Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 10-17-02, 05:06 PM   #1
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
Cool 衝擊の情報!! GiGi十二月新廣東碟最新消息!!(轉載)

引用:
From 總部forum消息:
GiGi預計在十二月推出的廣東碟,將會遠赴歐洲拍唱片封套及MV外,最大特色是至少有一半以上歌曲,由GiGi自己創作
本童子熱烈期待中!!

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-02, 10:59 PM   #2
JACKY
Moderator

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagkeijackyhk
果然故計冇錯, GIGI 半年出一次碟
12月又出碟, 會唔會密左D呀
唔知今次個三首會唔會炒番落去喇

舊 10-17-02, 11:38 PM   #3
達比

註冊日期: Jul 2002
咁快...不過對香港黎講差不多喇...
係唔係雪山個封套?

p.s好似黎來黎去都係得我地討論既...
達比 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-02, 02:55 AM   #4
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
Originally posted by JACKY :
果然故計冇錯, GIGI 半年出一次碟
12月又出碟, 會唔會密左D呀
唔知今次個三首會唔會炒番落去喇
密得過Joey先算啦...8日......
魔幻季節裏面的三首廣東歌我估唔會番炒落下一隻碟
"你救哪一個.重生版"根本就係remix而唔係新作
理論上冇乜可能再落多一次碟
而"幸福教室"同"進化夢"都係廣告歌
但都唔係GiGi自己創作的
如果總部的消息係真的,GiGi會創作新碟內一半以上的歌曲
咁就冇乜理由要番炒呢兩隻歌啦...我就唔信揀五隻or以下的歌俾GiGi唱會咁困難......
引用:
Originally posted by 達比 :
咁快...不過對香港黎講差不多喇...
係唔係雪山個封套?

p.s好似黎來黎去都係得我地討論既...
你係咪問"魔幻季節"的cover呀?
香港版的cover背景係有樹有屋唔係雪山
台灣版就唔知(因為本殖民星冇唱片舖入台灣版唱片 )
呢度近排真係唔多夠人流
搵Jacky傾下點辦先

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
舊 10-18-02, 03:14 AM   #5
達比

註冊日期: Jul 2002
哦~~icc
人流似乎越黎越少添..
無咩人dicuss下d音樂,cd.........
off左topic添...
達比 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-02, 08:21 AM   #6
JACKY
Moderator

XBox Live Gamertagkeijackyhk
童子 & 達比

真係幾密, 直頭係出碟編排既失當, 8日
進化夢今日ROAD SHOW 首播MTV, 睇下今日睇唔睇到先
如果下隻碟唔出, 呢隻碟咁就抵買
至於新碟, 我都希望全部都係新歌

台灣版同香港版的cover一樣
背景係有樹有屋唔係雪山
雪山景係個封底

我都發覺呢度近排真係唔多夠人流
真係要諗諗計

舊 10-18-02, 12:10 PM   #7
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

[off]謝霆鋒呢鑊野扯走左唔少人去net......:@_@": :@_@": :@_@":
而且有d topic應該響呢度的
但係都有人貪方便響net post左就算...... [/off]

死神Lv.3能力覺醒

此篇文章於 10-18-02 12:15 PM 被 餈瑞咱摮Sleepy 編輯。
舊 11-02-02, 08:41 PM   #8
URA
盡皆過火 盡是癲狂

PSN  IDyungandrew
"你救哪一個.重生版"
it is not remix...
it haven't differnet...

舊 11-03-02, 06:08 PM   #9
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
Originally posted by 浦島景太郎 :
"你救哪一個.重生版"
it is not remix...
it haven't differnet...
俾你捉我痛腳添......

死神Lv.3能力覺醒

論壇跳轉

現在的時間是 12:42 PM

手機版 | APP版