Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
1 2 3 4 5 
電視遊戲討論版>聖劍傳說 Collection | 已售 | 支援 3 打
enishi 03:17 PM 03-21-17
聖剣伝説コレクション
http://www.jp.square-enix.com/seiken_collection/

http://gematsu.com/2017/03/seiken-de...nounced-switch

Square Enix has announced the Seiken Densetsu Collection for Switch. It will launch physically and digitally in Japan on June 1 for 4,800 yen.

The collection includes:

Seiken Densetsu: Final Fantasy Gaiden (Final Fantasy Adventure / Mystic Quest)
Seiken Densetsu 2 (Secret of Mana)
Seiken Densetsu 3
Both Seiken Densetsu 2 and Seiken Densetsu 3 support multiplayer with up to three players.
由手機版發出
neo2046 03:21 PM 03-21-17
『聖剣伝説コレクション』公式PV
https://www.youtube.com/watch?v=60tMD5TDQog
作者: :

Kain 03:23 PM 03-21-17
4呢喂?
由手機版發出
シェンムー 03:28 PM 03-21-17
DS呢???XD
草薙さん 03:29 PM 03-21-17
SFC移植上黎...
taichu2 03:32 PM 03-21-17
4800円又唔係貴,入手預定
由手機版發出
信長 03:48 PM 03-21-17
2,3 好多回憶...
當年3 畫面真係好靚
neo2046 03:58 PM 03-21-17
http://www.4gamer.net/games/374/G037496/20170321030/

Nintendo Switch 版の新機能
クイックセーブ(Quick save)機能:本作では、プレイ中どこでもセーブすることが可能です
ミュージックモード (music mode):ホーム画面から、3 作品のゲーム音源を試聴することができます
画面切り替えモード(『聖剣伝説-ファイナルファンタジー外伝-』のみ):複数の画面サイズから遊びやすいものを選んでプレイすることができます

作者: :

Shirley Sheila 04:01 PM 03-21-17
可惡:-) 應該要出3DS先行版啦:-)
大覺屋師真 04:13 PM 03-21-17
冷飯仲可以炒多幾多轉?

想佢出4都無用, 唔方會出得好玩
往事只能回味
到時買左switch, 平平地都會買嚟開住個title screen回味下嘅:-)
野良猫 04:29 PM 03-21-17
作者: 大覺屋師真:
冷飯仲可以炒多幾多轉?

想佢出4都無用, 唔方會出得好玩
往事只能回味
到時買左switch, 平平地都會買嚟開住個title screen回味下嘅:-)
Se:我都未開始ff系列。到時出街在家都可以ff,玩家們係咪好開心呢:-)
holsety 04:40 PM 03-21-17
收藏封面用。Se 靠呢d 救命。等你重出ff6,世人就知你以家d ff幾差。
神名レオ 05:13 PM 03-21-17
冇gba嘅新約
冇ios嘅聖劍2 hd版
冇聖劍4
我情願佢收貴啲真係出隻完整嘅collection
強化人間ですの~★ 05:28 PM 03-21-17
作者: Shirley Sheila:
可惡:-) 應該要出3DS先行版啦:-)
其實唔得
聖劍3解像度係高過3DS解像度既:-)
信長 05:28 PM 03-21-17
原來25 週年, 會唔會另外出全新作
野良猫 05:54 PM 03-21-17
作者: 信長:
原來25 週年, 會唔會另外出全新作
係咪搵白金整先:-)
golan 06:59 PM 03-21-17
聖劍3終於可以3打:-)
Exellen 08:35 PM 03-21-17
收4800円然後還直接原版上連重置都不帶。而且原版就算了,偏生連4代跟PS那代都不包。

SE是想要侮辱NS玩家的智商嗎?
AshleyYan 08:39 PM 03-21-17
NS隨時拆開個掣就可以雙打:-)
遊雲gspirit 08:45 PM 03-21-17
番出聖劍3...薄本又可以繼續出....:-)

話唔SE想先行試反應,再決定是否remake..:-)
aquarius 09:05 PM 03-21-17
聖劍2當年係一隻活用所有SFC機能嘅ARPG
KA版柯柏文 09:34 PM 03-21-17
冇4完全冇所謂, 但1好心佢擺埋隻3D新版落去啦....(新約內容改得太過火)
八仙果 11:38 PM 03-21-17
有 4 我就買。
ELT 11:52 PM 03-21-17
作者: 八仙果:
有 4 我就買。
4我未玩過, 不過好似同DS咁都係打任務, 評價麻麻.....
始終都係3最PERFECT, 超好玩

2果隻APP / PSV重制版, 睇完4gamer D評語, 可以慳返
新月 12:51 AM 03-22-17
乜真係有聖劍4咩?
官方正稱黎架?
1 2 3 4 5 

返回主題版面