Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
1 2 
~清談館~>日本電飯煲 用的變壓器
凌龍 08:45 AM 04-03-16
最近母親大人係日本買左個日本電飯煲, 但係因為個電壓同
所以想請問各位香港可以邊到買到?起碼要1500-2000W...
:-):-)
JMi 09:08 AM 04-03-16
鴨尞街都無就要上樓賣hifi果d都應該會有超勁變壓器
野良猫 09:35 AM 04-03-16
咁高w應該都過千了,買俾遊戲機用嘅1000w當年都$7xx
( ゚ω゚)? 09:49 AM 04-03-16
鴨記,2000W, 重,大,貴
http://www.ebay.com/itm/2000W-AC-AC-...-/230844738258

JMi 09:52 AM 04-03-16
大概都貴唔過個飯煲咁 lol
KUTAR# 10:19 AM 04-03-16
上次行過日本大型店/ 空港免税會有海外市場向け的model賣...
即是可直插 220V 的

點解會買 110V 番來......
陸奧 貴志 11:01 AM 04-03-16
作者: KUTAR#:
上次行過日本大型店/ 空港免税會有海外市場向け的model賣...
即是可直插 220V 的

點解會買 110V 番來......
呢D通常同香港差唔多價.....一係就舊款
真十人€ 12:01 PM 04-03-16
香港啲家電同日本啲家電比通常差2-3代,上網比較過後有時香港行貨舊款又貴真係買唔落手。 :-) 
小草 05:07 PM 04-03-16
作者: ( ゚ω゚)?:
http://www.ebay.com/itm/2000W-AC-AC-...-/230844738258

我都有一舊係俾個風筒用,當年未出海外用,買左回來,普通牛推唔到
問人先知要咁大先得
凌龍 09:17 PM 04-03-16
作者: 小草:
我都有一舊係俾個風筒用,當年未出海外用,買左回來,普通牛推唔到
問人先知要咁大先得
想問問之前係深水邊到買?
ZERO NEKO 10:16 PM 04-03-16
http://store.shopping.yahoo.co.jp/to...vc_shp_2801420
HAKAIDER 11:00 PM 04-03-16
作者: 小草:
問人先知要咁大先得
如果係廚房家電基本上你預隻變壓牛要有部電器使用火數5 倍輸出先至安全, 由其係有摩打及有升壓o既電器

即係部電器行500w, 隻變壓牛要有2500w 輸出

作者: 凌龍:
想問問之前係深水邊到買?
去SSP 永盛有賣Super 變壓牛
Terry仔 07:37 AM 04-06-16
2500W, 電流咪over 20A?!
Gundam MK-2 09:11 AM 04-06-16
作者: ( ゚ω゚)?:

呢舊當初買WiiU時俾遊戲機鋪氹左買,好似200~250咁上下:-)
但之後發現WiiU可以直插,隻牛就封左廛:-)
雷帝.嘉芙 09:16 AM 04-06-16
作者: Gundam MK-2:
呢舊當初買WiiU時俾遊戲機鋪氹左買,好似200~250咁上下:-)
但之後發現WiiU可以直插,隻牛就封左廛:-)
機舖應該唔會賣到咁大w數wor:-)
Gundam MK-2 09:45 AM 04-06-16
作者: 雷帝.嘉芙:
機舖應該唔會賣到咁大w數wor:-)
但的確就係呢舊嘛:-)
你問我我問邊個:-)
rorimoe 01:00 PM 04-06-16
估唔到有人提super牛
自己唔會買用W做單位的變壓器:-)

厨房用就買隔離牛吧
短路都唔會觸電
自己用緊隻3KVA
上rs/taobao 有比較多選擇

斯羅 08:40 PM 12-19-16
搭單問有用superCT2000 既, 係吾係著變壓器個時,舊野會震一下加有一下"達" 既聲? 是否正常
Thanks
野良猫 08:41 PM 12-19-16
作者: 斯羅:
搭單問有用superCT2000 既, 係吾係著變壓器個時,舊野會震一下加有一下"達" 既聲? 是否正常
Thanks
我用1000

正常:-)
harakuma 09:02 PM 12-19-16
除咗有一聲之外, 應該仲會輕震一下
斯羅 09:26 PM 12-19-16
作者: harakuma:
除咗有一聲之外, 應該仲會輕震一下
係呀, 呢個係2000既正常情況?

因為我之前wii個隻50定80 吾會咁
harakuma 11:43 PM 12-19-16
作者: 斯羅:
係呀, 呢個係2000既正常情況?

因為我之前wii個隻50定80 吾會咁
我果部300W係咁
忍者 01:04 AM 12-20-16
作者: rorimoe:
估唔到有人提super牛
自己唔會買用W做單位的變壓器:-)

厨房用就買隔離牛吧
短路都唔會觸電
自己用緊隻3KVA
上rs/taobao 有比較多選擇

求大帝教我W同VA有咩分別:-):-):-)
rorimoe 02:17 AM 12-20-16
作者: 忍者:
求大帝教我W同VA有咩分別:-):-):-)
AC牛 I 同 V 都唔同相位:-)

DC牛就可以用W (V*I) 做單位

所以用W做AC牛單位可見間廠有咩料:-)
忍者 10:50 AM 12-20-16
作者: rorimoe:
AC牛 I 同 V 都唔同相位:-)

DC牛就可以用W (V*I) 做單位

所以用W做AC牛單位可見間廠有咩料:-)
會有唔同相位,咁之後呢??

所有電器睇spec都係俾個W數你

你又知個個係INPUT定OUTPUT?
1 2 

返回主題版面