Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
~清談館~>【比卡超太危險】《精靈寶可夢Go》或威脅國家安全 同類遊戲暫不審批
GreenTea 04:59 PM 01-10-17
工委:要玩就玩城市精靈

遊戲工委原文:

2016年下半年,由境外企業研發運營的「精靈寶可夢Go」遊戲在海外上市后快速成為市場明星,「增強現實技術(AR)+基於位置的服務(LBS)」組合一度成為國際遊戲產業熱點,但同時該遊戲也暴露出一些現實問題和潛在風險,甚至對國家安全和人民生命財產造成威脅,引發輿論廣泛關注。

詳全文 《精靈寶可夢Go》或威脅國家安全 同類遊戲暫不審批-科技新聞-新浪新聞中心
http://backend.static.news.sina.com..../20098444.html

Gundam MK-2 05:08 PM 01-10-17
自製玻璃心系列
谷哥威脅國家安全系列
J+1 05:11 PM 01-10-17
呢個真喎,大數據收集邊度係禁區好過你揾你請人做
Dyhalt Rushifar 06:03 PM 01-10-17
其實土共政府D關公係咪差到咁?
PKMGO撞車等事件其實唔少(至少在下冇咩見到有人玩FGO炒車等新聞…),人民生命財產就已經夠,國咩家安全呀…
dark_ming_ 06:07 PM 01-10-17
先國後家,其他在後。
歌絲˙暮斯 06:08 PM 01-10-17
岩 wor, 有好野緊係益自己人.
sugihara 06:11 PM 01-10-17
作者: Dyhalt Rushifar:
其實土共政府D關公係咪差到咁?
PKMGO撞車等事件其實唔少(至少在下冇咩見到有人玩FGO炒車等新聞…),人民生命財產就已經夠,國咩家安全呀…
>>例如:對地理信息安全的威脅、對社會交通安全和消費者人身安全的威脅等等。

有講架,不過佢啲官腔唔知講乜嘅文體搞到1999之嘛.....

同埋除咗啲阿伯真係搵鬼信
T.K. 06:19 PM 01-10-17
之前未有隻捉妖記?
歌絲˙暮斯 06:30 PM 01-10-17
山海經 GO !
安安 07:15 PM 01-10-17
萬人圍某地標

當然係罪大滔天

返回主題版面