Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

顯示所有圖片
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後
~清談館~>已故ATV 「到最後都走數…下個執笠電視台,緊接即播瞬間看○頭」
柚原このみ 03:37 PM 01-05-15
內地員工出足糧 葉家寶:子公司獨立運作
http://news.mingpao.com/ins/%E5%85%A.../1420419746624

[1月6日更新]
http://hk.apple.nextmedia.com/news/a...50106/18993093
股東身家700億 拒付1,500萬薪金

今日係亞記入面仲同佢開工既,完全唔值得可憐
唔好再扮可憐,唔好再講自己幾慘幾慘
上面撐大埋C眼話度緊水出糧,另一邊就…
我都遇過呢種無糧老細,直接叫我等勞工署解決
仲幫你做野做真係蠢 過隻豬
走啦,尚有一分尊嚴的話:-)

https://www.facebook.com/tvmosthk/vi...4849711763359/
片,無講錯的
J+1 03:46 PM 01-05-15
為人民服務你識鐵m9:-)
由手機版發出
歌絲˙暮斯 03:52 PM 01-05-15
亞視員工不能未富先驕
依加d廢青真係唔捱得, 人地打開門有工俾你做有野你學仲想點
柚原このみ 03:58 PM 01-05-15
作者: 歌絲˙暮斯:
亞視員工不能未富先驕
粗體果句比個Like你:-)
銀行金魚缸前論政阿叔咩都呢句開場先
幫你接埋落去,d阿叔一定講:間野執粒唔做住先連糧都無埋呀

呢d阿叔佢都 既,而家份強積金真係比你養老咩
公司執粒走到上破欠,最後係同你勾返強積條數出黎填遣散費咋,矇炳
遊戲怪 03:58 PM 01-05-15
呢個世界一直有大佬呢樣野 就一直會有人做野
以前做過一間公司 聽執笠果幾個月 每個部門大佬都力撐公司最後一秒
你可以話M9 但都會有人做到最後一分鐘 呢D係做大佬精神
Dyhalt Rushifar 03:59 PM 01-05-15
向義工致敬/:-)
不過唔該你地搵返份正職先啦:-)
keijoey 04:07 PM 01-05-15
內地員工出足糧 葉家寶:子公司獨立運作 (09:00)

亞視執董葉家寶指出,亞視內地公司屬子公司,是獨立運作。

亞視至今仍未支付員工去年11月全部人工,12月人工死線又逼近,葉家寶今早在商台節目中,被問到為何亞視的內地員工沒有拖欠薪金問題。他指出,內地是子公司,自己獨立運作,而且內地資金不是大數目,故那邊資金足夠應付。

葉家寶強調,與子公司原則上是兩個管理機構,法人各方面都不一樣,「是一個附屬公司」。

:-):-):-)
遊戲怪 04:11 PM 01-05-15
香港地貴 物貴 人工貴 梗係拖啦 做大佬先會明~
Sar8 04:13 PM 01-05-15
作者: Dyhalt Rushifar:
向義工致敬/:-)
不過唔該你地搵返份正職先啦:-)
人地返工為興趣為學習既野你識條鐵咩:-)
pet3 04:13 PM 01-05-15
我在外邊見主題還以為聖人放左出黎
keijoey 04:25 PM 01-05-15
作者: pet3:
我在外邊見主題還以為聖人放左出黎
咁的確係唔抵可憐喎
依付個中共台做埋d維穩節目, 維穩新聞, 已經冇咩尊嚴可言, 走出黎同人講自己做亞視都俾人笑啦。
而家冇糧出, 今朝學人講跑新聞為滿足感, 叫人唔好話佢地係豬。
喂, 講到咁靈性, 你唔去做網媒?
遊戲怪 04:29 PM 01-05-15
大佬講: 我地要留守到最後一刻 , 我地唔係豬:-)
Dyhalt Rushifar 04:30 PM 01-05-15
作者: keijoey:
咁的確係唔抵可憐喎
依付個中共台做埋d維穩節目, 維穩新聞, 已經冇咩尊嚴可言, 走出黎同人講自己做亞視都俾人笑啦。
而家冇糧出, 今朝學人講跑新聞為滿足感, 叫人唔好話佢地係豬。
喂, 講到咁靈性, 你唔去做網媒?
可能人地真係好似樓上咁講,想做大佬啫:-)

不過話時話,在下有見過D就執都仲要博命完晒D PROJECT好頭好尾既阿頭,不過就未見過幫間就執既公司HOLD/唔俾下屬既阿頭…:-)
ヨコ男 04:31 PM 01-05-15
其實我都唔明點解仲有人返工:-)
野良猫 04:31 PM 01-05-15
作者: 遊戲怪:
大佬講: 我地要留守到最後一刻 , 我地唔係豬:-)
咁咪係隻識講嘢識報新聞嘅豬囉:-)
小嘉 04:32 PM 01-05-15
母公司同子公司請問有咩分別
唔識資金周轉?
D.K. 04:37 PM 01-05-15
作者: 遊戲怪:
香港地貴 物貴 人工貴 梗係拖啦 做大佬先會明~
香港有留更廁, 梗係有大食大啦. 呢d唔洗做大佬都明

作者: 歌絲˙暮斯:
亞視員工不能未富先驕
講股佬全部都係輸打羸要, 信佢一成(ry
assy 04:37 PM 01-05-15
反正唔出糧都係有人會返
唔洗週轉啦 :-)
keijoey 04:38 PM 01-05-15
起個屎坑坐得耐, 唔敢走出去搵食, 結果愈坐就愈臭。
唯有吸食個屎坑最後既養份, 同佢相依為命
Penny仔 04:38 PM 01-05-15
有能力走都走左, 剩返果d即係......:-)
既然係咁, 不如留低等大陸佬打救算啦

不過諷刺既係, 全香港大部份人可能想佢地冇糧出.......:-)
FREDDY@o@ 04:42 PM 01-05-15
作者: 小嘉:
母公司同子公司請問有咩分別
唔識資金周轉?
真係唔識周轉的, 我公司就是一例(都係強國公司):-)
Rance 04:52 PM 01-05-15
佢地緊係唔係豬啦,豬你唔餵佢都會嘈啦,
佢地無野食都做到最後一刻豬都不如
Sar8 04:53 PM 01-05-15
而家D廢青斤斤計較:-)
keijoey 04:56 PM 01-05-15
作者: FREDDY@o@:
真係唔識周轉的, 我公司就是一例(都係強國公司):-)
邊洗周轉架, 睇老閭救唔救你姐
叫曉明哥題個字出黎, 俾亞視拎出去拍賣, 大把人幾億幾億咁課金俾亞視啦 :-)
遊戲怪 04:59 PM 01-05-15
其實間公司負債咁多 果邊又搞緊反貪 真係有苦自己知
而家祗係睇最壞情況 睇下佢可以用最小人 可以點運作
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後

返回主題版面