Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
1 2 3 4 5 
電視遊戲討論版>GRANDIA & GRANDIA II HD Remaster
ELT 08:37 AM 08-21-18
http://m.ign.com/articles/2018/08/20...in-hd-remaster

終於等到了:-)
由手機版發出
AKIRA桑 09:09 AM 08-21-18
作者: ELT:
http://m.ign.com/articles/2018/08/20...in-hd-remaster

終於等到了:-)
由手機版發出
但steam晨早有第二集remaster

https://store.steampowered.com/app/3...rsary_Edition/
ELT 09:36 AM 08-21-18
作者: AKIRA桑:

https://store.steampowered.com/app/3...rsary_Edition/
g2我以前係響pc玩, 唔係唔好玩,只係太平鋪直敍,又太易爆機
個人比較鍾意g1
HM 09:50 AM 08-21-18
不得了:-):-):-)
強化人間ですの~★ 10:00 AM 08-21-18
作者: AKIRA桑:

但無中文都算,仲要無日文:-)
longlung 10:00 AM 08-21-18
lunar呢??
八仙果 10:11 AM 08-21-18
https://www.facebook.com/myTVgames/p...08353076092099

野良猫 10:13 AM 08-21-18
淨係玩過X,今次會買嚟玩下

不過…又係一咭一DL?:-)
八仙果 10:28 AM 08-21-18
作者: 野良猫:
淨係玩過X,今次會買嚟玩下

不過…又係一咭一DL?:-)
暫時是 eShop only。
david 10:45 AM 08-21-18
對GRANDIA系列真係有愛O既必然係玩G+GDM+G2,玩唔齊O既叫唔上係FANS。:-)
holsety 11:09 AM 08-21-18
g1 绝對係正la
ELT 11:24 AM 08-21-18
戰鬥系統好正,睇住時間軸玩,見到敵人就出招就打返佢落去

g1比較難remaster, 人物係2d , 要畫過哂
背景雖然係3d, 但始終已經有廿幾年歷史,hd化左會好簡陋
ericwpk 11:43 AM 08-21-18
其實 G1 都係好一本道
成個流程都係 新村 > 新迷宮 > 新村 > 新迷宮 > .................
HM 11:50 AM 08-21-18
作者: longlung:
lunar呢??
LUNAR 2已經無解:-)

原檔遺失了
佢只有成隻game整過
HM 11:51 AM 08-21-18
g1有菲娜姐姐已經無敵:-)
charcsc2000 11:57 AM 08-21-18
正呀, 雖然爆左好多次...
只想買Grandia 1代...
但gungho開發...有點擔心...
gsw 11:59 AM 08-21-18
終於有機會爆機:-):-)

當年黑仔(消音)差唔多打完第一隻碟就壞碟:-),

到唔記得幾多年後買到原裝後,部SS磁頭已整過一次,開心想打一開機又係讀唔到碟,

整定我冇得打落去. :-)
charcsc2000 11:59 AM 08-21-18
作者: HM:
g1有菲娜姐姐已經無敵:-)
又要升水99 風99....:-)
charcsc2000 12:00 PM 08-21-18
作者: ericwpk:
其實 G1 都係好一本道
成個流程都係 新村 > 新迷宮 > 新村 > 新迷宮 > .................
當年3d好正嫁...希望佢呢次不要再load碟了...
有一半時間都係load緊碟...
ELT 12:48 PM 08-21-18
作者: charcsc2000:
當年3d好正嫁...希望佢呢次不要再load碟了...
有一半時間都係load緊碟...
d 村既設計好有心思, 早期3D GAME黎講, 已經係頂尖了, 由其係SS既3D能力比較難處理, gamearts真係好有料到
HM 12:53 PM 08-21-18
又要升水99 風99....:-)
呢d隨緣啦:-)
反正合埋眼都爆到機
而且唔俾番舊地圖
練到咁都無咩意思
charcsc2000 12:55 PM 08-21-18
d 村既設計好有心思, 早期3D GAME黎講, 已經係頂尖了, 由其係SS既3D能力比較難處理, gamearts真係好有料到
yes, 當年我好like按住個LR來轉角度...真心好正...
在我來講...同期比FF7正..
故事好有天空之城FEEL...

但點解沒3代, 變左黑歷史???
ELT 01:44 PM 08-21-18
yes, 當年我好like按住個LR來轉角度...真心好正...
在我來講...同期比FF7正..
故事好有天空之城FEEL...

但點解沒3代, 變左黑歷史???
同埋G1既3d好札實, SS同PS係早期既3D主機, 出黎既畫面好多時都甩甩漏漏, 但G1相對下好企理, 響畫面優化上落左好多苦功, 比同期sega自家game更佳
其實FF7好悶的....個人覺得

有G3的, PS2, SE出, 聽講雷雷地, 我買左都未玩
反而爆左GX, 好多人話雷, 其實因為冇乜故事, 如果唔係當佢GRANDIA咁玩, 又唔太差

當年
G1 SS
G2 DC
G3 PS2
GX PS2
我都有買限定版的
風間鈴木仁 01:58 PM 08-21-18
同埋G1既3d好札實, SS同PS係早期既3D主機, 出黎既畫面好多時都甩甩漏漏, 但G1相對下好企理, 響畫面優化上落左好多苦功, 比同期sega自家game更佳
其實FF7好悶的....個人覺得

有G3的, PS2, SE出, 聽講雷雷地, 我買左都未玩
反而爆左GX, 好多人話雷, 其實因為冇乜故事, 如果唔係當佢GRANDIA咁玩, 又唔太差

當年
G1 SS
G2 DC
G3 PS2
GX PS2
我都有買限定版的
認同。

更新
我本人就 玩
G1 PS/SS 未爆/已儲PS
G2 PS2/DC 已爆/已儲PS2
GX PS2 已爆/已儲
G3 PS2 未爆/已儲

普通日版

好像 G2 PS2 有出 PS2 版本嗎?
ELT 02:12 PM 08-21-18
作者: 風間鈴木仁:
好像 G2 PS2 有出 PS2 版本嗎?
有呀, 我都好似儲左隻PS2版

G1我就肯定儲哂SS PS1版
仲有隻SS GDM, 得SS有出過
1 2 3 4 5 

返回主題版面