Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
電視遊戲討論版>Team Sonic Racing | PS4/XB1/NS/PC | 2018 年冬季
( ゚ω゚)? 11:21 AM 03-17-18
SEGA Confirms a New Sonic Racing Game is in Development

風間鈴木仁 12:10 PM 03-17-18
支持 SEGA SEGA
david 12:21 PM 03-17-18
應該都係手遊啦,除非唔係。
mrk 01:34 PM 03-17-18
作者: david:
應該都係手遊啦,除非唔係。
未必係手遊,
對上1集Sonic & All-Stars Racing Transformed[=完全版](X360/PS3/WiiU/PC版)都已經係2012年既作品呢!
係時候推出新1集去呢個第8世代啦!(期待switch版)

PS:例如最近隻戰場女武神4都回歸返家用主機平台上
PS2:以前既SEGA真係好勁,1994年已經做到手提版既Sonic Drift(GameGear平台),就算Mario Kart都要到GBA年代已出到手提版!
harakuma 02:33 PM 03-17-18
作者: mrk:
未必係手遊,
對上1集Sonic & All-Stars Racing Transformed[=完全版](X360/PS3/WiiU/PC版)都已經係2012年既作品呢!
係時候推出新1集去呢個第8世代啦!(期待switch版)

PS:例如最近隻戰場女武神4都回歸返家用主機平台上
PS2:以前既SEGA真係好勁,1994年已經做到手提版既Sonic Drift(GameGear平台),就算Mario Kart都要到GBA年代已出到手提版!
雖然你講得無錯, 94年出咗隻超音鼠賽車, 但其實果隻賽車真係好雞, 根本就係FC級果D F1賽車, 兩下手就悶, 唔係咁好玩.(我咁深印象係因為當年我問母親攞咗2百蚊去買呢隻GAME, 點知原來係老番帶)

講返GAMEGEAR, 我都係近呢幾年, 睇得多YOUTUBE, 先知原來GG=世嘉MASTER SYSTEM,

有些人包括我自己, 都以為SONIC既第一作係世嘉五代果隻, 原來唔係, 第一作係MS上出既, 所以GG同樣地都有SONIC, 但又原來, MS仲有隻SONIC 2 (GG一樣咁有), 同時, MD又有SONIC 2.

咁我想表達D乜呢, 就係我一直以為GG版SONIC 1/2係MD版既移植作(有弱化到), 原來唔係, 而係MS既完全移植作(因為機能一Q樣),

所以嚴格講, MD隻SONIC 1應該叫SONIC 3, SONIC2叫SONIC4, 如此類推.
ELT 04:28 PM 03-17-18
作者: harakuma:
雖然你講得無錯, 94年出咗隻超音鼠賽車, 但其實果隻賽車真係好雞, 根本就係FC級果D F1賽車, 兩下手就悶, 唔係咁好玩.(我咁深印象係因為當年我問母親攞咗2百蚊去買呢隻GAME, 點知原來係老番帶)

講返GAMEGEAR, 我都係近呢幾年, 睇得多YOUTUBE, 先知原來GG=世嘉MASTER SYSTEM,

有些人包括我自己, 都以為SONIC既第一作係世嘉五代果隻, 原來唔係, 第一作係MS上出既, 所以GG同樣地都有SONIC, 但又原來, MS仲有隻SONIC 2 (GG一樣咁有), 同時, MD又有SONIC 2.

咁我想表達D乜呢, 就係我一直以為GG版SONIC 1/2係MD版既移植作(有弱化到), 原來唔係, 而係MS既完全移植作(因為機能一Q樣),

所以嚴格講, MD隻SONIC 1應該叫SONIC 3, SONIC2叫SONIC4, 如此類推.
gg版ms版既sonic 係有少少唔同,最大分別係gg版既角色同背景相對放大左,因要就返gg係手提機,得3吋螢幕 ,如果用返ms既比例會太細粒睇得好辛苦,當年有d老翻game直接用ms game 整出黎
同埋ms版同md版出sonic 1,2好似係md版出完先比ms版出
當時出md後其實ms仲未收皮的,有d game出md版都會出ms版
例如格鬥三人組1,2,有md版又有ms版,之後再port ms版去gg版
harakuma 10:22 PM 03-17-18
作者: ELT:
gg版ms版既sonic 係有少少唔同,最大分別係gg版既角色同背景相對放大左,因要就返gg係手提機,得3吋螢幕 ,如果用返ms既比例會太細粒睇得好辛苦,當年有d老翻game直接用ms game 整出黎
同埋ms版同md版出sonic 1,2好似係md版出完先比ms版出
當時出md後其實ms仲未收皮的,有d game出md版都會出ms版
例如格鬥三人組1,2,有md版又有ms版,之後再port ms版去gg版
謝指正,
check返原來係16BIT sonic出先, 然後幾個月後就出返8BIt sonic, 咁都有?! (即係dc出完莎木, 然後係ss出多次莎木咁:-))

不過與其話移植, 根本就係兩隻唔同既game.

另外搵到ms/gg既分別片, 雖然係一致, 但都各有千秋. 也都可見部ms雖然係8bit, 但d 色真係好正.

6402oen 11:30 PM 05-30-18
Team Sonic Racing arrives this Winter! Race in a team with your friends (or against them) both offline and online, and choose from a variety of characters and tracks in the Sonic universe! Team Sonic Racing is being developed by Sumo Digital, well-known for their fantastic racing titles. We'll reveal more about the game (and we'll have it playable) at E3, so if you're around, come give it a try!

Reveal [Teaser] Trailer
https://youtu.be/zKmDVWsSeO0
作者: :

八仙果 03:31 PM 06-07-18
https://www.facebook.com/myTVgames/p...34023706858370

kiburedo 03:44 PM 06-07-18
得sonic角色真係ok?
斯羅 03:52 PM 06-07-18
之前saturn 個隻我玩得好開心
風間鈴木仁 04:04 PM 06-07-18
作者: 斯羅:
之前saturn 個隻我玩得好開心
SS SONIC R 我都玩上癮 音樂動聽 有速度感 。
風間鈴木仁 01:10 AM 06-08-18
http://www.4gamer.net/games/421/G042175/20180607019/

セガゲームスは本日(2018年6月7日),レースゲーム「チームソニックレーシング」(PC / PS4 / Nintendo Switch)を今冬に発売すると発表した。

『ソニック』シリーズ最新作
『チームソニックレーシング』今冬発売決定!!
八仙果 05:49 AM 06-08-18
最新個 trailer 冇咗 XBOX One 個 Logo?:-)
定日版先冇。
ELT 06:32 AM 06-08-18
作者: 八仙果:
最新個 trailer 冇咗 XBOX One 個 Logo?:-)
定日版先冇。
9成都係啦,反正都賣唔到幾多隻
Montague 09:41 AM 06-09-18
做乜唔用TRANSFORM繼續出
呢類歡樂賽車型隔離媽車同其他巳經玩到冇哂新意...上集明明個概念幾好的:-)

返回主題版面