Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
電影版>인랑︱人狼JIN-ROH, 2018 (押井守動畫改編)
赤兵尉SETH 05:23 PM 06-15-18
還原度好似幾高...

作者: :

ALEX CHOW 05:33 PM 06-15-18
好多韓國演員
韓國拍???
肉羊哩咖 08:17 AM 06-19-18
1987年《紅眼鏡》真人電影,只知主角係條佬,同1991年續集《地獄守護犬》

1988同99年出過漫畫《犬狼傳說》,設定係二戰之後嘅日本,你當佢 alt history,好多德軍裝備,主要係反恐,而主角,係女嚟

呢套可能係改篇動畫電影《人狼 JIN-ROH》,個背景同時間,應該同漫畫差唔多
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E4%BA...%8B%BC_JIN-ROH

唔識睇韓文,呢度個設定好似係未來2029年
細路翔 03:39 PM 06-20-18
咁老實講我覺得泡菜個國情又真係比原作既日本更加適合依套野真人化:-)
HAKAIDER 06:27 PM 06-20-18
作者: 肉羊哩咖:
1987年《紅眼鏡》真人電影,只知主角係條佬,同1991年續集《地獄守護犬》

1988同99年出過漫畫《犬狼傳說》,設定係二戰之後嘅日本,你當佢 alt history,好多德軍裝備,主要係反恐,而主角,係女嚟

呢套可能係改篇動畫電影《人狼 JIN-ROH》,個背景同時間,應該同漫畫差唔多
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E4%BA...%8B%BC_JIN-ROH

唔識睇韓文,呢度個設定好似係未來2029年
係咪我記憶出錯...............

漫畫 "犬狼傳說" 唔係講因權力過大, 將被取締解散嘅 "特機隊" 發起武裝起義

但被自衛隊介入武力震壓, 起義以失敗告終

最後特機隊其中的三人組逃脱同繼承隊長巽志朗遺志嘅故事咩
HAKAIDER 06:35 PM 06-20-18
作者: 細路翔:
咁老實講我覺得泡菜個國情又真係比原作既日本更加適合依套野真人化:-)
噤當年原著係以六十年代日本社會運動為藍本

不過韓國近年都好似無咩大型社會運動
HAKAIDER 05:24 PM 07-27-18
泡菜國上左畫

基本上只係使用相同名稱& 裝甲服設計外型

故事完全泡菜化原創..............

似乎可以無視..............:-)

返回主題版面