Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
~清談館~>[滴滴]司機樽裝小便 乘客不知誤飲人尿[飲"料"]
LTKS 07:45 PM 10-11-18
https://ezone.ulifestyle.com.hk/arti...BA%BA%E5%B0%BF
作者: :
好些職業司機,因為難以停車,所以有時唯有用水樽小便,解決生理需要。在周二(9日),上海乘客孫先生乘坐滴滴「禮橙專車」,他見車內有專門提供給乘客的飲用樽裝水,便拿起來喝,不料內裝的不是水,而是尿液,嚇得立即吐出。隨後滴滴調查核實,司機因急尿找不到廁所,所以使用礦泉水瓶方便,導致乘客誤飲。

據內地媒體報道,來自江蘇蘇州的孫先生在前天到上海工幹,大概晚上 8 時許,叫了一輛滴滴禮橙專車。上車後,孫先生坐在副駕駛座位,因感到口渴,所以就拿起了車輛中央扶手杯座上的瓶裝飲用水準備飲用。「當時我打開瓶裝水的瓶蓋,發現瓶蓋並非密封,而是鬆動的,疑似被人擰開過。」孫先生隨即詢問專車司機,但司機表示,這瓶水可能是前一名乘客擰開的,但乘客並未飲用。孫先生「不疑有詐」,直接飲用了這瓶礦泉水。

當孫先生喝後立即發現水有異味,隨即吐出,並質疑司機在水瓶小便,司機則矢口否認。孫先生反駁:「這瓶水還有溫度的!」,並表示要打電話投訴時。司機說自己會因此失業,並不停自責向孫先生道歉,提議用錢私了,但孫先生拒絕,除了向滴滴客服投訴,還向警方報案。

之後滴滴公司展開調查,滴滴指當事司機因內急找不到廁所,使用礦泉水瓶方便,並將瓶子放置在駕駛室中控台,導致乘客誤飲。滴滴公司工作人員已陪同乘客前往醫院進行身體檢查,同時安排司機進行體檢。目前,醫院體檢報告未出,司機因違背滴滴服務規則,已被平台封禁。
醒神:-)
回覆
david 07:55 PM 10-11-18
作者: :
當時我打開瓶裝水的瓶蓋,發現瓶蓋並非密封,而是鬆動的,疑似被人擰開過。
咁都仲飲...反正腦都是裝C的,飲兩啖尿都唔會有咩影響...:-)
回覆
捲毛老爺 08:05 PM 10-11-18
係"水"?

司機咁健康?
一D黃都冇咁西利:-)?
回覆
luciferdark 02:33 PM 10-13-18
家教呢? 去到熟人屋企都唔應該亂攞野飲啦, 仲要係CALL車, 三唔識七。

退一步講, 唔怕唔乾淨?
回覆
D.K. 02:41 PM 10-13-18
作者: luciferdark:
家教呢? 去到熟人屋企都唔應該亂攞野飲啦, 仲要係CALL車, 三唔識七。

退一步講, 唔怕唔乾淨?
佢個租車服務係有提供免費樽裝水喎.
而且個客係有問架, 講家教前先理解先好冇?


不過長期駕駛忍尿, 啲尿仲清到水咁?:-)
回覆
GreenTea 02:42 PM 10-13-18
個樽開過都飲?
由手機版發出
回覆
STRIFE 04:25 PM 10-13-18
開過都飲就傻啦...
回覆
luciferdark 06:10 PM 10-13-18
作者: D.K.:
佢個租車服務係有提供免費樽裝水喎.
而且個客係有問架, 講家教前先理解先好冇?


不過長期駕駛忍尿, 啲尿仲清到水咁?:-)
睇漏眼:-)
但係上面敢亂飲野, 真係勇者, 我只會自己帶水。

再睇真啲, 上海司機啊, 咁當我咩都無講過啦:-)
回覆
鈴蘭 02:41 AM 10-14-18
Image
回覆


返回主題版面