Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
電視遊戲討論版>平井一夫談PS VR:我們的目標不僅僅是遊戲
GreenTea 11:54 AM 01-06-17
作者: :
“雖然沒有包括在銷售數字裡,但10月上市的PS VR擁有一個很棒的起步,在假期的成績也不錯,”平井一夫說道,“通過PS VR,我們得以帶給你標新立異的遊戲體驗。而我們在VR領域的追求並不僅限於遊戲,索尼將會在'One Sony'的策略下聯合各個內容部門,為你帶來電影、音樂、電視劇以及其他各種VR體驗。”

在CES現場,平井一夫還親自演示了PS VR應用《Kygo'Carry Me'VR Experience》。這是一款以知名音樂人Kygo的《Carry Me》為基礎,融合了美妙視覺效果的音樂類應用。在美服的PS商店上,該應用售價為1.99美元。...

http://www.vgtime.com/article/16178750.jhtml

影視娛樂當個人影院咁用都幾吸引既
而VR聽音樂 :-)
真!DC 12:19 PM 01-06-17
有貨賣先講啦:-)
由手機版發出
pet3 12:19 PM 01-06-17
先把可以睇電話的那程式出ios版再說
aquarius 12:23 PM 01-06-17
以前BD同DVD都話過可以多角度欣賞電影
但到而家都無見過
希望VR會嘗試吓
stcdavidhk 12:36 PM 01-06-17
作者: 真!DC:
有貨賣先講啦:-)
由手機版發出
有貨賣先講啦+1:-)
qwe 01:23 PM 01-06-17
作者: GreenTea:
http://www.vgtime.com/article/16178750.jhtml

影視娛樂當個人影院咁用都幾吸引既
而VR聽音樂 :-)
其實用黎睇演唱會bd幾正,第一行一樣
另外demo入面有隻聽歌+move玩果個app都唔錯,但應該好快悶
pet3 01:28 PM 01-06-17
作者: qwe:
其實用黎睇演唱會bd幾正,第一行一樣
另外demo入面有隻聽歌+move玩果個app都唔錯,但應該好快悶
我見d人係咁講王飛 vr演唱會
DevilElvis 02:06 PM 01-06-17
用E家PSVR解像度o黎睇電視,咪玩啦:-)
daihamlop 03:17 PM 01-06-17
其實有時我唔想影響到女友訓
我都係用VR睇YOUTUBE
我完全可以接受
至少比用大電視睇DVD易入口
pet3 03:20 PM 01-06-17
作者: DevilElvis:
用E家PSVR解像度o黎睇電視,咪玩啦:-)
其實睇2D/動畫風作品的話唔差的
N0T51B 03:23 PM 01-06-17
有遠見係好事
不過真要識變通同以用家為本先好
當初sony夠話psp係21世紀walkman啦,我滿心期待
點知撞正ipod冒起都唔識變陣
而加vita又咁
PSVR係有得做、不過SONY真係要提供多啲內容,USER FRIENDLY 啲,大力擴展唔同功能同用途
最重要係唔好將佢變做PS配件(所以我一向都反對叫PSVR)
Dyhalt Rushifar 03:24 PM 01-06-17
[負能量]:-)冇咩所謂,反正都唔會買得到:-)[/負能量]
pet3 03:33 PM 01-06-17
作者: N0T51B:
有遠見係好事
不過真要識變通同以用家為本先好
當初sony夠話psp係21世紀walkman啦,我滿心期待
點知撞正ipod冒起都唔識變陣
而加vita又咁
PSVR係有得做、不過SONY真係要提供多啲內容,USER FRIENDLY 啲,大力擴展唔同功能同用途
最重要係唔好將佢變做PS配件(所以我一向都反對叫PSVR)
psvr 係電腦用到
所以sony 唔發大

pc的成人界都會幫手做
harakuma 03:44 PM 01-06-17
數到部VR咁樣都有:-)

有幾多人真係有同感呀?!

Kain 04:06 PM 01-06-17
其實VR做唔做到高速移動?
最想玩既係蜘蛛俠
pet3 04:12 PM 01-06-17
作者: harakuma:

頭唔頭暈這這種事

真係看習慣性

a9好多人一開始好暈
但大部分人堅持玩耐玩多點習慣了後就不會暈

去朋友家/展室的話
基本上未習慣完就已經唔再玩/夠鐘試完

這些人的感觀上就只會記住vr =頭暈的垃圾

不過有時玩vr遊戲
玩耐左有時真的會伸手摸空氣(忘記了現實位置)

作者: Kain:
其實VR做唔做到高速移動?
最想玩既係蜘蛛俠
做到
如果是用基本手製玩 是ok的

vr 一樣可以分第1身,第3身
如果是第3身vr 是和現在普通遊戲玩法一樣

只是可以睇得開心點

--------------------------------------
你有沒有看金色的卡修這漫畫
第3身vr就像你眼睛是清麿
你手控玩的人物是卡修 這樣
他在你身邊戰鬥這樣

第1身蜘蛛人的話
應該唔係人人做得一切反應
Dyhalt Rushifar 04:14 PM 01-06-17
作者: harakuma:

暈的確好有同感,去朋友度試過隻賽車的確幾辛苦,目前吸引到在下就只有SUMMER LESSON同BIO7…
不過其實SUMMER LESSON真係欣賞南無剛技術多過打機…
只係…聽聞OCULUS同HTC既解像都唔係好高?有冇人有資料?:-)
pet3 04:21 PM 01-06-17
作者: Dyhalt Rushifar:
暈的確好有同感,去朋友度試過隻賽車的確幾辛苦,目前吸引到在下就只有SUMMER LESSON同BIO7…
不過其實SUMMER LESSON真係欣賞南無剛技術多過打機…
只係…聽聞OCULUS同HTC既解像都唔係好高?有冇人有資料?:-)
單睇數值 psvr 低少少

但因為晶體的排列方法

實際睇落 差不多

另外好多人說
psvr 插ps4 pro 和電腦真的會比較清

ps4 標準版只是玩得到
但不能發揮出最大效果
aquarius 04:21 PM 01-06-17
VR其實係limit咗玩第一身
加上配套打機前又要攪一輪
暫時未睇到一個實在全面好嘅賣點
pet3 04:25 PM 01-06-17
作者: aquarius:
你無玩過THE PLAYROOM VR吧....

玩過的話
無理由唔知第3身的效果

免費的
去dl黎玩下

https://store.playstation.com/#!/ja-...00000000000000
Kain 05:05 PM 01-06-17
作者: pet3:
做到
如果是用基本手製玩 是ok的

vr 一樣可以分第1身,第3身
如果是第3身vr 是和現在普通遊戲玩法一樣

只是可以睇得開心點

--------------------------------------
你有沒有看金色的卡修這漫畫
第3身vr就像你眼睛是清麿
你手控玩的人物是卡修 這樣
他在你身邊戰鬥這樣

第1身蜘蛛人的話
應該唔係人人做得一切反應
當然係講第一身
就算以前2D由高處落下都會FEEL到個心離一離
VR應該超好FEEL:-)
daihamlop 07:22 PM 01-06-17
其實大部份嘅人都好似你咁諗
VR等如第一身
不過學pet3話齋,去玩吓隻Playroom VR,
事實上我個人覺得呢隻免費game,
先係做得最好最精細而又玩得最歡樂嘅VR game....
而又反而無人討論呢隻game
另一隻我高評價嘅係Rez.

堆第一身VR games,我無一隻睇得上眼,
Bio7係叫比較精細同臨場感高,
但係評價個人係無嗰兩隻咁高。
HI_Ricky 02:10 AM 01-07-17
其實插好之後只是分離VR 眼鏡果份 就得。
你會用第三身睇cinema mode ?
標籤:PS VR 遊戲, SONY, VR

返回主題版面