Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
電視遊戲討論版>其實點解namco仲未肯將湾岸MMT移植落PS4?
Garnet_Crow 12:30 PM 11-30-18
現今街機市場萎縮,出到(應該叫更新)第6代,日本都好似冇乜人討論。如果放棄街機,直接移植落PS4,全世界對戰都得,又賣埋周邊相應的軚盤,理應更賺錢,都唔明namco點諗
J+1 01:18 PM 11-30-18
點解你唔問埋世奸? 頭D一樣冇
由手機版發出
david 01:39 PM 11-30-18
街機GAME點解要出落家用機?

大把街機GAME,就算再無新作,都無出家用版啦...
シェンムー 02:25 PM 11-30-18
都要留返一手比自己

而家係屋企打車game重正過街機嘅設備...

不過我更支持佢出家用版課金制

Sent from my iPhone using Gaforum
david 02:33 PM 11-30-18
家用COIN-OP版應該會唔錯,要俾真錢續關。
Garnet_Crow 02:54 PM 11-30-18
作者: シェンムー:
都要留返一手比自己

Sent from my iPhone using Gaforum
課金買零件買新車,特別係朝倉的惡魔Z、島達也的blackbird、零奈的白色GTR
Marco 03:13 PM 11-30-18
我都想問 Konami 有關 beatmania IIDX 相同嘅問題 sosad...
aquarius 03:25 PM 11-30-18
DFF NT都出咗free edition 用買角色模式打機
相信賽車game都不遠已

出頭D或GT相信好多人會課
忍者 03:30 PM 11-30-18
笨大嘛...望下D高達...

FB之後已經冇晒影...
風間鈴木仁 04:53 PM 11-30-18
作者: シェンムー:
都要留返一手比自己

作者: david:
家用COIN-OP版應該會唔錯,要俾真錢續關。
認同 , 絕對有得諗 街機 / 家用 兩邊市場食盡。

不過佢哋 (笨大/西瓜) MARKETING 冇腦諗唔到 !
charcsc2000 04:59 PM 11-30-18
廠商怕街機比家用機食左..
唔肯移植去家用街...
而且轉去家用機都唔會賺到咩錢...

唔係隻隻都好似初音咁成功...
ericwpk 05:12 PM 11-30-18
作者: aquarius:
DFF NT都出咗free edition 用買角色模式打機
相信賽車game都不遠已

出頭D或GT相信好多人會課
格 game DOA 同 soul Calibur 都玩過 free to play 再買角色 / 俾錢續關
但佢地既最新作都係番番去正統出 GAME 模式

唔敢講死話呢種營運模式唔 WORK
但如果隻 GAME 本身已經弱勢, 再俾人聞到陣廢課味, 好似會好易出事....
JoJo 05:37 PM 11-30-18
我最想佢出返街機哥布拉死光槍
J+1 05:49 PM 11-30-18
作者: charcsc2000:

成功?街機版就係咁整到死死下,成3,4年冇大up過.....
Ps4 版都係同ac同步後都唔見有咩突破...
由手機版發出
aquarius 06:08 PM 11-30-18
作者: ericwpk:
格 game DOA 同 soul Calibur 都玩過 free to play 再買角色 / 俾錢續關

但如果隻 GAME 本身已經弱勢, 再俾人聞到陣廢課味, 好似會好易出事....

呢隻好明顯係出咗事轉free edition..
同真三8一樣..
darkvolver 08:09 PM 11-30-18
作者: charcsc2000:
廠商怕街機比家用機食左..
唔肯移植去家用街...
而且轉去家用機都唔會賺到咩錢...

補充小小...市場風險壓力測試..唔係好好玩家炸..街機都未必個個敢玩..

chow263 09:15 PM 11-30-18
呢個問題bandie好似用高達VS系列黎答左你

<<<2粒鐘1粒油既GBO1課得好落力, GBO2改無限打下除左開幕plan外1蚊都無課過的人
anyone 09:36 PM 11-30-18
出家用版比你你想loop鬼車定故事?
定係你覺得d人會玩對戰用自己套幾千蚊ge呔盤玩格鬥game?
HON HON 10:18 PM 11-30-18
今時今日仲出落家用機... 咪玩啦.

K廠音樂game都無可能架la...

家陣d人落機舖都係玩手遊...haha
八仙果 05:42 AM 12-01-18
作者: Marco:
我都想問 Konami 有關 beatmania IIDX 相同嘅問題 sosad...
我想要 Guitar Freaks、Pop N Music 同 Drummania。
八仙果 05:46 AM 12-01-18
作者: ericwpk:

認同,好似我哋啲非 fans,
以前都會買隻嚟玩單機過吓手癮,
一見到係課金 game,試嘅意慾都冇。

就算係 free download 都係咁話。
大覺屋師真 12:39 PM 12-01-18
就係萎縮到依家咁, 反而要令街機game有獨佔性, 唔出家機版. 先能夠保住最後一片市場.
Tano 02:52 PM 12-01-18
戰鬥齒輪在香港消失後甚少入機舖.....

咁灣岸全系列除了玩外觀(幾欣賞經典車的原創包包)

還剩下什麼?
故事?
操控?
登場車種?
華倫君島陽平 10:48 AM 12-02-18
世嘉當年都有好多街機game到而家都未移植過家用機

返回主題版面