Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
1 2 
~清談館~>韓國100萬人上街要求朴槿惠下台(ง︡'-'︠)ง
( ゚ω゚)? 11:47 PM 11-12-16
韓國都好多黑幕

首爾百萬人上街反朴槿惠 史上最大規模示威

Facebook 馬上成為Yahoo 新聞的Fans

【星島日報報道】南韓總統朴槿惠閨密崔順實干政風波引爆的示威浪潮持續,首爾有大批民眾再趁周末上街,是連續第3個星期六集會示威,主辦單位表示有100萬人參與,可能是史上最大規模的示威活動,警方則指有22萬人。
  示威者在傍晚6時半陸續聚集在光化門廣場,清溪廣場及明洞附近的乙支路入口同樣坐滿人,警方要築起防線,以防示威者前往總統府。示威者舉行標語,又有人自製棺材,以示青瓦台總統府已死。示威人士擠滿首爾多條道路,警方出動2.5人維持秩序。
  今次可能是南韓近世紀而來最大規模的示威,對上一次是2008年民眾反對政府在未解決瘋牛症問題前,從美國進口牛肉,當時主辦單位稱70萬人參與,而警方則指有8萬人。

kev00269270 12:00 AM 11-13-16
689 mode: 只有100萬人示威,即係仲有5000萬人支持我留任

------------------------------------------------------------

唔知點解佢仲係唔肯落台
唔係真係以為重組內閣可以解決件事呀?

佢想頂到幾時...下次總統大選仲有幾耐?
GreenTea 12:10 AM 11-13-16
咁大單野, 牽連咁廣泛 落台都係遲早既事
LTKS 01:02 AM 11-13-16
>>警方出動2.5人維持秩序。

無check稿:-)
Kinny Riddle 03:25 AM 11-13-16
作者: ( ゚ω゚)?:
主辦單位表示有100萬人參與,可能是史上最大規模的示威活動,警方則指有22萬人

今次可能是南韓近世紀而來最大規模的示威,對上一次是2008年民眾反對政府在未解決瘋牛症問題前,從美國進口牛肉,當時主辦單位稱70萬人參與,而警方則指有8萬人
無論係邊個國家嘅警賊都係好鍾意無恥地報細數報到咁誇張,直頭當人哋白痴。

主辦單位通常都係傾向報大數,就算係咁,邊有可能差成5-10倍人數?你當電視觀眾盲架?你都痴線嘅。:-)

你不如話個廣場空嘅,入面有種強大嘅氣壓所以其他人先入唔到去?
埃及使者 09:54 AM 11-13-16
作者: Kinny Riddle:
無論係邊個國家嘅警賊都係好鍾意無恥地報細數報到咁誇張,直頭當人哋白痴。

主辦單位通常都係傾向報大數,就算係咁,邊有可能差成5-10倍人數?你當電視觀眾盲架?你都痴線嘅。:-)

你不如話個廣場空嘅,入面有種強大嘅氣壓所以其他人先入唔到去
共產黨會用坦克偽裝汽車擺係度
Tano 10:20 AM 11-13-16
作者: 埃及使者:
共產黨會用坦克偽裝汽車擺係度
但以南朝鮮男性普遍赤手空拳的能力

烈風正拳現實版的出現也不足為奇……
亍 ◣ 10:21 AM 11-13-16
想知新o個代仲識唔識汽油彈:-)?
vov430 10:32 AM 11-13-16
作者: 亍 ◣:
聽聞南朝先大學生有代代相傳:-)\
歌絲˙暮斯 11:16 AM 11-13-16
作者: 亍 ◣:
軍隊有教
香港要學
由手機版發出
尼路 11:42 AM 11-13-16
香港邊有得同呢D真勇武比...
不過感覺真係好陰謀論N7爆機>父親大人>三星被查>下台遊行:-)
Dyhalt Rushifar 12:27 PM 11-13-16
香港日日講勇武果班都做唔到,點期待香港人:-)
stcdavidhk 01:29 PM 11-13-16
作者: kev00269270:
689 mode: 只有100萬人示威,即係仲有5000萬人支持我留任

------------------------------------------------------------

唔知點解佢仲係唔肯落台
唔係真係以為重組內閣可以解決件事呀?

佢想頂到幾時...下次總統大選仲有幾耐?
幾千萬人至得100萬示威,當年71香港680萬人入面有50萬遊行都冇用啦
埃及使者 06:19 PM 11-13-16
689思維:
680萬-50萬=630萬贊成
Rv250 06:56 PM 11-13-16
其實呢種痴孖筋思維都唔係689先開始
好似donald曾年代林公公講先? 跟住保皇黨又係咁跟
GreenTea 07:00 PM 12-09-16
邊重有機會留低阿

【看一條就懂】韓國會234票通過 朴槿惠遭彈劾
http://m.appledaily.com.tw/realtimen...161209/1008258
作者: :
南韓國會在今日當地時間下午3時(台灣時間下午2時),對總統朴槿惠彈劾案進行表決,採不記名投票。投票時間約為1個半小時,結果以234票通過。反對彈劾為56票,棄權2票,無效7票。

據南韓法律規定,彈劾案必須有3分之2議員同意才能通過,南韓議員人數共為300人,但今日到場投票為299位,1名新世界黨議員崔炅煥棄權。彈劾案過關,朴將遭停止總統職權,由國務總理黃教安代理,下一步就是交由憲法法庭審議,審議時間最多為6個月,9名大法官中也必須有超過6名大法官支持,彈劾案才能正式生效。當憲法法庭裁決彈劾案之後,60天內就要舉行總統大選,因此外界也認為,原本應該在明年冬天舉行的總統大選,很可能提前到6月舉行,將成為南韓史上首次的夏天總統選舉。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 08:56 PM 12-09-16
韓國人示範左一次和平理性既公民抗爭階段性勝利,香港人應該學下
由手機版發出
HON HON 09:04 PM 12-09-16
如果咁都唔落台就真係2016大新聞啦...
埃及使者 12:37 AM 12-10-16
港豬: 唔好阻住我返工,唔阻我理得你做咩
鈴蘭 01:03 AM 12-10-16
作者: 埃及使者:
港豬: 唔好阻住我返工,唔阻我理得你做咩
要返工,不了:-)
GreenTea 12:06 PM 03-10-17
南韓總統彈劾案終極判決出爐:朴槿惠總統遭到罷免、立刻下台!

南韓第一位女總統朴槿惠10日再度寫下歷史,成為南韓第一位遭到彈劾與罷免的總統。南韓憲法法院8位大法官10日對總統彈劾案進行關鍵宣判,結果不出各方所料:深陷「親信門」醜聞的朴槿惠罪名成立,立刻下台。朴槿惠也是繼2016年4月17日巴西的羅賽芙(Dilma Rousseff)之後,全世界第二位遭彈劾下台的女性國家領導人。...

http://www.storm.mg/article/232156

下台是常識吧 :-)
david 01:11 PM 03-10-17
裏拳分子:分明玩針對:-):-)
麥魚仔 02:29 PM 03-10-17
係三色台睇到一個朴槿惠支持者死亡。
滅龍士 03:17 PM 03-10-17
自殺定激死先:-)
J+1 02:27 PM 03-12-17
新聞一則wwwwwww太太:-)

http://m.gamme.com.tw/1481919
由手機版發出
1 2 

返回主題版面