Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-14-16, 06:23 PM   #1
安安
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
[PS3][PSV] 戦国無双 〜真田丸〜

http://www.gamecity.ne.jp/sanadamaru/
http://live.nicovideo.jp/watch/lv269396439
(8月4日) ファミ通公式生 『戦国無双 ~真田丸~』新情報大発表SP!【闘TV】
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-16, 07:13 PM   #2
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
明抄對家既作品XD
由手機版發出
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-16, 10:55 PM   #3
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
有所謂天下文章一大抄
細節野先見功夫啦
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-16, 01:29 AM   #4
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
咁以故事解說呢面的確係有優勢....

戰國3依然係我最愛

舊 07-15-16, 10:10 AM   #5
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: Sar8 查看文章
咁以故事解說呢面的確係有優勢....

戰國3依然係我最愛
戰無3太多條件,雖然有挑戰性,但我覺得係局限左一定要帶某D道具出戰
我比較喜歡戰2...ANYWAY,幾時會有戰5...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-16, 03:42 PM   #6
他一個人
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2007
PSN  IDNextgo_by_haseo
引用:
作者: fami~yan 查看文章
戰無3太多條件,雖然有挑戰性,但我覺得係局限左一定要帶某D道具出戰
我比較喜歡戰2...ANYWAY,幾時會有戰5...
放心啦,戰5實有,不過唔會短期咁快有
他一個人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-16, 01:52 PM   #7
安安

http://www.gamecity.ne.jp/sanadamaru/characters.html
「茶々(幼年期)」、新キャラクター「佐助」登場
舊 09-15-16, 05:37 PM   #8
安安

https://www.youtube.com/watch?v=FKpZ9iUJxA4 PV第2弾
引用:
舊 09-15-16, 08:05 PM   #9
Sar8
The One

戰無4大阪夏之陣做得好hea (對比起1/3)
希望今集做得好D

舊 11-11-16, 05:17 PM   #10
安安

https://www.youtube.com/watch?v=nPvdQTDppn0 PV第3弾
引用:
舊 11-12-16, 12:27 AM   #11
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
居然拿到無雙這張飯票,高野麻里佳看來真的彈起來了

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-16, 07:02 PM   #12
Garnet_Crow
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
出左PSV版,日版$448照買

舊 11-21-16, 04:44 PM   #13
kanone
Game Master

註冊日期: Dec 2004
PS4 488
買左拎上手先為意無coop,唔知今次d任務會唔會set集中D
kanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-16, 09:20 PM   #14
Garnet_Crow

引用:
作者: kanone 查看文章
PS4 488
買左拎上手先為意無coop,唔知今次d任務會唔會set集中D
提早買左都要等到23/11先可以下載初回特典

舊 11-23-16, 06:34 PM   #15
Garnet_Crow

冇人講?
今次隻真田丸既遊戲模式設定唔錯,唔會齋割草咁冇新意

舊 11-25-16, 12:43 PM   #16
Sar8
The One

主要係呢排玩緊ggen+太忙

佢隔果一日撞到應一應

其實係咪冇中文版

舊 11-25-16, 12:46 PM   #17
fami~yan
Game Master

Nintendo Switch ID302513154147
引用:
主要係呢排玩緊ggen+太忙

佢隔果一日撞到應一應

其實係咪冇中文版
近來D中文版都係出日文之後一兩個星期先公布,可以等下

非洲人...
舊 11-25-16, 01:19 PM   #18
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
我都等緊中文版消息, 不過黎緊有FF 15, 就算出都未必即刻買
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-16, 08:50 PM   #19
Garnet_Crow

http://playstation攻略.jp/sengoku-sana...e-weapons.html

今集都有レア武器,獲得條件比以往系列簡單得多

舊 11-28-16, 10:58 AM   #20
fami~yan
Game Master

引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
http://playstation攻略.jp/sengoku-sana...e-weapons.html

今集都有レア武器,獲得條件比以往系列簡單得多
我覺得4已經算係容易到極...

睇落係4容易D

非洲人...
舊 01-25-17, 12:08 PM   #21
fami~yan
Game Master

中文版 3月30出

非洲人...
舊 01-31-20, 03:06 PM   #22
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
超遲先玩哩隻game, 琴日入左隻二手$150 摷番個post, 完全冇人討論
我最後一隻沉迷既無雙game係真三3, 果時仲係PS2年代, 但之後玩厭左, 間唔中有玩下戰國, 蛇魔, 北斗, 但都係玩兩手就放棄, 提唔起勁去認真玩
哩排拎番隻血戰張飛 1:6 figure出黎display, 回憶番十幾年前狂煲真三3既日子, 突然想搵隻無雙玩下
但見真三8被踩到垃圾都不如, 蛇魔我又唔太鍾意個故事設定, 見真田丸既評價唔錯, 所以買黎玩下
一玩之下, 晚上10點就打到早上6點
跟隨一個武將既生平去講佢既故事, 我覺得真係唔錯, 可以深入去描寫人物性格/劇情, 玩都玩得投入啲
加上少少RPG成份, 唔係齋不停割草, 每場戰役中間有個break抖下氣, 唔錯
雖然都係炒冷飯, 但炒得算有誠意, 如果可以再投放更多資源, 劇情/cut scene/支線任務/開放世界去到巫師3之類咁既質素, 整隻張飛傳, 趙雲傳, 無雙就有希望再成為首席大作

此篇文章於 01-31-20 03:10 PM 被 whassupbun 編輯。
whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-20, 03:09 PM   #23
Sar8
The One

無雙係得戰國無雙做得用心
就同SLG得信長之野望比心機做

舊 01-31-20, 03:21 PM   #24
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: whassupbun 查看文章
超遲先玩哩隻game, 琴日入左隻二手$150 摷番個post, 完全冇人討論
我最後一隻沉迷既無雙game係真三3, 果時仲係PS2年代, 但之後玩厭左, 間唔中有玩下戰國, 蛇魔, 北斗, 但都係玩兩手就放棄, 提唔起勁去認真玩
哩排拎番隻血戰張飛 1:6 figure出黎display, 回憶番十幾年前狂煲真三3既日子, 突然想搵隻無雙玩下
但見真三8被踩到垃圾都不如, 蛇魔我又唔太鍾意個故事設定, 見真田丸既評價唔錯, 所以買黎玩下
一玩之下, 晚上10點就打到早上6點
跟隨一個武將既生平去講佢既故事, 我覺得真係唔錯, 可以深入去描寫人物性格/劇情, 玩都玩得投入啲
加上少少RPG成份, 唔係齋不停割草, 每場戰役中間有個break抖下氣, 唔錯
雖然都係炒冷飯, 但炒得算有誠意, 如果可以再投放更多資源, 劇情/cut scene/支線任務/開放世界去到巫師3之類咁既質素, 整隻張飛傳, 趙雲傳, 無雙就有希望再成為首席大作
謝謝你分享意見,好精闢。

你提出的 ( 張飛傳, 趙雲傳, 無雙就有希望再成為首席大作 )
諗起都超級high。

這個我都有淺嘗,我 真三國系列 開始已經玩到現在的超級 fans 。

引用:
對。

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-20, 03:55 PM   #25
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
可能始終都係日本本國歷史, 係會用心啲 但市場黎講應該真三國銷量好啲? 外國黎講Dynasty Warriors個名點都家傳戶曉過Samurai Warriors

引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
謝謝你分享意見,好精闢。

你提出的 ( 張飛傳, 趙雲傳, 無雙就有希望再成為首席大作 )
諗起都超級high。

這個我都有淺嘗,我 真三國系列 開始已經玩到現在的超級 fans 。
我PS4個friend list百幾二百人, 好多都乜game都玩, 但你係唯一一個有玩過真田丸
其實以前玩初代既真三國, 好多cut scene都好熱血, 但當個系列愈黎愈多角色, 其實係分薄左資源, 唔可能每個角色都投放太多心機去做, 變得某啲角色可能有少少求其, 或經常要循環再用舊料, 甚至令到整體水平都降低左
所以真田丸剩係專注講一個家族, 算係還原基本步, 未嘗唔係好事
但哩個改變, 可能已經黎得太遲, 你睇隻game好似冇乜人玩就知, 我上youtube搵game評都只得啲細channel出片, 得幾千view
始終個朵都比暗榮自己玩臭左, 無雙 = 割草/重複/單調, 要革新唔係咁容易

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] [PS3, PSV] 討鬼傳 2 enishi 電視遊戲討論版 128 08-08-16 09:34 AM
[賣]PS3 , PSV GAME 星仔~* 買賣專區 0 12-16-13 11:08 AM
[多機種] 俺たちに翼はない l PS3, PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 0 09-05-13 01:58 PM
Sell PS3 PSV game Orion 買賣專區 6 03-24-13 05:36 PM

現在的時間是 08:08 PM

手機版 | APP版