Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
日本動漫畫討論版>A.I.C.O. Incarnation 原作 BONES Netflix
s2001154 12:15 AM 05-03-18

http://www.project-aico.com/world/

一下子看曬12話
實在太精彩
作畫一流
故事極具前瞻性

但係我仲係搞唔明一樣野.....
點解愛子個原裝腦眼上有serial No.
由良說你全身都是人工所以不算是人類
但乜唔係將原裝腦放入人工軀體
人工腦換入人體達至所謂的"康複"?
所以應該現在人工愛子用緊原裝腦才對吧?
但說明眼球必定跟隨大腦同時移植
咁個手術係做緊咩呢????
有bug??

而故事上並沒有說明原本諗著點處理換入人工腦既人體
一下就說手術後人體拒絕人工腦要找回原裝腦所以失控無限增值
但本來術後既人體係會點處理就無交代過咁......

好了 尾聲點解會無啦啦黑長直會比自己父親精神轉移去左研究所
明明係一次滑雪意外(應該係)重創大腦成了植物人
轉移個女既精神入去把托?
好了瘋老豆最後自己Remote入去搶愛子人工腦了
咁你send個女入去做咩呢?
最搞笑竟然除左個VR頭盔落來就醒返瘋老豆就腦筋短路變左癡呆

不過整體都好精彩
自己腦補返D邏輯係幾過癮
ra2hk 02:52 AM 05-03-18
有Serial No果個係人工腦
即係你一直睇緊果個係人工腦加肉身
而因為修復肉身時用細胞組譯器二型會令肉身同奈米碳結構共存所以變左人工身咁樣
換腦之後因為人工身想要番個人工腦所以失控

個女大腦受損所以老豆將個意識Share落複製體度back up再修復大腦
但修復大腦之後冇斷開複製體連線所以個意識搵唔返個本體係邊
只要斷左複製體連線個意識就會番去本體度
老豆自己入去搶腦就係因為唔明點解個女醒唔番所以想研究個人工腦
s2001154 09:39 AM 05-03-18
作者: ra2hk:
有Serial No果個係人工腦
即係你一直睇緊果個係人工腦加肉身
而因為修復肉身時用細胞組譯器二型會令肉身同奈米碳結構共存所以變左人工身咁樣
換腦之後因為人工身想要番個人工腦所以失控

個女大腦受損所以老豆將個意識Share落複製體度back up再修復大腦
但修復大腦之後冇斷開複製體連線所以個意識搵唔返個本體係邊
只要斷左複製體連線個意識就會番去本體度
老豆自己入去搶腦就係因為唔明點解個女醒唔番所以想研究個人工腦
即時清楚曬....
所以修復肉身時是要用人工腦裝入肉身先可以修復肉身?
原來個手術本來就是要做兩次換腦
.......................................................
原來因為未offline所以唔醒.....
我諗起SAO....
不過好像也不太清楚柚葉大腦係點樣突然整返好......
瘋狂老豆搞咁多野原來係自己未幫個女offline好像.......
ra2hk 12:58 AM 05-04-18
作者: s2001154:
即時清楚曬....
所以修復肉身時是要用人工腦裝入肉身先可以修復肉身?
原來個手術本來就是要做兩次換腦
.......................................................
原來因為未offline所以唔醒.....
我諗起SAO....
不過好像也不太清楚柚葉大腦係點樣突然整返好......
瘋狂老豆搞咁多野原來係自己未幫個女offline好像.......
因為佢個手術要將大腦同身體分開處理
但分開左又不能各自存活所以就用複製體交換

柚葉大腦應該都係用細胞組譯器二型修復
利申:唔係好記得:-)
s2001154 01:26 PM 05-04-18
作者: ra2hk:
因為佢個手術要將大腦同身體分開處理
但分開左又不能各自存活所以就用複製體交換

柚葉大腦應該都係用細胞組譯器二型修復
利申:唔係好記得:-)
真是唔知BONES睇左D咩搞到個設定咁複雜
但又好似唔係完全唔可能