Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
1 2 
電視遊戲討論版>Diablo Immortal (反應差到)
jyeung1 09:47 PM 11-05-18
https://www.youtube.com/watch?v=lUkPkOq4BdY

機迷問係米4月愚人節.
呢次廠商捉蟲到爆!!
點解=>去得blizzon大部份都係hardcore player
叫佢地玩手機!!
Marketing 真係炒得!!

“Is this an out of season April fools joke”
wsx360 09:58 PM 11-05-18
https://www.youtube.com/watch?v=WggEm_Zy0oo

GOGamer 10:14 PM 11-05-18
流程系:

宣布mobile game ==〉被大插特插,大量負評==〉遊戲推出 ==〉fans的身体誠實地科水下載==〉“好評”陸續出現 ==〉反正免費其他人又下載==〉玩玩下又科水 ==〉Blizzard獲利 ==〉其他IP mobile 化 ==〉(loop)
jyeung1 10:49 PM 11-05-18
作者: GOGamer:
流程系:

宣布mobile game ==〉被大插特插,大量負評==〉遊戲推出 ==〉fans的身体誠實地科水下載==〉“好評”陸續出現 ==〉反正免費其他人又下載==〉玩玩下又科水 ==〉Blizzard獲利 ==〉其他IP mobile 化 ==〉(loop)
你太睇少diablo Fans 話晒1隻game 20年以上歷史

班Developer仲寸班Fans "Do you guy not have phone!!"
名聲建立多年,可以一朝KO.
charcsc2000 10:52 PM 11-05-18
重點係,機迷等左咁耐,暴雪情願開發手遊,都不肯開發正統pc,情願佢remake d2好過~
亍 ◣ 11:03 PM 11-05-18
作者: charcsc2000:
重點係,機迷等左咁耐,暴雪情願開發手遊,都不肯開發正統pc,情願佢remake d2好過~
X 情願開發手遊

O 比網易開發:-)
jyeung1 11:03 PM 11-05-18
呢段片強炸dislike,令佢同youtube 出術!!

而且隻game show 出來畫,8-9成同中國另一隻game 相似

https://www.youtube.com/watch?v=RtSmAwpVHsA

如果diablo fans對其不滿,可以一齊Dislike!!
:-):-):-):-)

Diablo Immortal: Damage Control Engaged

https://www.youtube.com/watch?v=7l3cw4gswOY

原來段Q&A片入面有絃外之音
https://www.youtube.com/watch?v=l9YoqyOQekE
jeffyen83 11:29 PM 11-05-18
早兩日我都有分網上插
但switch diablo更新中文,條氣又順番小小xp
leungky1 11:49 PM 11-05-18
承諾整隻正統作好難咩
咁多年咁多例子
都係一野踢成個系列去手遊
就會個個粉絲只用一句「系列已死」概括感想
但班商家都係自信到搵野遮都懶
由手機版發出
david 03:43 AM 11-06-18
請集中討論:http://www.gaforum.org/showthread.php?t=250887
wing 09:25 AM 11-06-18
作者: 亍 ◣:
X 情願開發手遊

O 比網易開發:-)
"開發" 兩個字用錯左, 應該係將現有山寨野換層皮, 即係紅鱒變三文魚咁上下.
wing 09:27 AM 11-06-18
作者: leungky1:
承諾整隻正統作好難咩
咁多年咁多例子
都係一野踢成個系列去手遊
就會個個粉絲只用一句「系列已死」概括感想
但班商家都係自信到搵野遮都懶
由手機版發出

手遊的成本超低, 風險超低, 回本超快, 課金超和味, 你點說服老細批budget比你整隻高成本慢回本高風險的正統game?

難? 點解唔難? 要說服老細係超級難!
iu fu pig 10:11 AM 11-06-18
作者: jyeung1:
你太睇少diablo Fans 話晒1隻game 20年以上歷史

班Developer仲寸班Fans "Do you guy not have phone!!"
名聲建立多年,可以一朝KO.
好快系列支持者嘅人數比新手遊吸納者取代好似pokemon系列咁
系列粉唔夠pokemon go玩家課金賺得多
所以?以為粉絲就大力?
呢家連比卡丘啲粉都覺得無問題,堅持要舊名仲比人話小朋友
因為新粉遠比鐵粉多
歷史就係咁,只可以接受
不過呢個遊戲界生態令人好盲目
生意人只會在意錢,感情?唔食得又無味
由手機版發出
yorkyork 10:20 AM 11-06-18
作者: iu fu pig:
好快系列支持者嘅人數比新手遊吸納者取代好似pokemon系列咁
系列粉唔夠pokemon go玩家課金賺得多
所以?以為粉絲就大力?
呢家連比卡丘啲粉都覺得無問題,堅持要舊名仲比人話小朋友
因為新粉遠比鐵粉多
歷史就係咁,只可以接受
不過呢個遊戲界生態令人好盲目
生意人只會在意錢,感情?唔食得又無味
由手機版發出

咁咪唔比錢佢,
玩少一隻game唔會死
強化人間ですの~★ 10:37 AM 11-06-18
月廚不要當全世界都和自己一樣好嗎:-)
真!DC 10:39 AM 11-06-18
商佬不嬲眼入面得錢
本少利大點解唔做
班手遊玩家又冇班gamer對game有咁多要求咁眼利
劣幣驅良幣Hardcore gamer會慢慢被時代淘汰吧
由手機版發出
D.K. 11:04 AM 11-06-18
=_= 其實掛個業界做標題, 就可以響主機版討論手機APP架啦?

就算係都改成討論diablo系列啦, 講隻易摩淘就樓下
~蛙蛙~ 11:04 AM 11-06-18
點解家用版仲多人講:-)
其實第2日佢有出黎滅火 話仲有其他diablo作品開發中 不過冇人理就是了:-)

其實你睇d畫面就知好網易既game黎
上年定前年(?)先請人去新既diablo開發 team 以暴雪黎講 邊有咁快有新game
Warcraft 3 reforged都應該用左年幾去做啦
jyeung1 11:24 AM 11-06-18
作者: ~蛙蛙~:
點解家用版仲多人講:-)
其實第2日佢有出黎滅火 話仲有其他diablo作品開發中 不過冇人理就是了:-)

其實你睇d畫面就知好網易既game黎
上年定前年(?)先請人去新既diablo開發 team 以暴雪黎講 邊有咁快有新game
Warcraft 3 reforged都應該用左年幾去做啦
第一=> 一開始有人已經想救火,問有無其他平台(答無就算)
仲要整句"do you guy not have phone!"
明挑機, youtube 就繼續做馬減 dislike.
D 人只會仲火.

今次完美示範手遊難登大雅之堂.攪甘大個show 結果...
仲賴叻整答問大會=>給人強插.

經呢一次diablo Immortal事件. 手遊取代家用應該變得細聲!!

呢度應該算插業界區.無咩必要去手遊台講.影響講game 人士!!
:-):-):-)

Remarks:遲下又去dislike!! 睇你delete幾多!
~蛙蛙~ 11:36 AM 11-06-18
仲要整句"do you guy not have phone!"
D 人只會仲火.

經呢一次diablo Immortal事件. 手遊取代家用應該變得細聲!!

呢度應該算插業界區.無咩必要去手遊台講.影響講game 人士!!

Remarks:遲下又去dislike!! 睇你delete幾多!
佢係問呢隻有冇 咁係冇...你想玩咪用手機囉 呢隻根本就係要吸金
同網易合作係可以極速入到大陸巿場:-) 而且呢隻只係2.5
唔吸引新玩家 佢再出幾多PC game(switch夠有diablo啦 試左你地水溫架啦)都係冇意思
你要知 佢而家玩家數係走向下坡
dislike對佢黎講冇影響 人係要食飯既 再冇新玩家佢真係可以執架啦:-)

佢出黎滅火既意思咪就係冇話要用手遊取代家用囉
咁創辨人話要將全部經典遊戲都移植落手機又點睇?
ericwpk 11:41 AM 11-06-18
阿Q 咁諗
望佢隻手遊成功CAP 到水
做隻 D4 爽手 d 啦:-)
yorkyork 11:45 AM 11-06-18
作者: ericwpk:
阿Q 咁諗

睇下D日廠,
手機賺左唔會返轉頭嫁喇:-)
david 11:48 AM 11-06-18
D 人只會仲火.

如果係業界都係錯區,BLIZZARD係專做PC GAME,家用只係順手先PORT。:-)

唔想再推呢個超錯區POST,改POST算...:-)

作者: yorkyork:
睇下D日廠,
手機賺左唔會返轉頭嫁喇
西瓜+SE+班腩+CRAPCOM:家用翻叮冷飯就OK,反正次次都一堆所謂玩家硬曬兼課水,CAP到O既COIN就用O黎出正傳系列手遊新作:-)

你有你dislike 佢有佢出
你覺得影響到?
成個blizzcon得呢樣俾人插姐 唔係diablo就係全部
你應該要知blizzcon直播免費 而唯一一樣要俾錢先有得即時睇係WOW
連BLIZZCON係咩佢都未必知啦,根本一向都同家用機大纜都扯唔埋...:-)

仲有連授權開發呢個普遍手遊現象都唔清唔楚...:-)
wing 11:50 AM 11-06-18
作者: ericwpk:
阿Q 咁諗
如果手遊cap到水, 仲做乜要繼續做高成本高風險的正統d4? 管數果個傻的嗎?
jyeung1 11:53 AM 11-06-18
佢係問呢隻有冇 咁係冇...你想玩咪用手機囉 呢隻根本就係要吸金
同網易合作係可以極速入到大陸巿場:-) 而且呢隻只係2.5
唔吸引新玩家 佢再出幾多PC game(switch夠有diablo啦 試左你地水溫架啦)都係冇意思
你要知 佢而家玩家數係走向下坡
dislike對佢黎講冇影響 人係要食飯既 再冇新玩家佢真係可以執架啦:-)

佢出黎滅火既意思咪就係冇話要用手遊取代家用囉
咁創辨人話要將全部經典遊戲都移植落手機又點睇?
佢最失敗以手遊當大作. 對住班hardcore gamer講手遊.
完全莫視會場個班人係邊個market.
同自殺無分別.

dislike 無影響,你就吾好又reset 甘肉酸
班fans有心同你玩幾日:-):-):-)
中共外面世界係言論自由.你甘做.D人仲鬧多D.

在blizzon 買左時段去吹佢既產品.
再睇手法似中共買左diablo 個名出game.
去控制劣評. 外國人應該吾常見.
Diablo名可能已經吾屬於blizzard.

https://www.youtube.com/watch?v=lUkPkOq4BdY
1 2 

返回主題版面