Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-09-16, 08:08 PM   #1
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
Assassin’s Creed ︱刺客教條 (26,Dec,16)

http://www.imdb.com/title/tt2094766/

Director: Justin Kurzel
Writers: Bill Collage (screenplay), Adam Cooper (screenplay),Michael Lesslie (screenplay)
Stars: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons

Assassin’s Creed: New Images of Past & Present Michael Fassbender
http://screenrant.com/assassins-cree...el-fassbender/

此篇文章於 05-09-16 08:11 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-16, 09:43 PM   #2
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
唔怪得今年唔覺佢有新game出,原來ubisoft將全副精力放晒喺度。

不過以往遊戲改編嘅電影通常會口碑差,真係唔敢對佢寄以厚望。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-16, 08:10 AM   #3
david
The One

註冊日期: Mar 2002
唔關口碑事,實情就係垃圾嘛...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-16, 01:30 PM   #4
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
玩vr??

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-16, 01:36 PM   #5
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
真係信仰之跳XD

舊 05-12-16, 02:11 PM   #6
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
引用:
作者: J+1 查看文章
玩vr??

由手機版發出
成也音樂... 敗也音樂 。。。。

首歌完全唔夾.....

如果比返之前 Game Trailers 果種選曲已經差好遠....
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-16, 02:50 PM   #7
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: J+1 查看文章
玩vr??

由手機版發出
玩vr 無乜問題
ac3,4,rogue 都係類似VR 咁上祖先身

暫時同game 差唔多。
期待期待
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-16, 04:01 PM   #8
Game Master

唔知Ubisoft打算學《生化危機》咁,電影系列嘅故仔獨立於遊戲系列嘅平行時空?

定係學MCU咁全部擺晒一齊?

舊 05-18-16, 12:31 AM   #9
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
聽講70%現代, 30%中世紀
仲有埋Kayne West, Ubishit同Fox

唔好俾依段神修正呃到你入場

舊 05-18-16, 07:06 AM   #10
david
The One

有狐狸份...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-16, 12:49 PM   #11
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
信....

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-16, 10:10 PM   #12
Game Master

Trailer 2

順便上wiki睇下,電影會同遊戲系列同一個世界。Fassbender角色為原創新角色。

新蝙蝠俠管家Jeremy Irons飾演聖殿騎士財團Abstergo個CEO。呢個角色曾經喺AC1短暫見過佢,不過佢係光頭留有鬚根,Jeremy Irons就英俊好多。

金像影后Marion Cotillard(Inception飾演過狄卡比奧個痴線老婆)會飾演CEO個女,不過未知佢會唔會變節加入刺客。

此篇文章於 10-18-16 10:25 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
舊 12-10-16, 10:29 AM   #13
信長
The Flash

舊 12-10-16, 11:06 AM   #14
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
話晒玩左咁多集AC, 點都會入場睇嘅

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-16, 01:42 AM   #15
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
佢故事係想跟原著黎定完全另一個故事?a

或者我咁講 中世果個係咪Alter

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-16, 04:37 PM   #16
Game Master

https://www.rottentomatoes.com/m/assassins_creed

爛番茄出咗評分,得15%。

今年繼憤怒鳥同Warcraft之後,又嚟一個電玩系列挑戰「電玩電影改編魔咒」而失敗收場。唔通電玩系列就係冇可能改編成電影?

之前仲煩惱緊今個月睇呢個定Star Wars。我諗可以慳番戲飛錢,等佢Netflix出先再睇。

此篇文章於 12-20-16 04:40 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
舊 12-20-16, 04:46 PM   #17
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
https://www.rottentomatoes.com/m/assassins_creed

今年繼憤怒鳥同Warcraft之後,又嚟一個電玩系列挑戰「電玩電影改編魔咒」而失敗收場。唔通電玩系列就係冇可能改編成電影?

之前仲煩惱緊今個月睇呢個定Star Wars。我諗可以慳番戲飛錢,等佢Netflix出先再睇。

除左當年mortal kombat, 真係好似冇邊套係好評.

舊 12-20-16, 04:59 PM   #18
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
當知道現代故事會比刺客故事更長就知道好看極有限。。。。。

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-16, 04:08 PM   #19
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:

咁我都係收番之前句說話
好彩都係諗住睇定D先買飛

其實點解次次都搞成咁
有個大概故事背景/劇本, 掉比電影公司搞就得啦, 除非導演編劇都爛到爆. 定係當中遊戲公司太多干預搞成咁?

相薄
舊 12-21-16, 08:31 PM   #20
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
憤怒鳥我覺得ok架....所以可能做死士睇左先算...至少比死亡筆記連入場o既意欲都冇

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-16, 11:09 AM   #21
大覺屋師真
The One

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
憤怒鳥我覺得ok架....所以可能做死士睇左先算...至少比死亡筆記連入場o既意欲都冇
咁憤怒鳥我都覺得OK
你想佢好似toy story果D無可能, 依家咁嘅效果都算係咁

相薄
舊 12-22-16, 10:55 PM   #22
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
今晚已睇左UA時代廣場唯一1場3D版,(假3D呢,未睇的人兄建議睇番2D版算啦!)
Game我一隻都未玩過,只係上過YouTube睇過人玩的GamePlayer片 同 睇過之前出的短篇真人版故事,
感覺有追開呢個AC系列的死忠先好入場睇,
因為D正邪人物關係同背景都幾複雜下,
我冇太研究呢個系列,所以最後個Part都係有D唔明!!

PS:重有最近香港上映套真人版 死亡筆記2016 都係Fans向作品呢!!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-16, 11:48 PM   #23
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
咁我都係收番之前句說話
好彩都係諗住睇定D先買飛

其實點解次次都搞成咁
有個大概故事背景/劇本, 掉比電影公司搞就得啦, 除非導演編劇都爛到爆. 定係當中遊戲公司太多干預搞成咁?
唔重古代玩現代已經死得
引用:
作者: mrk 查看文章
今晚已睇左UA時代廣場唯一1場3D版,(假3D呢,未睇的人兄建議睇番2D版算啦!)
Game我一隻都未玩過,只係上過YouTube睇過人玩的GamePlayer片 同 睇過之前出的短篇真人版故事,
感覺有追開呢個AC系列的死忠先好入場睇,
因為D正邪人物關係同背景都幾複雜下,
我冇太研究呢個系列,所以最後個Part都係有D唔明!!

PS:重有最近香港上映套真人版 死亡筆記2016 都係Fans向作品呢!!
其實一向覺得聖殿同刺客無正邪之分。根本係光與影

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-16, 11:09 AM   #24
一一
sureone

PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
引用:

slient hill 1
2就算, 當無上過
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-16, 11:59 AM   #25
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:

覺得係始終係商業片,拍唔出遊戲既神髓

即係以前hitman明明係換裝刺客暗殺變成發哥一樣....
同埋遊戲格局,一套幾個鐘頭既片去交代根本冇乜可能...
遊戲剩玩設定都可以夠玩幾個鐘

但入得去睇唔多唔少都認識隻game,一有對比下就會覺得呢種商業片只係「換左衫既動作片」

此篇文章於 12-23-16 12:01 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Assassin’s Creed 電影, 刺客教條電影

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Assassin's Creed Unity《刺客教條:大革命》| PC、PS4、XBOX One | IDGAF 電視遊戲討論版 434 04-18-19 01:08 PM
[多機種] Assassin's Creed Rogue l Remastered 《刺客教條:叛變重製版》 安安 電視遊戲討論版 31 03-24-18 10:47 AM
[sell] 100% new 刺客教條 書籍 Assassin's Creed The complete visual history $200 h0104788 買賣專區 4 05-03-16 10:24 AM
~~~新年快樂~~~刺客教條 assassin's creed syndicate 遊戲收藏特典鐡盒 $20 超合Game魂 買賣專區 0 02-07-16 08:17 PM
[出售] Xbox One Assassin's Creed IV: Black Flag【刺客教條 IV:黑旗】 verdy_returner 買賣專區 0 12-25-13 02:10 AM

現在的時間是 10:39 AM

手機版 | APP版