Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
1 2 
電影版>Dark Phoenix (2019)
david 02:38 AM 03-21-17
X-Men: Supernova (2018)

Director: Simon Kinberg (rumored)
Writer: Simon Kinberg

http://www.imdb.com/title/tt6565702/?ref_=nv_sr_2

david 02:45 PM 03-02-19

原本叫SUPERNOVA,原來改佐叫DARK PHOENIX...:-)
david 05:38 PM 03-04-19
X-Men: Dark Phoenix Director Is Prepared For It To Be The End

https://screenrant.com/x-men-dark-ph...end-franchise/
david 07:22 PM 06-02-19

mrk 02:20 PM 06-03-19
見港鐵出左海報,
暫時係選擇3D定2D IMAX中苦惱中,
有冇人兄查到呢套係咪真3D戲呀??
mrk 10:10 AM 06-04-19
作者: mrk:
見港鐵出左海報,
暫時係選擇3D定2D IMAX中苦惱中,
有冇人兄查到呢套係咪真3D戲呀??
原來香港上映既IMAX係3D IMAX呢,張海報寫漏左3D!

PS:已訂旺角IMAX版早場!
肉羊哩咖 03:53 PM 06-04-19
大量重拍,拖到今日,等影評先決定花唔花時間去睇。
肉羊哩咖 01:40 PM 06-05-19
影評解禁咗:有好有唔好,因為唔係太 XMen 粉,呢部應該慳返。
亍 ◣ 09:10 PM 06-06-19
睇完,又係要講句裡拳萬歲\:-)/ (男角差唔多都冇咩好表現:-) )

故事好平淡...可能因為敵人太過唔知頭唔知路...認知不足代入唔到....

另呢套應該係呢代o既x men o既完結吧,之後又再reboot過:-)a
f2light 01:05 AM 06-07-19
今集一般, 特效一般, 片長如更長會更好, 期待會有續集
由手機版發出
mrk 01:09 AM 06-07-19
作者: 亍 ◣:
睇完,又係要講句裡拳萬歲\:-)/ (男角差唔多都冇咩好表現:-) )

故事好平淡...可能因為敵人太過唔知頭唔知路...認知不足代入唔到....

另呢套應該係呢代o既x men o既完結吧,之後又再reboot過:-)a
內有劇透!
敵人太過唔知頭唔知路,:-)
唔緊要!
我估電影公司預你地有睇M巾隊長(或者漫畫版內容):-)

PS:我覺得黑鳳好睇過天啟多少少啦!!
(重有部舊版3最後戰役係墊屍底下,都好難有同類作品難得過佢啦!):-)

mrk 01:14 AM 06-07-19
作者: f2light:
由手機版發出
唔夠長唔緊要,
出BD時會收錄埋D Delete片段比影迷架啦!

而續集就...,
其實迪迪尼講左話Roboot未??

PS:最大可能要到今年美國聖地亞哥動漫展先提XMEN後續發展啦!:-)
Kinny Riddle 01:39 AM 06-07-19
作者: f2light:
由手機版發出
迪迪尼已經講咗話之後嘅X-Men會俾返Marvel Studios做,即呢套會係最後一套唔係MCU嘅X-Men系列電影。

Fox原本係諗住Dark Phoenix做三部曲嘅,但去到中途就發生迪士尼收購。

套戲臨尾都睇得出佢係想趕住收工然後正式將個棒交俾MCU。

感想(無劇透):

算好睇過天啟。見到啲影評就真係笑咗,乜真係咁差咩?XD

原本完全冇睇太多預告內容,所以喺完全冇乜知道內容同冇期望嘅狀況入去睇,叫做有娛樂性,可能因為咁我先冇失望到。

其實Fox應該喺DoFP時就見好就收,喺DoFP嗰度完就真係完美。不過電影高層邊會肯收手同跟錢作對?:-)

好少荷里活電影人會好似Marvel Studios總監Kevin Feige呢啲真係本身係漫畫迷嘅真係落心去做一個滿足漫畫迷嘅電影系列。

Fox俾迪迪尼收購可以話係一個解脫。

點都好,當年Kevin Feige有份監製2000年第一套X-Men,之後亦有監製咪Toby McGuire版嘅蜘蛛俠,Feige先學到足夠知識去替Marvel自家製作電影奠下基礎。(因為X-Men同蜘蛛俠嘅票房收益幾乎被Fox同Sony瓜分晒,Marvel所分得嘅收益係少得可憐。而自家Marvel Studios嘅票房就100%歸佢哋)

甚至可以咁講,冇2000年嘅X-Men,就唔會有而家MCU嘅成功。

Fox版X-Men系列可以話係完成佢嘅歷史使命。

期待X-Men同F4能夠堂堂正正喺MCU嘅Marvel大家庭正式登場。
mrk 01:51 AM 06-07-19
作者: Kinny Riddle:
迪迪尼已經講咗話之後嘅X-Men會俾返Marvel Studios做,即呢套會係最後一套唔係MCU嘅X-Men系列電影。

Fox原本係諗住Dark Phoenix做三部曲嘅,但去到中途就發生迪士尼收購。

套戲臨尾都睇得出佢係想趕住收工然後正式將個棒交俾MCU。

感想(無劇透):

算好睇過天啟。見到啲影評就真係笑咗,乜真係咁差咩?XD

原本完全冇睇太多預告內容,所以喺完全冇乜知道內容同冇期望嘅狀況入去睇,叫做有娛樂性,可能因為咁我先冇失望到。

其實Fox應該喺DoFP時就見好就收,喺DoFP嗰度完就真係完美。不過電影高層邊會肯收手同跟錢作對?:-)

好少荷里活電影人會好似Marvel Studios總監Kevin Feige呢啲真係本身係漫畫迷嘅真係落心去做一個滿足漫畫迷嘅電影系列。

Fox俾迪迪尼收購可以話係一個解脫。

點都好,當年Kevin Feige有份監製2000年第一套X-Men,之後亦有監製咪Toby McGuire版嘅蜘蛛俠,Feige先學到足夠知識去替Marvel自家製作電影奠下基礎。(因為X-Men同蜘蛛俠嘅票房收益幾乎被Fox同Sony瓜分晒,Marvel所分得嘅收益係少得可憐。而自家Marvel Studios嘅票房就100%歸佢哋)

甚至可以咁講,冇2000年嘅X-Men,就唔會有而家MCU嘅成功。

Fox版X-Men系列可以話係完成佢嘅歷史使命。

期待X-Men同F4能夠堂堂正正喺MCU嘅Marvel大家庭正式登場。
2000年第1套X-Men,
同埋之後既Toby McGuire版蜘蛛俠,
當年我都有入戲院睇,
但當時因該年紀細,
係真人電影版蜘蛛俠比較易睇得明,並一直有追落去!
而XMEN2,3題材比較深,就冇入戲院追,
但後來有入碟補睇番,(順便補睇埋狼人1)
直到Marvel自家電影大收後,Fox見有財路,
先開綠燈reboot新XMEN第一戰,同再開拍狼人2,
我先有機會繼續集集追番!

PS:唔知係咪因為Fox收到上集投訴琴臉型太方,
今集琴臉型冇咁方啦!(唔知係咪PS過黎呢?!)
呂鳳仙 03:44 AM 06-07-19
不過xmen系列另一功臣導演Bryan Singer都有好大功勞,當時都有人講一套電影要帶出咁多變種人,仲要平均分佢哋啲戲份,仲要講埋故事,宜家睇返某程度上仲癲過復仇者⋯⋯
一失手就變成xmen3咁拍出一套變種人大亂鬥:-)

其實直到呢刻xmen個「大家庭」感覺其實仲實在過復仇者
holsety 10:10 AM 06-07-19
聽到話伏,現在去睇。
J+1 11:20 AM 06-07-19
作者: mrk:
內有劇透!
敵人太過唔知頭唔知路,:-)
唔緊要!
我估電影公司預你地有睇M巾隊長(或者漫畫版內容):-)

PS:我覺得黑鳳好睇過天啟多少少啦!!
(重有部舊版3最後戰役係墊屍底下,都好難有同類作品難得過佢啦!):-)
你咁講我都係冇印象
:-) 係同一族??嗰邊唔係死剩4,5隻咩

由手機版發出
肉羊哩咖 01:16 PM 06-07-19
各位老細,滴位嚟前排出咗來年電影檔期,仲有 New Mutant,呢部嘢係咁補拍一拖再拖,無乜預期。

而 reboot 返入 MCU, 老總 Kelvin 講咗無四五年唔洗旨意,要等。
C.Ryo 12:03 PM 06-08-19
無期望下睇咗早場,又唔算太差,不過明顯唔夠時間玩,文戲係ok,大部分時間鋪Sansa:-)入魔同各X bro sis family間嘅恩怨情仇,爆谷部分只靠最尾一段,係幾唔夠喉,不過原本三步曲縮水至此都算係咁,叫做完咗第二代X人啦,之後就要睇娘家有乜好橋玩番起新一代X men了
ComeLOLoh 06:33 AM 06-09-19
黎緊有套叫 新異變人(The New Mutants)
科幻,驚慄,恐怖
https://wmoov.com/movie/details/37659
GreenTea 11:50 AM 06-09-19
一睇暴風女神D特技重以為睇緊美劇
打鬥又唔激 完全無對手 故事轉節快 但感覺無起伏:-)
dasw123 11:56 PM 06-09-19
睇完,一d都吾伏,打鬥有精心鋪排過,我覺得好過天啟,係尾個野收得一般般,點都好以一個系列最後一集來講算吾錯,冇爛尾
Eking 12:41 PM 06-10-19
好普通.....所有野都係....連個故仔都好簡單, 其實佢唔用太空部份劇情一樣可以做落去
次期Cekehe 07:49 PM 06-11-19
天啟最後決戰時,JEAN明明已經有PHOENIX力量,今集當無左呢件事?
而天啟片尾彩蛋Mister Sinister條伏線又無埋......
肉羊哩咖 01:06 PM 06-12-19
作者: 次期Cekehe:
天啟最後決戰時,JEAN明明已經有PHOENIX力量,今集當無左呢件事?
而天啟片尾彩蛋Mister Sinister條伏線又無埋......
交义人啲嘢出咗名,同另一套「長篇」系列一樣,完全唔連戲,所以不必深究。
1 2 

返回主題版面