03
Originally posted by majicman :
N1齋play
N10可錄音!!
N1都係NETMD喎

仲有一個問題..NETMD都係將MP3寫入MD,咁同MP3機直接過MP3入RAM,出到O黎既資數咪一樣囉?定係NETMD會好D??? [/QUOTE]
butterfly 01:26 PM 01-09-03
有個問題想問下
MD既音質同原裝正版既CD差幾遠呢
機神GBA 02:09 PM 01-09-03
Originally posted by butterfly :
有個問題想問下
MD既音質同原裝正版既CD差幾遠呢
感覺上d 音會薄弱d,窄d. 同埋你耳仔勁o既話, 你會聽到有d樂器聲係俾抽走左架. 而CD d音就實d, 闊d,
butterfly 05:38 PM 01-09-03
Originally posted by 機神GBA :

感覺上d 音會薄弱d,窄d. 同埋你耳仔勁o既話, 你會聽到有d樂器聲係俾抽走左架. 而CD d音就實d, 闊d,
Thanks
大雄 06:19 PM 01-09-03
無人答到我問題既..
i wanna buy GBA 06:52 PM 01-09-03
因為你個問題無人識答卦…

如果係OPENMG既問題,我已經證實左DEL左個IMPORT 既PLAYLIST已經可以解決問題

不過有O的MP3放唔到入MD,想問呢個問題有咩方法解決?
大雄 07:04 PM 01-09-03
Originally posted by i wanna buy GBA :

不過有O的MP3放唔到入MD,想問呢個問題有咩方法解決?
點放唔到入去??
我今個星期日應該買N10,果時試下先
i wanna buy GBA 07:14 PM 01-09-03
我都唔明點解入唔到
雖然說明書話唔同kbps可能入唔到
不過我全部歌一齊dl,kbps一樣
都有可能有一首半首入唔到
大雄 07:17 PM 01-09-03
你果D幾多KBPS??

我9成都係192KBPS,成5MB首,所以先要買翻MD咋嘛,MP3都唔夠頂..
i wanna buy GBA 07:38 PM 01-09-03
我o係網上dl,多數都係128的
不過有時成隻碟一齊dl﹙i.e.都係128﹚
都可能有其中一首入唔到
唔明點解

仲有呀gc迷,我試過,如果你入歌想快
可以o係軟件都轉左format先入機會快好多
﹙不過跟n10既係sonictage我唔知有無唔同﹚

不過入歌真係好食電,我貪平買水貨機
又唔打算買軟壓牛
咁我就要用電芯﹙我部係505﹚
一入歌時明明新電一陣就話low batt
但係到play歌時舊電又有四格架啵