Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
手機資訊/電腦軟硬討論>求取代Avast Free 的防毒軟件
Squall-Lucifer 10:18 AM 08-10-18
我部電腦行Win10﹐不定期+隨機會遇上Jumplist 和taskbar、Startmenu 失效,只能reboot的情況

上網找過一些解決方法都沒用,過一天又中招,再查一查,可能是Avast 某個功能和Windows 10撞了,所以想找代替品

卡巴、AVG 等等的免費版哪一個比較合用?
Iro 04:38 PM 08-10-18
bitdefender
Squall-Lucifer 12:16 AM 08-11-18
作者: Iro:
bitdefender
正在試用Free版中,介面是簡潔了,但Scan只有Total Scan而沒Fast Scan(`・ω・´)
ビスケット 02:03 AM 08-13-18
聽講而家windows defender本身都已經好揪得
我2年前砌機嗰時買咗3年卡巴
但因為懶所以到而家都未裝過
一路靠windows defender用到而家都好似冇乜事:-)
Heaven 08:29 AM 08-13-18
我見Nod32不繼有key試用放出黎
不同key可不斷用
Squall-Lucifer 12:33 PM 08-13-18
作者: Heaven:
我見Nod32不繼有key試用放出黎
不同key可不斷用
NOD32....當年中學時被它的表現嚇到,永不錄用:-)
嚴重拖慢部機…
鳳熾魂 10:19 PM 08-14-18
作者: ビスケット:
一路靠windows defender用到而家都好似冇乜事:-)
卡巴我都係買左3年主要買為左有時用D online Bank 多個保障
sgouki 06:13 PM 08-15-18
Win10真係垃Q圾, 勁多野撞, 但新CPU又用吾返WIN7.......:-)
綾風祐希 06:52 PM 08-15-18
作者: Squall-Lucifer:
NOD32....當年中學時被它的表現嚇到,永不錄用:-)
嚴重拖慢部機…
講起NOD32……
公司用緊企業版 endpoint security 又冇咁差:-)
Win10前我都係用卡巴,但一上Win10太多唔相容地方,結果都係要轉 :-)

不過我電腦從Win10一出來就從Win8.1轉上去,又好似冇乜撞 :-)
Rance 09:50 PM 08-17-18
作者: ビスケット:
其實無事你係唔知佢中左招都唔知,定係無事發生:-)
豆腐 08:11 PM 08-24-18
一直用緊Avira,暫時都相安無事

返回主題版面